Derfor får jeg fjernet mine tattoos

Modechefen Camille fortæller om, hvordan det egentlig er at få slettet blæk fra huden

Costume.dk og Stylista.dk's Digitale Modechef, Camille, startede sit tattoo-eventyr som 18-årig med en sommerfugl på lysken kreeret af Bad BoyZ tattoo til byfest i Frederikssund. Siden da har Camille været under nålen 16 gange, men har i dag kun 14,5 tatoveringer tilbage.

Læs med her, hvor Camille fortæller dig om sin oplevelse med at få fjernet tatoveringer og om, hvorfor hun ikke vil anbefale nogen at få blæk i huden - i hvert fald ikke hvis de er under 25.

Navn: Camille
Alder: 30 år
Beskæftigelse: Digital Modechef hos Benjamin Media

Hvornår fik du din første tatovering? “To dage efter jeg blev 18 år. Der var byfest med Ankers Tivoli, stemningen var høj, og jeg fik en lille og diskret sommerfugl tatoveret hos den nyåbnede Bad BoyZ tattoo på Frederikssund hovedgade. Tatovøren ville gerne sætte den ved siden af min navle, så ”jeg kunne få mere glæde af den,” men jeg holdt gudskelov fast i at få den længere nede på lysken.”

Hvor mange tatoveringer har du? “Jeg mener at være nået op på 16, men jeg er i gang med at få fire fjernet, så jeg vil sige, at jeg har 14,5. Et par af dem er ret sjove, men i takt med, at jeg er blevet ældre, er jeg vokset fra dem. De keder mig lidt, og jeg kan mærke, at jeg er træt af dem."

Fortæller dine tatoveringer en historie eller er de 'bare flotte'? “Mine tatoveringer har et touch af noget rock 'n’ roll, for eksempel min hey ho let’s go Ramones tatovering. Jeg havde også This is love af PJ Harvey tatoveret på mit håndled og Go with the flow af Queens of the Stone Age over min ene balle. De to sidste er nu blevet ofret til min hudlæge Jørgen Esmans laser."

Er der nogen af dine tatoveringer, som betyder mere for dig end andre? “Ja, jeg har min mors navn tatoveret på siden af mine ribben. Det er min seneste tattoo, og jeg fik den en fantastisk aften, hvor min dejlige veninde Hannah var übergravid med lille Otto. Vi sad og talte om det at være mor, blive mor og livet. Min anden veninde Camilla og jeg drak en helvedes masse rødvin, og tog så ud for at få lavet en mor-agtig tatovering. Mens jeg lå på briksen, fik vi en sms fra Hannah om, at hun havde fået veer. Fantastisk og meget rørende oplevelse som jeg stadig bliver helt rørstrømsk over at tænke på. Otto er blevet to i år."

Hvorfor har du valgt at få fjernet nogle af dine tatoveringer? “Jeg regner med at få fjernet dem alle, og hvis jeg skal være helt ærlig, vil jeg ikke anbefale nogen at få lavet tatoveringer. Det er ikke så meget den dér med ”tænk, når du bliver gammel og rynket”, men mere fordi, du ikke ved, hvor du er mentalt om 10 år. Jeg vil som minimum sige, at man bør være voksen - og det er godt inde i 20’erne - før man giver sig i kast med nål og blæk."

Hvordan foregår det, når man skal have fjernet en tatovering - og gør det ondt? "Om det gør ondt at få dem fjernet? JA for fanden. Hvis det er en 2’er på en 10-skala at få dem lavet, så er det en 8-9’er at få dem fjernet. Det gør SÅ nas, og man hæver op og er øm bagefter. Man kan ikke sige, hvor mange behandlinger der skal til, men der skal gå minimum 3 måneder i mellem, så huden kan nå at hele. Derfor får jeg fjernet fire steder på kroppen på én gang, og jeg hyler og klynker. Det går heldigvis relativt stærkt at få selve laseren, men jeg er i dårligt humør hele dagen op til, at jeg skal besøge Laser-Jørgen.”

“Prisen afhænger af området og tatoveringens størrelse. Jeg har indtil nu brugt cirka 4.000 kroner og én tattoo er faktisk helt væk. Hvor hurtigt de forsvinder, kommer an på tatoveringen - hvor dybt den sidder, og hvor meget blæk der er brugt. Heldigvis har jeg ikke oplevet ardannelse eller andre negative bivirkninger. Det er dog individuelt, hvordan man tager imod laseren, og det er virkelig vigtigt at gå til en professionel hudlæge. Alle kan købe en laser, men det er seriøse sager, og det er ikke et sted man skal spare!"

Skal du nogensinde have flere tatoveringer? “Nej, det er virkelig slut. Jeg synes, det er så dejligt, når folk er glade for deres tatoveringer, men mine er lavet ekstremt spontant, og de interesserer mig ikke mere. I dag vil jeg hellere have rigtige smykker og sko. Altid sko."

Du kan her på Costume.dk også møde seje Marija Ripley og læse om, hvordan det er at være tatovør, og hvad der rører sig i tattoo-branchen lige her.