Interview med House of Dagmar

Designsucces: “Det skal kvinder aldrig gå i”

Søstrene bag det svenske modebrand House of Dagmar deler deres tanker om dansk mode, danske kvinder og god stil

Bag det svenske modebrand House of Dagmar står søstrene Kristina, Sofia og Karin. Mærkets kombination af det ukonventionelle og sofistikerede har nydt stor succes i hjemlandet Sverige, og nu styrker House of Dagmar deres forhold til det danske marked med en shop-in-shop i Illum, der åbner inden længe.

Vi har taget en snak med to af søstrene, Kristina og Sofia, om deres forhold til dansk mode, danske kvinder og hvem, de allerhelst vil klæde på.

HVORFOR HAR I BESLUTTET JER FOR AT SATSE PÅ DET DANSKE MARKED?

Sofia: “Danmark har en æstetik, der appellerer til os, både hvad angår design og mode. Vi føler helt bestemt, at Dagmar-kvinden bor i Danmark, da Dagmar deler mange af de samme værdier, såsom tidløst design og bæredygtighed.”

HVORDAN PASSER JERES DESIGN TIL DANSKERNE?

Kristina: “Jeg tror, vi deler samme mentalitet. House of Dagmars hovedformål er at styrke kvinder ved at skabe bæredygtige og brugbare kollektioner. Vi føler, at den danske kvinde repræsenterer nogen, som er meget selvsikker, stærk og bevidst, hvilket vi håber på at tiltrække gennem vores design, der bestræber sig på både at være sensuelt og progressivt.”

HVAD SYNES I OM DANSKE KVINDERS STIL?

Sofia: “Vi elsker dansk stil, den er ofte en smule mere vovet end eksempelvis svensk stil, og jeg finder det meget inspirerende at se, hvordan de (danske kvinder, red.) sætter ting sammen. Danske kvinder er virkelig eksperter i at mikse farver og mønstre på en afslappet og moderne måde.”

Interview med House of Dagmar
© House of Dagmar SS17

HVILKEN TREND ER JERES FAVORIT DENNE SOMMER?

Sofia: “Om sommeren er jeg altid på jagt efter en florlet sommerkjole og løstsiddende styles. Til vores Pre Fall 2017-kollektion har vi skabt et par oversize beige chinos, som jeg virkelig elsker.”

HVORDAN DEFINERER I GOD STIL?

Kristina: “For mig er god stil noget, der føles ubesværet. Jeg elsker en stil, der er sensuel, progressiv og tidløs, som vi altid stræber efter at skabe hos Dagmar.”

… OG DÅRLIG STIL?

Kristina: “Dårlig stil er det modsatte – et look, som føles forceret og sidder dårligt.”

HVIS I SKULLE VÆLGE ÉN TING, SOM I SKULLE HAVE PÅ RESTEN AF LIVET, HVAD VILLE DET SÅ VÆRE?

Sofia: “En grå blazer.”

HVAD SKAL KVINDER ALDRIG GÅ I?

Sofia: “Det er et virkelig svært spørgsmål, da det er meget individuelt, men jeg synes en god tommelfingerregel er, at kvinder aldrig skal gå med noget, de føler sig utilpas i, for hvis du ser utilpas ud, så kan man se det.”

HVEM VILLE I GERNE KLÆDE PÅ?

Sofia: “Jeg beundrer virkelige Miroslava Duma (russisk modeprofil og stilikon, red.) for hendes stil, og jeg ville elske at se hende i Dagmar.”

Kristina: “Jeg synes, det ville være cool at se Zadie Smith (engelsk forfatter, red.) i Dagmar.”

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF