Danmarks bedst klædte kvinder 2017

Hvordan gør man egentlig sin stil personlig? Vi har spurgt 12 af de mest stilfulde danske kvinder. Få deres bedste tips her

Danmarks bedst klædte kvinder © Jette Jørs
1 / 13

En grøn, blomstret vintagekjole, der bærer på sin helt egen historie. En lilla buksedragt som i de gode, gamle 70'ere. Og en lille halskæde med et sigende palmevedhæng.

Vi omfavner den gode stil og har udvalgt 12 kvinder, der hver især skiller sig ud i mængden med deres ekstraordinære og personlige tilgang til det at klæde sig på.

Maria Palm © Jette Jørs
2 / 13

Maria Palm

Humøret afgør, hvad model Maria Palm, 24 år, kommer ud ad døren i. Derfor står nogle dage på vintagekjoler og høje sko, og andre er lidt mere nede på jorden med en T-shirt, jeans og flade sko.

HVAD DEFINERER DIN STIL?

“Mit humør. Det ændrer sig hele tiden og afgør, hvad jeg har på. Nogle gange er jeg til store jeans og en T-shirt, andre til kjole og høje sko. Jeg er vild med at klæde mig lidt ud, og jeg elsker drama og overraskelser, men der er også dage, hvor jeg klæder mig helt enkelt og tager min kærestes store skjorte på og mine udtrådte Adidas special-sneakers.”

HVILKET ITEM OPSUMMERER DIN STIL?

“Jeg har en lille, fin guldhalskæde med et palmevedhæng i guld og hvide sten. Den er sjov og personlig.”

Melissa Bech © Jette Jørs
3 / 13

Melissa Bech

29-årige Melissa Bech er en del af det nyopstartede danske brand Blanche. Denim spiller en hovedrolle i hendes enkle stil, hvor personligheden viser sig i detaljerne.

HVAD ER GOD STIL FOR DIG?

“Selvtillid. Jeg elsker kvinder, der bærer deres tøj og ikke omvendt. God stil er noget, der kommer naturligt, og manifesterer sig ofte i de små detaljer.”

HVAD DEFINERER DIN STIL?

“Min stil er egentlig relativt enkel. Jeg går op i god kvalitet, og jeg elsker at mærke, at der er blevet værnet om et stykke tøj.”

HVILKET ITEM OPSUMMERER DIN STIL?

“Et par gode jeans. De går til næsten alt og kan dresses både op og ned.”

Pernille Teisbæk © Jette Jørs
4 / 13

Pernille Teisbæk

33-årige Pernille Teisbæk, stylist og co-founder og kreativ direktør hos Social Zoo, bygger sit look op omkring stærke skandinaviske items, som hun giver et moderne twist med iøjnefaldende tilbehør og detaljer.

HVAD ER GOD STIL FOR DIG?

“Når man føler sig godt tilpas i det, man har på. Der er ikke noget værre end at føle sig utilpas i et outfit, så skriger din holdning og adfærd ‘usikkerhed’.”

HVILKET ITEM OPSUMMERER DIN STIL?

“Helt klart jeans, der bliver flottere, jo mere du bruger dem, og som nemt kan styles i flere retninger.”

HVAD INSPIRERER DIG?

“Når jeg rejser. Kunst og kultur er dessert for hjernen. Sociale medier er også en god inspirationskilde.”

Rose Marie Vind © Jette Jørs
5 / 13

Rose Marie Vind

Hendes romantiske sind skinner igennem, når historiestuderende Rose Marie Vind, 23 år, sætter nostalgiske items sammen med komfortable, men nøje udvalgte sneakers.

HVAD INSPIRERER DIG?

“Det meste design bygger på noget, der kan føres

langt tilbage i tiden. Når jeg for eksempel har min Maryam Nassir Zadeh-buksedragt på, oplever jeg et glimt af 70’erne. Min anden store inspiration er helt klart mine veninder, fordi de er de smarteste kvinder, jeg overhovedet kender. Hver og én klæder sig forskelligt, men har til fælles at ligne en million.”

HVORDAN VIL DU BESKRIVE DIN STIL?

“Praktisk, behagelig og drenget. Tøj og æstetik skal da gerne hænge sammen, men i hverdagen synes jeg, at livet er for kort til at gå i ubehageligt tøj eller for spidse sko, bare fordi det er pænt.”

Emilie Helmstedt © Jette Jørs
6 / 13

Emilie Helmstedt

Designstuderende og designer af loungewear-linjen i eget navn, Emilie Helmstedt, 25 år, hopper gerne i vilde print og farver – uanset hvad omverdenen måske tænker.

HVAD ER GOD STIL FOR DIG?

“At turde vise personlighed i sin påklædning og at turde fyre den af, selvom det er en grå mandag i lille København. Ikke nødvendigvis for at vise hele verden sine nye sko, men for at gøre sig selv glad. Jeg elsker, når folk dresser op.”

HVORDAN SAMMENSÆTTER DU ET SÆT TØJ?

“Jeg tager lige præcis det på, jeg har lyst til. Den ene dag har jeg blomster over det hele, og den anden dag er det striber – jeg kan godt lide at matche fra top til tå i samme mønstre, striber eller tern. Det er også vigtigt, at jeg har det rart i mit tøj. Derfor er det for det meste løst.”

Danmarks bedst klædte kvinder © Jette Jørs
7 / 13

Emma Leth

Dokumentarist Emma Leth, 26 år, har et helt særligt øje for unikke vintagefund og innovativt design. Hun nder tøj og accessories med ekstra dybde, der bidrager til et kunstnerisk og overraskende udtryk.

HVAD ER GOD STIL FOR DIG?

“God stil er næsten det samme som dårlig stil. Så længe der er et karakteristisk, modigt menneske bag tøjet, er det god stil. En mand, der har spadseret rundt i den samme kedeldragt i tyve år, kan have bedre stil end en kvinde, der kun går i Chanel, fordi hans ansigt og kropssprog har noget, man ikke kan købe sig til.”

HVORDAN SAMMENSÆTTER DU ET SÆT TØJ?

“Jeg åbner mit skab, og så taler jeg med alle de stykker tøj, der ligger derinde og venter på mig, og så mærker jeg efter, hvor meget opmærksomhed jeg har brug for den dag. Det er som oftest ret meget.”

Danmarks bedst klædte kvinder © Jette Jørs
8 / 13

Kate Jagd

Mode og stil hænger ikke nødvendigvis sammen for Kate Jagd, 70 år, der har mange års erfaring fra et job i modebranchen. Hendes elegance og sans for det enkle og tidløse får hende til at skille sig ud.

HVAD ER GOD STIL FOR DIG?

“Når mode og stil er i pagt med tiden. Jeg har altid været fascineret af modehuset Chanel, og jeg må give Coco Chanel ret i, at ‘moden skifter, men stil er evig’. Mange er moderne, få har stil – sådan er det bare.”

HVAD DEFINERER DIN STIL?

“Mit udtryk har altid været enkelt, grafisk og rendyrket. Jeg har altid fulgt med i moden og har plukket, hvad jeg synes passer til mig, dog har jeg altid dyrket det minimalistiske, sort, og det, der har kant. Det afspejler sig i mit udtryk og i min frisure – som jeg stort set har haft altid.”

Mød resten af Danmarks mest velklædte kvinder i det nye Costume, der er på gaden nu.

Mette Hjort Hay © Jette Jørs
9 / 13

Mette Hjort Hay

Mette Hjort Hay, 38 år og kreativ direktør for HAY Accessories, får et personligt look ved at lade designertøj, vintagefund og highstreet mødes.

HVAD ER GOD STIL FOR DIG?

“God stil er først og fremmest personlig. Men god stil handler også om noget så banalt som, at man formår at klæde sig efter sin alder, vejret og anledningen. Og aller-, allervigtigst er det, at mennesket bag tøjet skinner igennem.”

HVAD DEFINERER DIN STIL?

“Jeg kan godt lide at købe ting, som jeg bliver glad for i mange år, og som jeg kan sammensætte på mange forskellige måder. Jeg holder af at blande dygtige designeres tøj med vintage og highstreet og shopper egentlig ikke ret meget, men har nogle få gode steder, hvor jeg ved, jeg altid kan finde et eller andet.”

HVORDAN SAMMENSÆTTER DU ET SÆT TØJ?

“Meget efter anledning og humør. Om sommeren elsker jeg kjoler, farver og print, hvorimod jeg om vinteren går mere i mørke nuancer, strik og uld.”

Karoline de Lony © Jette Jørs
10 / 13

Karoline de Lony

Folkeskolelærer og indkøber i butikken Leah Maria, Karoline de Lony, 29 år, ved, hvordan fine kjoler og silkebukser bliver en del af en praktisk og behagelig hverdagsgarderobe.

HVAD ER GOD STIL FOR DIG?

“Du kommer langt med et stort smil. Og en god kjole gør underværker.”

HVAD DEFINERER DIN STIL?

“Alt skal kunne gå til både en tur i sandkassen og på dansegulvet. Derfor er jeg ikke hys med mine ting – også selvom det er et par silkebukser til en formue.”

HVAD INSPIRERER DIG?

“Naturlighed. Søde, uanstrengte mennesker, der gør, hvad der falder dem naturligt. Det batter altså. Og dygtige mennesker. Eksperter er enormt inspirerende – nok fordi de jo gerne beskæftiger sig med det, der falder dem naturligt.”

Kristina Maria Gjesing © Jette Jørs
11 / 13

Kristina Maria Gjesing

Office manager hos Moon, Kristina Maria Gjesing, 41 år, drages af det uforudsigelige. Det kommer til udtryk i hendes underspillede, men personlige stil, der altid har en farverig detalje.

HVAD DEFINERER DIN STIL?

“Farver og print, et særligt item, gerne noget vintage eller et gammelt stykke tøj fra klædeskabets gemmer.”

HVILKET ITEM OPSUMMERER DIN STIL?

“Jeg er fuldstændigt vild med jakker, frakker, kåber og kimonoer. Har hundredvis, og jeg elsker dem alle. De er med til at fuldende mine look og fornyer selv en lidt plain mandag morgen.”

HVORDAN SAMMENSÆTTER DU ET SÆT TØJ?

“I fuld fart, med mit yngste barn om benet og helt klart efter humør. Meget gerne farverigt og i flere lag.”

Julie Fagerholt © Jette Jørs
12 / 13

Julie Fagerholt

Vintagefund og nyere designeritems mødes på fineste vis i 49-årige designer og direktør Julie Fagerholts farverige og kontrastfulde garderobe.

HVAD ER GOD STIL FOR DIG?

“Når stil bliver personlig, bliver det interessant. Det kan især være, hvis du er god til at lege med kontraster og mikse nyt og gammelt. Det er den skæve og uforudsigelige styling, der gør det spændende og i sidste ende bliver til god stil.”

HVAD INSPIRERER DIG?

“Jeg bliver meget inspireret af folk på gaden, vintagebutikker, musik, film og kunstudstillinger. Og på mine udlandsrejser, hvor måden folk klæder sig på er meget anderledes end herhjemme. Det interessante er at tage al inspirationen med hjem og tilpasse den ens hverdag.”

Klara Kristin © Jette Jørs
13 / 13

Klara Kristin

Kvinder, der udfordrer normerne, inspirerer model og skuespiller Klara Kristin, 24 år. Det gør hun også selv, når hun klæder sig i et klassisk damet look den ene dag og rottehaler og kattesokker den næste.

HVAD DEFINERER DIN STIL?

“Jeg klæder mig i alt, der underholder mig. Det kan være alt fra sort-hvid til farver, denim eller bare nogle skøre vintageting. Jeg kan bedst lide at finde mit tøj i genbrugsbutikker eller steder som Chinatown i New York, hvor man skal kigge alt muligt igennem, før man endelig finder en lille guldklump. Det er nærmest blevet en hobby, som at gå på skattejagt. Det giver tøjet merværdi.”

HVEM ER DINE STILIKONER?

“Jeg elsker kvinderne Jane Birkin, Brigitte Bardot, Dronning Magrethe og Suzanne Brøgger. De er megadygtige til det, de laver, og er stærke foregangskvinder, der udfordrer normerne.”

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Mere om Interview? Få Costumes nyhedsbrev