© H&M

De 6 vigtigste denimpieces – ifølge H&M

Denim har en ikonisk status i modebilledet – og det med rette. Vi har taget en snak med H&M’s Creative Advisor om perfekt denim og genanvendte materialer

I dag lancerer H&M den fjerde Close the Loop-denimkollektion, der består af tre forskellige par jeans, et par overalls, en nederdel og en denimjakke, der altsammen er produceret af bæredygtigt bomuld.

I anledning af den nye kollektion har vi talt med H&M’s Creative Advisor, Ann-Sofie Johansson, om vigtigheden af bæredygtighed i modebranchen og hendes favoritdesign fra den nye kollektion.

HVAD VAR INSPIRATIONEN BAG DEN SENESTE DENIMKOLLEKTION, CLOSE THE LOOP?

“Vi prøver at vække en følelse af ‘moderne vintage’. Inspireret af vintagedenims comeback på gaderne og sociale medier, er vores mål at fange den sentimentalitet, der hænger sammen med højtelskede denim-items, men med et moderne twist. Vi er fascinerede af denims ikoniske status i moden, som der er god grund til – det er virkelig et demokratisk materiale, som bæres af alle over hele verden.

Resultatet er et miks af nutidige snit og vintage look. Naturlige lædertoner på mærkerne, syninger i skinnende sølv og legesyge ringlynlåse giver et mere aktuelt islæt, men for at skabe den helt rigtige ikoniske følelse, har vi tilføjet en knaplukning på jeansene.”

© H&M

HVILKE BÆREDYGTIGE MATERIALER HAR I ANVENDT I KOLLEKTIONEN?

“Vi har kun brugt denimmaterialer lavet af bæredygtigt bomuld, og alle design indeholder genanvendte fibre uddrevet gennem Garment Collecting-initiativet (hvor alle kan aflevere brugt tøj og andre tekstiler i bytte for rabatbeviser, red.).”

HVILKET ER DIT FAVORIT-ITEM FRA KOLLEKTIONEN?

“Da kollektionen består af seks essentielle denimdesign, er det svært kun at vælge en favorit. Det hele er designet for at afspejle det perfekte moderne vintage-look, og hvert item er på sin vis en hjørnesten i garderoben. Men hvis jeg skal vælge ét item fra dette års kollektion, må det blive de mørkvaskede dungarees med vidde ben og sølvlynlås foran.”

HVOR HAR I EN CLOSE THE LOOK DENIMKOLLEKTION?

“Kollektionen er et eksempel på, hvordan os fra H&M ‘lukker cirklen’, hvad angår tekstiler. Vores mål er at bruge endnu flere materialer lavet af genanvendte fibre i fremtiden, for at udgå, at flere tekstiler ender på lossepladser, for at reducere vores miljøbelastning i forbindelse med råmaterialeproduktion og for at spare på naturens ressourcer.”

HVAD ER H&M’S MÅL, NÅR DET KOMMER TIL BÆREDYGTIGHED?

“Vores mål er at skabe en fuldstændig lukket cirkel for tekstiler, samt sikre, at al bomuld i vores udvalg er bæredygtigt i 2020. Teknologiske udfordringer tillader på nuværende tidspunkt ikke mere end 20 procent genbrugt bomuld, når man skaber nye materialer, uden at kvaliteten daler. Men vi investerer i teknologi og opfordrer til innovation for at overkomme dette, ud fra den overordnede målsætning, at mere materiale kommer fra genanvendte fibre i fremtiden.”

Du kan se den nye denimkollektion på Hm.com.