© The Vintage Bar

Dansk koncept er designertaskernes svar på Netflix

Drømmer du om en taske fra Chanel, Prada eller Louis Vuitton? Vi har mødt kvinderne bag The Vintage Bar, som guider til de bedste fund og mest populære items i 2020

Siden 2017 har The Vintage Bar håndplukket de smukkeste designertasker, som bliver forhandlet online og fra deres showroom i København.

The Vintage Bar har i skrivende stund 190.000 følgere på Instagram og over 200.000 månedlige besøg på deres webshop, og kvinderne bag er ikke kommet sovende til succesen.

Vi har taget en snak med skifter og kreativ direktør Marie Schultz, indkøbsansvarlig Marine Bering og pr-ansvarlig Simone Richardt om drømmekøb, 2020's mest populære design og arbejdet som vintagehandler.

Hvordan er en typisk dag som vintageforhandler?

“Vi arbejder en del anderledes end andre traditionelle vintageforhandlere. De fleste personer er vant til unikke brugeroplevelser fra Netflix og Spotify, der introducerer dem for nye ting lig det, de tidligere har vist interesse for. Vi ønsker at give vores kunder samme personlige oplevelse, når de besøger vores onlinebutik eller showroom. Vi tror på, at vi kan skabe en forbedret kundeoplevelse samt øget salgssucces gennem vores showroom, som et supplement til vores digitale tilstedeværelse.

Vi arbejder hele tiden med udvikling af ny teknologi og indsamling af data, og tester nye tiltag, der gør det muligt at interagere mere personligt med vores kunder.”

Du kan besøge The Vintage Bars smukke showroom efter aftale.

© The Vintage Bar

Hvordan finder I de designertasker, I forhandler?

“Indtil for nyligt stod Marie Louise for at håndplukke alle styles til hjemmesiden. Hun har været så heldig at kunne rejse rundt i verden og dyrke sin interesse for at scoute de mest eftertragtede, fine og sjældne vintage pieces.

I dag har vi en indkøbs- og kommissionsansvarlig og en række brandeksperter, der sidder med det. Vi opkøber også tasker og accessories fra en række samarbejdspartnere i udlandet i byer, hvor vi kan finde helt særlige fund og hvor der er et stort marked for vintage, såsom Los Angeles, Shanghai og Tokyo.”

Hvilke items er de mest efterspurgte hos The Vintage Bar?

“Det er særligt interessant, når de store modehuse relancerer en ny udgave af en vintagemodel, som Dior Saddle eller Fendi Baguette. Så ser man virkelig en øget efterspørgsel efter vintageudgaven. Alt nylon fra Prada er utrolig eftertragtet lige nu og det klassiske flet fra Bottega Veneta har gjort et kæmpe comeback, som fortsætter i 2020. Sidst men ikke mindst vil de klassiske og tidløse styles aldrig forlade modebilledet. Her kan eksempelvis nævnes Louis Vuitton Noe og Chanel Classic Flap Bag, hvor der er mange penge at spare i forhold til at købe taskerne fra ny.”

Hvilke tasker tror I vil trende i 2020?

“Vi holder øje med alt fra influencere til catwalken for at forudse tendenser. En af de større trends, som fortsætter i 2020, er limitid edition items, særligt Louis Vuittons produkter designet i samarbejde med kunsteren Takashi Murakami, hvor de klassiske modeller blev prydet med kirsebær- og blomsterdekorationer, samt den eftertragtede multicolor-serie.

Vi ser også, at 70’er-silhuetter trender lige nu. Den klassiske bucket bag har gjort et kæmpe comeback, især modellen fra Bottega Veneta, samt tasker i geometriske former.”

Bottega Veneta Medium Veneta, Louis Vuitton Petit Noe og Louis Vuitton Multicolor Pochette Accessories.

© The Vintage Bar

I må have købt nogle smukke vintage items til jer selv. Hvad er jeres favoritkøb hver især?

Marie Louise, stifter og kreativ direktør:

“Jeg forærede mig selv en vintage Chanel-halskæde, da jeg var højgravid med min datter, Penelope. Den har en meget stor betydning for mig og Penelope skal arve den.

Derudover købte jeg sidste år en secondhand sandfarvet Chanel Deauville tote, som jeg har brugt som hverdagstaske og pusletaske i én. Den er købt med ekstra mange slidspor, og derfor kan Penelope rode i den, og jeg kan have den med under barnevognen uden at bekymre mig.”

Marie Louise fra The Vintage Bar, Chanel CC Necklace og Chanel Deauville Tote.

© The Vintage Bar

Simone, Public Relations:

“Den blå Chanel-taske er min første (af mange, forhåbentligt), som jeg købte i sommeren 2019. Hvad der gjorde den til noget særligt for mig var farven, det sølv hardware og materialet. Jeg er aldrig bange for at bruge denne taske, netop fordi nylon er sådan et praktisk materiale. Hele sommeren hang den over min arm, både til hverdag og festlige lejligheder.

Jeg har i noget tid sukket efter et collector’s item, mere specifikt Louis Vuitton Limited Edition Cerise Speedy 25, da jeg så den første gang på Emili Sindlev. Da tasken er virkelig svær at opstøve, var det endnu vildere en oplevelse for mig, da vores indkøber skaffede den til mig.”

Simone fra The Vintage Bar, Chanel Flap Bag i nylon og Louis Vuitton Cerise Speedy 25.

© The Vintage Bar

Marine, Indkøbsansvarlig:

“Mit bedste køb har været min sorte Prada Crossbody i nylon. Den er både praktisk og et kan bruges om og om igen. Jeg forlader aldrig lejligheden uden.

Min Prada Printed Tote i blå spottede jeg på Instagram inden jeg startede hos The Vintage Bar, og jeg har været rigtig heldig at få fat i den gennem vores ventelistesystem. Udover taskens fine farver, er den ikke så udbredt, da modellen er limited edition.”

Marine fra The Vintage Bar, Prada crossbody-taske og Prada Printed Tote.

© The Vintage Bar

Hvilke vintage items vil I selv beholde, hvis I falder over dem?

Marie Louise, stifter og kreativ direktør:

“Jeg ved, at vi får et par Fendi-sneakers ind i min størrelse i næste uge, som jeg glæder mig til at se. Når man er mor og har en virksomhed, er det rigtig rart med nogle lækre og behagelige sko, så der er ikke meget tid til at løbe rundt i fine Manolo Blahnik-stiletter.”

Simone, Public Relations:

“En Hermès Mini Kelly i lysegrå eller lyseblå er min ultimative drømmetaske. Jeg ved dog, at det vil tage år for mig at spare op til den, men jeg håber at jeg en dag kan investere i en. Ellers ville jeg klart købe en klassisk Chanel Medium Flap bag i sort eller beige med guld hardware.”

Marine, Indkøbsansvarlig:

“Fra første gang, vi fik denne smukke vintage Louis Vuitton Spontini-taske ind, har jeg ville have fingrene i den. Dens firkantede form gør den karakteristisk og bemærkelsesværdig. Den har dobbelt funktion, både med håndtag og længere skulderrem, som kan tages af.”

Fendi sneakers, Chanel Flap Bag og Louis Vuitton Spontini.

© The Vintage Bar

Se flere flotte vintagefund på Thevintagebar.com eller læs vores store guide til secondhand tasker.