Dansk designer afslører kjole inspireret af Alice i Eventyrland

Jesper Høvring har kreeret en eventyrlig kjole i samarbejde med Disney – men det er ingen klassisk prinsessekjole. Se det overraskende resultat her

Copenhagen Fashion Week har meldt sin ankomst, og selvom ugens omdrejningspunkt fortrinsvist er danske designere, er der også blevet plads til en amerikansk mastodont: Disney.

Onsdag aften præsenterede Disney en udstilling med nogle af deres mange modesamarbejder, der blandt andet tæller brands som Marc by Marc Jacobs, Wood Wood og Max Factor.

Til anledningen havde Disney hevet fat i dansk modes ubestridte konge af kjoledesign, Jesper Høvring, og bedt ham kreere en kjole inspireret af Disneys univers.

Jesper Høvring valgte at lade sig inspirere af Tim Burtons kommende film, Alice i Eventyrland 2. Vi har taget en snak med designeren om processen og resultatet, som du kan se nedenfor.

HVORFOR SAGDE DU JA TIL ET SAMARBEJDE MED DISNEY? “Man kan jo sige, at med det jeg laver, er det at designe en Disney-kjole jo right up my alley. Det er sjovt, og det er fuldstændig mit univers med store prinsessekjoler, som er det, jeg lever af til hverdag, når jeg laver brudekjoler og festkjoler. Jeg ved ikke, om det er et match made in heaven, men det er tæt på.”

HAR DU ET BUD PÅ, HVORFOR DISNEY VIL SAMARBEJDE MED DESIGNERE? “Det handler om at udvikle brandet på en anden måde end bare at være til børn. Jeg havde lange samtaler med Disney forinden, og jeg vidste fra start, at jeg ville gå en anden vej end klassisk Disney, selvom det ville have været det nemmeste for mig at lave en stor Disney-prinsessekjole.

Det var dog heller ikke forventet fra Disneys side, for når de laver samarbejder, handler det om at vise alt det, man kan med Disneys brand, der ikke bare er tøj med et Mickey Mouse-mærke i nakken.”

HVAD ER DIT FORHOLD TIL ALICE I EVENTYRLAND? Det er en forrygende film, som fungererede godt som inspiration til min kjole. Efter at have takket ja til at designe kjolen, havde jeg frit lejde til at lave, hvad jeg ville. Derefter fandt jeg ud af, at Tim Burtons Alice i Eventyrland 2 var på vej. Jeg så forfilmen, hvor der er en sommerfugl, der flakser rundt hele vejen igennem, som endte med at blive min inspiration.”

KAN DU BESKRIVE DIT DESIGN? “Jeg har lavet en kjole, som kun består af sommerfugle. Den er pivgennemsigtig med 700 sommerfugle, der er strategisk placeret, så den ikke afslører for meget. Alle sommerfuglene er lavet i silkeorganza, broderet, klippet, dekoreret med glitter og påsat enkeltvis. Det er meget nøgent, gennemsigtigt og frækt, men det må aldrig blive vulgært. Det var et stort arbejde, men også meget sjovt. Kjolen viser, at Disney er meget mere end Disneyland. Disney favner også Tim Burtons mørke, som tydeligt afspejles i mit design.”

HVILKE FØLELSER HÅBER DU, DIT DESIGN VIL VÆKKE? “Jeg håber, at det vil bidrage til at tage børnene ud af Disney. Disney er mere end blot Mickey og Minnie Mouse. Disney er også Star Wars-universet, og de står desuden for den røde løber ved Oscar-prisuddelingen. Mit design er et bud på, at Disney også kan være noget andet, i dette tilfælde Tim Burtons mørke univers. Jeg vil gerne have, at folk tænker 'wow, den havde vi ikke set komme, men det er stadig meget Høvring'.”

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER