Shop accessories
© Philip Ørneborg

Dansk it-model: Her skal du købe dine accessories

Amanda Nørgaard er bosat i New York og rejser hele verden rundt, hvor hun gør nye fund til sin imponerende samling af accessories. Få hendes bedste tips her

Den danske model Amanda Nørgaard, der til dagligt bor i New York og er et kendt ansigt på de internationale catwalks, har en uhøjtidelig stil, hvor fund fra små, sydlandske markeder mødes med eksklusive mærker. Og så har hun en forkærlighed for armbånd.

HVAD ER DINE YNDLINGSACCESSORIES?

“Jeg har altid de samme armbånd på: Et sølv bangle-armbånd fra All Blues og et orange armbånd fra Hermès, og i løbet af sommeren har jeg suppleret med et turkist armbånd, som jeg købte på den italienske ø Panarea sidste år, og et perlearmbånd, som min søster har lavet til mig – den kombination er flot til brun hud.

Det må helst ikke blive for højtideligt, så hellere lidt for meget tingel-tangel fundet på markeder og i mærkelige butikker. Jeg går også altid med de samme syv ringe. En blanding mellem guld, sølv, sten og diamanter. Jeg tager dem kun af, når jeg skal arbejde, men det er mest, fordi jeg er doven. Hvis jeg skal udnævne en favorit, er det min slangering i guld med diamanter og rubiner.”

HVAD VENDER DU ALTID TILBAGE TIL?

“Solbriller. Jeg køber stort set altid et nyt par, når jeg er ude at rejse. Gerne fra en eller anden småvanvittig butik med ditto ejer, som jeg højst sandsynligt har talt med i en time. Jeg elsker solbriller, fordi de kan ændre et udtryk, uden at du føler, at du gør en stor indsats. Og så er de sjove at finde og prøve på.”

HVAD BETYDER ACCESSORIES FOR DIN STIL?

“Jeg elsker tilbehør med skævhed og personlighed. Min stil følger ikke trends, så den har været ret konstant de sidste mange år – sorte rullekraver, navyblå cashmere og dødkedelig om vinteren.

Fra april og frem til oktober springer jeg ud i mit rette element: sol, varme og farver. Tilbehør tilfører lidt kulør i de farvefattige måneder, og ‘more’ til mit ‘more-is-more’-sommertema. Armbånd, baret, skøre vintagehatte og muslinge- og stenhalskæder – jeg er ikke kræsen.”

HVORNÅR FORELSKEDE DU DIG FOR ALVOR I DIN FØRSTE ACCESSORY?

“Jeg tror, at det, der har gjort allerstørst indtryk på mig, er min lyserøde slangeskindscowboyhat, som jeg købte i tidernes morgen, da det spirende Texas-tema florerede takket være Madonnas musikvideo til sangen Music. Jeg elskede den hat, men jeg gik aldrig med den. Jeg er lidt ærgerlig over, at jeg ikke har den mere.”

HVILKE MODEHUSE ER SÆRLIGT GODE TIL ACCESSORIES?

“Jeg har altid elsket sko fra Prada og Miu Miu. Tom Ford laver sindssygt flotte, klassiske solbriller, der får dig til at ligne en skuespillerinde – det synes jeg, fordi min mor går i Tom Ford-solbriller og ligner en skuespillerinde.”

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF