De bedste tips til din julefrokost 2016
© Hanna Løfflers private fotos

De bedste tips til din julefrokost

Mød Hanna Løffler, der hvert år har faste traditioner for årets pigejulefrokost, som inkluderer misodip, juletøj og velklædte veninder

December er festernes tid, og derfor har vi mødt Hannah Løffler, Managing Director i Social Zoo, til en snak om hendes årlige pigejulefrokost. Få Hannahs bedste tips til den gode fest herunder.

HVAD ER KONCEPTET FOR DIN JULEFROKOST?

“Vores pigejulefrokost er egentlig opstået på grund af en julefrokost, min mand, Anders, er med til at holde. Han er en del af en loge på 13 fyre, der har kendt hinanden i hundrede år og hvert år holder julefrokost. Ved et rent lykketræf kommer alle vi kærester og koner til dem virkelig godt ud af det med hinanden, og vi er blevet gode veninder. Derfor besluttede vi os for at lave vores egen julefrokostloge.”

HVOR MANGE ÅR HAR I HOLDT JULEFROKOSTEN?

“Vi har holdt julefrokost sammen i tre år, men har lige haft to års pause på grund af et stort babyboom i flokken. I år genoptager vi traditionen. Den har været savnet.”

HVAD SERVERER I?

“Vi har en mesterkok, Selma, iblandt os, og hendes fantastiske mad er hele året et stort emne. Menuen er altid en skøn fusion af det asiatiske køkken og danske juletraditioner, blandt andet friske forårsruller med and og gris og frisk rødkålssalat med masser af asiatiske urter. Og så selvfølgelig drinks og vin.”

HVAD ER DRESSCODEN?

“Jeg har en gammel fastelavnsfobi, så jeg har det meget svært med dresscodes. Men det er heller ikke nødvendigt, for alle gæsterne er nogle utroligt velklædte piger.”

HVILKE TRADITIONER HAR I?

“Vi planlægger altid vores julefrokost samme dag som vores mænd, så vi kan mødes og feste sammen senere. Vi har det virkelig hyggeligt og sjovt sammen, selvom vi sjældent er på samme festniveau, når vi mødes. Drengene er altid meget fuldere end os. Der sker altid et eller andet omkring dem – det er derfor, vi gerne vil møve os ind på dem, så vi kan få én på opleveren.”

HVILKEN MUSIK HØRER I?

“Der er altid flere af pigerne, der har de helt rigtige spillelister på deres telefoner. I år kan vi nok ikke komme uden om et par Rihanna-numre.”

HVORDAN FORLØBER AFTENEN TYPISK?

“Vi mødes som regel altid og hygger, mens Selma laver mad. Jeg får lige lov til at pille granatæbler, men ellers tager hun sig af det hele. Vi skiftes til at lægge hus til, og så spiser vi, griner, drikker masser af vin, leger pakkeleg, og førhen endte vi altid på klubben Simons. I år er der gået baby i den for mange af os, så bare det, at vi får stablet det på benene, gør det til en succes.”

HVAD ER DEN SKØRESTE OPLEVELSE, DU HAR HAFT TIL EN AF JERES JULEFROKOSTER?

“Et år holdt vi vores årlige julefrokost, mens drengenes loge skulle til Tyrkiet på forlænget weekend. Under vores middag ringede min mand og sagde, at der ville komme en forbi, som skulle låne noget. Jeg syntes, det var så mærkeligt. Hvem skulle låne noget en fredag aften? Det viste sig at være en mandlig stripper, de havde bestilt der nedefra. Det var virkelig sjovt.”

HVAD ER DIT BEDSTE TRICK TIL EN GOD FEST?

“Gæsterne. De rigtige gæster er alfa og omega. Derfor kan vores julefrokost aldrig gå galt, fordi vi hygger os virkelig meget i hinandens selskab. Musik er vigtigt – og så selvfølgelig aldrig løbe tør for sjusser eller Selmas berømte miso-dip.”

Selmas misodip:

1 tsk finthakket chili

4 spsk mørk miso

2 spsk soja

1 spsk mørk græskar- eller sesamolie

saft af 1 lime

1 spsk reven ingefær

1 spsk tahin

2 spsk sesamfrø

Rist sesamfrøene på en tør, hed pande, og lad dem køle af. Bland dem med resten af ingredienserne, og smag misodippen til med lime.

Den kan med held laves i forvejen og trække på køl.

MERE FRA COSTUME