
Den optimale sommermiddag med Umut Sakarya
Læs, hvad stjernekokken selv serverer for sine gæster til den optimale sommermiddag. Vi kan afsløre, at menuen ikke står på stegt flæsk og persillesovs, som Umut ellers er kendt for at servere for gæsterne på sin restaurant Guldkroen.
Af — 07. juni 2020Hvem vil du dele den optimale sommermiddag med?
“Jeg vil helt sikkert dele den med nogle venner, der går op i mad og sætter pris på det. Venner, der godt kan lide rosé.”
Hvor foregår middagen?
“Tæt på vand et sted, hvor man kan grille. Charlottenlund er dejligt, men det kunne også være i Fælledparken, hvor der er nogle områder ved vandet. Ikke at vi hopper i vandet, det skal bare være der – for hyggens skyld.”
Hvad står menuen på?
“Kold mad i antipasti-stil. Jeg synes ofte, at det bliver kedeligt, når man laver varm mad til en sommermiddag. Når vejret er der, er det fantastisk at lave nogle af de sydeuropæiske retter. En blanding af det franske, italienske og spanke køkken a la mediterranean, hvor man laver lækre deleretter. Her vil jeg blandt andet lave en Vitello Tonnato fra Italien, lidt Pato Negro sortfodsskinke fra Spanien og den franske moules frites. Der er masser af retter, som man forbinder med sommer og som samtidig er deleretter. Det kan jeg virkelig godt lide.“
Hvad drikker I?
“Jamen til den slags mad kan man både køre med hvid, rød, rosé og øl. Men det er selvfølgelig ikke sommer uden øl, det går simpelthen ikke. Jeg ville gå med en god parfumeret IPA eller en let hvidvin. Det vigtigste er, at det ikke er en kraftig og tung vin, hvilket jeg egentlig normalt er til, men når det er sommer, og vejret er godt, er det lækkert at drikke noget, der er lettere i stedet for de helt bombastiske vine.”
Fremgangsmåde:
Kødet:
Brun kødet af og kom det i et fad med de øvrige ingredienser.
Steg kødet i 15 minutter ved 200 grader og lad det trække i minimum 30 minutter, inden det skal skæres.
Kødet kan fryses ned til -8 grader, hvis man gerne vil have de helt tynde skiver.
Tun dressing:
Alle ingredienser kommes i en skål og blendes til en homogen masse. Dressingen smages til med kapersvand og peber til sidst.
Gambas pil-selv
1 kg kæmpe rejer
2 dåser hakket tomat
10 fed hvidløg
2 finhakket løg
3 dl olivenolie
Salt
Peber
Timian
Citron