De bedste tips til din nytårsfest
© Private fotos

De bedste tips til din nytårsfest

Mød Tine Hertz, der har faste traditioner til nytår, og her deler ud af sine allerbedste tips til den perfekte nytårsfest

Det nye nummer af Costume er som bekendt dedikeret til højtidens mange fester og i The Party Issue, finder du alle de bedste tips til festtøjet, makeuppen og selvfølgelig til selve festen.

Vi har derfor mødt Tine Hertz, som er CEO i OMI, til en snak om hendes bedste tips til den perfekte nytårsfest.

Få et udpluk her, og læs endnu flere festtips fra inspirerende kvinder i Costume 176, der er på gaden nu.

HVAD ER KONCEPTET FOR DIN FEST?

“Vi samler alle vores venner til et brag af en fest i januar. Det er et skønt tidspunkt at samles på og en perfekt start på det nye år efter en travl december, hvor vi og mange af vores venner ofte er bortrejst.”

HVOR LÆNGE HAR I HOLDT FESTEN?

“Det begyndte vist i 2011, hvor jeg troede, at vi skulle holde indflytterfest og fejre med vores venner, at min mand var flyttet ind. I stedet endte det med at blive en forlovelsesfest, fordi han meget romantisk friede til mig aftenen inden festen, mens jeg gik og hængte noget af hans kunst op i køkkenet. Jeg kan ikke huske anledningen for festen året efter, men året efter igen holdt vi barnedåb, og derefter har det udviklet sig til en tradition og en fast ting, vi gør hvert år i januar. I dag er den mest retvisende titel på festen nok nytårstaffel.”

HVAD SERVERER I?

“Vi serverer altid ossobuco og kartoffelmos i store jerngryder og forskellige salater kombineret med masser af god vin. Al maden er hjemmelavet, og ossobucoen laver vi aftenen inden, så den kan simre i timevis. Bagefter får vi masser af drinks, men generelt fokuserer vi mere på at servere de bedste vine end på at sammensætte et cocktailkort. De seneste år har vi overladt ansvaret for drinksene til nogle kyndige bartendere udefra.”

HVAD ER DRESSCODEN?

“Borddækning, blomster og selve rammerne om festen er vigtige detaljer for mig, og det alene lægger naturligvis op til, at man gør noget ud af sig selv.Vi har ikke nogen egentlig dresscode til vores arrangementer, men vores gæster ved, at man ikke kan være for overdressed hos mig.”

HAR DER VÆRET EN FEST, DER MISLYKKEDES?

“Det mest uheldige, der er sket, må være, da vores anlæg strejkede midt i festen, og vi måtte nøjes med nogle få, mindre højttalere resten af aftenen. Den rigtige musik på den rigtige volumen er helt afgørende for at holde en fest kørende ud i de sene nattetimer.”

HVAD ER DIT BEDSTE TRICK TIL EN GOD FEST?

“Det vigtigste i forhold til at skabe en god fest er først og frem- mest, at der er mennesker nok, og at de ikke er spredt over for meget plads. Mange undervurderer effekten af, at der hele tiden er en del af selskabet, der befinder sig væk fra festen, fordi de er ude at ryge eller taler sammen i køkkenet eller i andre rum. Jeg har oplevet mange selskaber, hvor der virkelig ikke er sparet på noget, men som dør tidligt ud, fordi der ganske enkelt ikke er mennesker nok til at fylde rammerne ud.”

HVAD SKAL DU HAVE PÅ I ÅR?

“Jeg planlægger sjældent, hvad jeg skal have på, før lige inden festen, men jeg skal helt sikkert have en blow dry hos Gun-Britt af Oliver, som sikrer, at der er styr på håret. Sidste år havde jeg en buksedragt i sort velour fra Balmain på.”

HVORDAN FORLØBER AFTENEN TYPISK?

“For os er det helt afgørende at skabe nogle varme, uformelle og festlige rammer af høj kvalitet. Hvis vi boede i Syditalien, ville vi lave verdens længste langbord mellem poppeltræerne, og på mange måder er ‘la Famiglia’ nok temaet for vores fester.”

Læs resten af det spændende festtema i det nye Costume nummer 176, som er på gaden nu.

MERE FRA COSTUME