© LorenzoAgius

Danske Clara Rosager i ny Netflix-serie

I dag udkommer mystery-horror serien 1899 på Netflix. Vi har talt med skuespiller Clara Rosager, som fortæller, hvordan det har været at være en del af castet bag serien.

Hvordan har det været at være med i 1899?
Jeg har aldrig oplevet så stort et set, teknologi og scenografi før. Det var helt fantastisk og meget livagtigt, når hele universet var lige foran dig. Det gjorde det meget nemmere at spille og leve sig ind i det og universet.

Hvad var din vildeste oplevelse under optagelserne?
Det vildeste ved at skyde 1899, var klart 'The Volume Stage', som primært var der, vi filmede det meste af tiden.

Hvordan er det at arbejde for et så stort produktionsselskab, som Netflix er?
Det er fedt at være en del af sådan en stor produktion. Det gør mulighederne for produktionen meget større, og der er mere kreativ frihed for alle, hvilket er enormt rart og en mere befriende arbejdsplads at være på.

Har du måtte give afkald på noget, for at komme dertil, hvor du er i dag?
Jeg ved ikke, om jeg har måtte give afkald på noget helt bogstaveligt talt, men jeg har oplevet forskellige relationer i mit liv, hvor det til tider har været udfordrende, at havde det job, som jeg har. Jeg misser engang imellem nogen ting, når jeg for eksempel er på produktioner i udlandet. Der er mange fødselsdage, jeg har misset, inklusive mine egne, som jeg engang imellem har måtte fejre på et hotelværelse. Jeg oplever dog, at de fleste i mit liv respekterer og forstår mit arbejde, og jeg får en masse kærlighed og støtte fra venner og familie. Og så kan FaceTime-opkald gøre store underværker, når savnet er stort.

© Netflix
Jeg syntes, det er enormt spændende at udvikle mig og dykke ned i de afgrunde af følelser, vi ikke umiddelbart har adgang til i hverdagen. — Clara Rosager

Hvad har gjort størst indtryk på dig i løbet af din karriere?
Det der nok har gjort størst indtryk på mig igennem min karriere, er konstant at arbejde med mig selv og andre mennesker. At opdage nye sider og opdagelser omkring mig selv som menneske, som så kan udvikle sig til en kreativ proces ind i mit arbejde med min skuespilskarakter. Jeg syntes, det er enormt spændende at udvikle mig og dykke ned i de afgrunde af følelser, vi ikke umiddelbart har adgang til i hverdagen.

Hvis du kunne have spillet hovedrollen i en hvilken som helst film, hvilken film skulle det så være?
Jeg elsker Matrix og jeg ELSKER Trinity i Matrix. Jeg syntes, hun er herre sej, og jeg elsker alle hendes outfits!

Hvilke tre skuespillere ville du elske at arbejde sammen med?
Det er mange jeg gerne ville arbejde sammen med. Men helt klart Jack Nicholson, Nicole Kidman og Glenn Close ville jeg absolut ikke have noget imod at arbejde sammen med.

Hvem bliver du inspireret af?
Jeg bliver inspireret af mange ting. En af mine yndlingsdigtere, som giver mig meget inspiration i livet, er profeten Kahlil Gibran. Og Tove Ditlevsen med en af mine yndlingsdigte: “De Evige Tre”.

Nogle af mine største inspirationskilder indenfor film er for tiden Francis Ford Coppola, Joaquin Phoenix og Olivia Colman.

Håndplukket til dig