Cecilie Bahnsen

Designer Cecilie Bahnsen om karrierens vigtigste øjeblik

Vi har mødt det danske stjerneskud til en snak om kjoler, karriere, kæreste og at stjæle tid til sig selv

Hvordan er det egentlig at være designer Cecilie Bahnsen, 34 år, der sidste år vandt Danmarks største modepris, Magasin du Nord Fashion Prize, fik sit arbejde vurderet af Karl Lagerfeld og Rihanna, da hun var nomineret til den prestigefyldte LVMH Prize i Paris, sælger sit tøj i verdens førende modebutikker og er i gang med kollektionen til næste års tidlige forår?

Hverdag

Min dag begynder med ... “en kop kaffe og en cykeltur hen til mit studio. Mine dage starter bedst, når min kæreste og jeg står op på samme tid og cykler sammen på arbejde og lige får vendt dagen.” Jeg træner... “ikke rigtigt. Det har der ikke været så meget tid til, siden jeg flyttede til London og begyndte min uddannelse i 2008. Men jeg løber rigeligt rundt i det daglige, og det må tælle for lidt.”

En hverdagsklassiker er ... “at spise sammen med min kæreste om aftenen. Hvad enten vi er derhjemme eller går ud eller arbejder videre bagefter, er det rart at høre om hans dag og tale om noget andet end mode.

Liv

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “at jeg skal holde fast i, hvem jeg er, og tro på, at jeg har fat i noget rigtigt, og køre videre med det. Det er noget, som Martin Gjesing fra Moon International og Ulrik Garde Due, der begge har fungeret som mentorer for mig, har støttet mig meget i.” Den person, der ændrede mit liv, er ... “min kæreste. Jeg mødte ham, den dag jeg startede på Royal College i London, og det var der, det hele faldt på plads: Jeg fandt ud af, hvad jeg ville være, og hvem jeg ville være sammen med – det var min flytning til England og starten på min uddannelse. Det var virkelig fedt at være 25 år der.”

Hverdagslykke er ... “når der er tid til fordybelse – uanset om det er i andre mennesker, mine venner og familie eller i mit arbejde.”

Min dag slutter med ... “at tjekke Instagram, og så elsker jeg at se en serie på Netflix, lige inden jeg skal sove – det er perfekt underholdning på det tidspunkt.”

Det bedste, jeg gør for mig selv, er ... “at sætte mig ned og tegne eller tage en kop kaffe på en café og give mig selv et øjeblik til at summe over, hvad næste skridt skal være. De øjeblikke, hvor jeg stjæler lidt tid til mig selv, er de bedste.”

Jeg fortryder ... “ikke meget, men nogle gange tænker jeg på, hvor længe jeg var væk fra mine veninder, mens flere fik børn, og mine forældre og familie, mens de blev ældre. Men nu er jeg hjemme og prøver at indhente det.”

Kærlighed er ... “tillid, inspiration og at være der for hinanden lige meget hvad.”

Jeg griner altid af ... “mig selv. Det gør tingene nemmere, hvis jeg som den første kan grine lidt af mine fejl og mangler.”

Jeg vil helst rejse til ... “en øde ø med en palmestrand og varme.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at få lov til at lave det, jeg allerbedst kan lide. At jeg kan få lov at lave kjoler, der er små kunstværker, som folk vil købe og gå i. Hele sidste år var så vildt, og det ene højdepunkt overgik det andet fra Magasin du Nord Fashion Prize til jeg blev nomineret til LMVH Prize og fik en masse nye forhandlere. Karrieremæssigt er det største, jeg har opnået, at Dover Street valgte at forhandle mine kollektioner. Det var fundamentet for, at mit firma kan lade sig gøre – og jeg vågner hver dag og er overrasket over det – og det gør mig meget lykkelig.”

Jeg bliver nervøs over ... “det meste. Men mest over, hvor stærkt det hele går, om jeg kan følge med, og om jeg også får en god idé i morgen.”

Arbejde

Min arbejdsfilosofi er ... “at det altid kan gøres bedre. Jeg er meget kritisk over for mig selv og stræber altid efter det perfekte, selvom jeg godt ved, det ikke findes.” Mit drømmejob som barn var ... “havbiolog.”

Et godt arbejde er ... “et sted eller en profession, hvor man kan få lov til at være sig selv, hvor man kan blomstre, og hvor det hele ikke er på plads, så man konstant kan udvikle sig.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på at ... “råbe og skrige. For at jeg skal kunne fungere kreativt, er det vigtigt, at det miljø, jeg er i, er rart.”

Jeg ser op til ... “min lillesøster. Hun er helt modsat mig, og det har altid været mig, der har opført mig som lillesøsteren. Hun har altid det store overblik og er så organiseret. Og så er hun der altid for mig.”

I weekenden ... “sover jeg længe. Hænger ud, hygger mig og slapper mest muligt af med min kæreste, venner og familie.”