Iman Meskini og Mourad Jarrari
© Julie Pike

Din for altid

‘Skam’-stjernen Iman Meskini, 24 år, havde egentlig ikke tid til en kæreste. Men så mødte hun sangskriver og manager Mourad Jarrari, 29 år, og inviterede ham med ud på en løbetur ... Mød parret her, hvor de fortæller om det første møde (der involverer gul hårfarve), kærlighed under lockdown, og hvorfor FIFA er noget af det, der får dem til at skændes allerhøjest.

Hvordan mødte I hinanden?

Iman: “Vi mødtes til et arrangement i sommeren 2018, hvor Mourad arbejdede som fodboldtræner.”

Mourad: “Det var et arrangement for socialt udsatte børn og unge. Hvert år arrangerer vi en festival, hvor vi inviterer forskellige personligheder og berømtheder, og der kom Iman.”

Iman: “Som kendt ansigt er jeg ret vant til, at folk kommer hen til mig og snakker med mig, men den dag var det Mourad, som fangede al min opmærksomhed.”

Mourad: “Du må fortælle hvorfor.”

Iman: “Fordi du havde farvet dit hår gult! Efterfølgende har vi fundet ud af, at Mourad er farveblind. Han troede faktisk, at det var blond. Det var umuligt ikke at lægge mærke til ham. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at det var lidt modigt at farve sit hår gult. Han skrev til mig på Instagram samme aften, og sådan begyndte det.”

“Det var sjovt at lære hinanden at kende, men ingen af os havde behov for at få en ny ven. Det var alt eller intet”

Hvad faldt I for ved hinanden?

Iman: “Mourad er virkelig sød, god, morsom og selvfølgelig også flot. Den egenskab, jeg faldt allermest for hos ham, er hans humor. Han er så sjov. Jeg kan huske, at da vi skrev sammen på Instagram, sad jeg og lo højlydt.”

Mourad: “Jeg vidste jo godt, hvem Iman var, men jeg havde aldrig set Skam. Jeg vidste ikke, hvor stor serien var, og hvor meget folk holder af den. Så da hun dukkede op til arrangementet, kan jeg huske, at jeg tænkte jeg, at det var meget betænksomt af hende, fordi hun jo ikke tjente noget på at være der. Jeg har tidligere tænkt, at den perfekte drømmekvinde ikke findes, en, der er lige så religiøs som jeg, og som samtidig er et familiemenenneske. Så da jeg så hende den dag med sin familie, syntes jeg det var ... det var ... så fint. Men det var først, da vi begyndte at skrive sammen, at jeg virkelig faldt for hende. Det, hun ikke fortæller, er, at efter den første aften skrev jeg til hende flere gange uden at få et svar. Nogle uger senere, da jeg var i Tromsø på VG-liste-turné, tog drengene ud og festede, og jeg tænkte, at det bare var ikke det, jeg ville. Jeg ville møde en at være sammen med. Den aften svarede Iman på mine beskeder. Det viste sig, at hun ikke havde spillet smart, hun havde bare haft travlt i militæret.”

Iman: “Da jeg kom hjem fra militæret, skulle jeg videre til optagelserne af 71 grader nord (norsk realityserie, red.) og skulle træne op til det. Jeg havde ikke så meget tid, så jeg bad Murad om at møde op klokken ni om morgenen udenfor min blok til en løbetur, hvis han ville mødes. Jeg tænkte selvfølgelig, at han ikke ville dukke op, men der tog jeg fejl. Vi løb langs Akerselva, og sådan fortsatte det hele ugen.”

Mourad: “Det var en ret fin måde at lære hinanden at kende på. Vi undgik den der lidt kejtede første date.”

Iman: “Vi fandt også ud af, at vi begge to ønskede et seriøst forhold. Islam er meget vigtigt for mig, så det betød meget, at han delte min tro og livsstil.”

Mourad: “Den fjerde eller femte samtale, vi havde, handlede faktisk om ægteskab. Det var sjovt at lære hinanden at kende, men ingen af os havde behov for at få en ny ven. Det var alt eller intet.”

Iman: “Efter optagelserne af 71 grader nord tog jeg på udveksling til Jordan for at studere arabisk, og de måneder var virkelig hårde. Det var der, vi besluttede os for, at vi skulle giftes.”

Iman Meskini og Mourad Jarrari
© Julie Pike

Hvordan var frieriet?

Iman: “Njaaa, vi besluttede os for at blive gift over telefonen. Jeg var jo i Jordan, så det blev aldrig til et traditionelt frieri med ned på knæ og så videre, men mere sådan: ‘Lad os gøre det’. Det var helt fint sådan.”

Fortæl om brylluppet ...

Iman: “Vi blev først viet på rådhuset og i moskeen, og så holdt vi en lille fest for vores familier.”

Mourad: “Jeg kan huske, at jeg fortalte mine venner, at det var så fint at se vores familier samlet. Vores forhold havde været ret privat frem til brylluppet, og nu fik vi bare så meget støtte.”

Iman: "Planen var, at vi ville holde en større fest 14. marts 2020, men den dag endte med at være midt i lockdown. Det er så udmattende at planlægge, når man ikke ved, hvornår verden åbner op igen, så alt er sat på pause lige nu.”

“Jeg var jo i Jordan, så det blev aldrig til et traditionelt frieri med ned på knæ og så videre. Det var mere sådan: ‘Lad os gøre det’”

Hvad er jeres fremtidsplaner?

Mourad: “Jeg arbejder som manager for kunstnerne Nani og Simo, og oven i det er jeg sangskriver og har et agent-job hos Arctic Rights Management, som samarbejder med BMG International. De har et af deres største kontorer i L.A., så en drøm er helt sikkert at flytte til USA og arbejde der.”

Iman: "Det er faktisk en af de ting, jeg beundrer ved Mourad. Han fortalte mig om sin drøm om at rejse til USA og arbejde med musik, og jeg kan se, hvordan han arbejder målrettet for, at det skal ske, og det er så fint.“

Iman: “Jeg ønsker mig først og fremmest mere mangfoldighed på norsk tv. Jeg ville ønske, at en pige med hijab kunne få en rolle, der handlede om noget helt andet, end at hun går tildækket. Det ville være cool.”

Mourad: "Ja, Hunger Games med en pige med hijab. Jeg skriver faktisk på en serie, som jeg skal pitche til en norsk tv-kanal. Og i den er der en karakter a la den, som Iman beskriver, altså en pige med hijab, der har en stærk historie, hvor hendes tørklæde ikke er hovedfokus. Jeg drømmer om, at Iman skal spille den rolle.”

Hvad skændes I om?

Mourad: “Jeg ved, hvad der irriterer mig mest, og det er de nåle, hun bruger til sin hijab. Hun taber dem overalt, og hver dag bliver jeg stukket af en nål i foden.”

Iman: “Al den tid, Mourad bruger på at gå i bad. Fordi jeg ved, at han sidder og spiller på sin mobil!”

Mourad: "Nej, nej, det er krøllerne, der tager tid.”

Iman: “Ha ha, ja, men vi skændes vel heller ikke om det. Vi skændes mere om FIFA.”

Mourad: "Ja, hun synes, at jeg spiller for meget, men jeg prøver at begrænse det til weekenderne.”

Hvad griner I af?

Mourad: “Iman griner af alt, især når jeg imiterer dialekter, mennesker og forskellige sprog. Det er aldrig sådan en he he-latter, man ser på tv, hun har sådan en rigtig latter a la Ray Liotta i Goodfellas.”

Hvordan har I som par tacklet pandemien?

Iman: “Det har jo været som en uendelig bryllupsboble. Vi giftede os, rejste på bryllupsrejse, før grænserne lukkede, og siden har vi været derhjemme. Så vi kender ikke til et andet liv end det her sammen. Vi har fået en masse tid til at lære hinanden bedre at kende, lægge planer og etablere nogle gode rutiner.”

Mourad: “Jeg kan mærke, at mine venner ikke forstår mig, når jeg siger, at jeg skal bruge dagen sammen med min kone. De siger altid: ‘Er I ikke sammen hele tiden?’ Nej, vi er ikke nødvendigvis sammen, bare fordi vi bor sammen. Det er vigtigt at være sammen med hinanden.”

“Jeg troede, at det kun var piger, der så ‘Skam’. Så jeg syntes, det var vildt sejt, da en 40-årig mand hev sin telefon frem og tog et billede med Iman”

Hvad er jeres bedste minde fra 2020?

Iman: “Det må være vores norgestur. Vi begyndte i Oslo og kørte ned til Kristiansand, derfra op langs kysten til Trondheim. Vi sov i telt alle ti dage, og det gik faktisk rigtig godt. Mourad havde ligefrem pakket sin fiskestang. Det blev ikke til så mange fisk, men han havde heldigvis også pakket nødproviant, så det blev til en del af det.”

Hvad er det første, I skal gøre, når verden åbner igen?

Iman: “Besøge vores familier i Tunesien og Marokko.”

Mourad: “Se verden. Rejse til steder, hvor der stadigvæk findes vilde dyr. Gerne på safari eller ind i junglen.”

Iman: "Og så har vi også lyst til at slå os ned. Flytte ind et sted, hvor vi kan blive et stykke tid.“

Kan I stadigvæk mærke Skam-feberen, når I er ude blandt folk?

Iman: “Ja, jeg bliver fortsat stoppet af folk, som råber efter Sana.”

Mourad: “Jeg troede, at det kun var piger, der så Skam. Så jeg syntes, det var vildt sejt, da en 40-årig mand hev sin telefon frem og tog et billede med Iman.”

Oversat af Marie Vidø