Ellen Hillingsø
© PR

Ellen Hillingsø: "Vi øver os for lidt på kærlighed"

Mød teateraktuelle Ellen Hillingsø til en snak om kærlighed, klima og kunsten at komme i seng til tiden – hvilket den talentfulde skuespillerinde stadig er ved at lære

HVERDAG

Min dag begynder med ... “at jeg står op og fodrer vores hund, drikker en kop te og læser avisen.”
Jeg træner ... “så meget, som jeg har tid til. Nogle gange bliver det til ingenting, andre gange til løb, styrketræning, tennis og yoga.”
En hverdagsklassiker er ... “altid at tage forklæde på, så snart jeg bevæger mig ud i køkkenet.”
Hverdagslykke er ... “at sidde om middagsbordet med min familie og tale om vores dag.”
Min dag slutter med ... “at jeg læser i en bog. I øjeblikket læser jeg en voldsom historie fra udkants-Frankrig, romanen Slut med Eddy Bellegueule af den 24-årige franskmand Édouard Louis.”
Det bedste, jeg gør for mig selv, er ... “at komme ud ad døren i ordentlig tid.”

LIV

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “at det eneste konstante er forandring. Det er filosoffen Heraklit, der har sagt det, og det er vigtigt at huske i svære perioder af ens liv.”
Den person, der ændrede mit liv, er ... “min mand. Han har gjort mig til mor til to, og sammen har vi skabt vores familie.”
Det største, jeg har opnået, er ... “store og tilfredsstillende resultater gennem mit arbejde, som har udviklet mig både fagligt og menneskeligt. Privat synes jeg, at det at få to børn er kæmpestort, udfordrende, udviklende og hyggeligt.”
Jeg bliver nervøs over ... “vores klima og den manglende vilje til at gøre noget ved det fra alle sider – både fra politikere verden over og fra os borgere.”
Jeg fortryder ... “ikke noget – jo måske, at jeg som regel kommer for sent i seng.”

Jeg tænker, at kærlighed er ... “helt overordnet evnen til at give sig hen, tilgive, rumme og bære over. Jeg synes, vi er så fikserede på den vilde og voldsomme kærlighed, at vi glemmer den lille, stille hverdagskærlighed som for eksempel at holde tilbage for andre i trafikken, være venlig over for dem, der arbejder i kassen, og så videre. Det er jo sådan, at jo mere man øver sig, jo bedre bliver man, og jeg synes generelt, at vi øver os for lidt på kærlighed.”

Jeg griner altid af ... “ret meget.”
Jeg vil helst rejse til ... “ååååhhhh en tur til Paris med min mand og mine unger er aldrig af vejen.”

ARBEJDE

Min arbejdsfilosofi ... “er altid at starte med det sværeste.”
Min arbejdsmoral er ... “høj. Jeg er grundig og gør mig altid umage. Jeg er desværre meget selvkritisk og kan blive usikker på, om jeg er god nok. Det positive ved det er, at jeg bliver ved med at ville gøre det bedre. Det negative er, at jeg bliver nervøs.”
Mit drømmejob som barn var ... “at blive skuespiller.”
Et godt arbejde er ... “i min verden som skuespiller, når jeg skaber noget i fællesskab med andre, der har værdi for dem, der skal se det.”
Jeg ser op til ... “mine mange dygtige kollegaer. Mod er helt centralt for mig. Modet til at slå en skævert er stærkt undervurderet. Jeg siger altid: ‘Lad os læne os op ad skandalen’.”I weekenden ... “skal jeg både til middagsselskab og hygge med familien – og så kommer jeg igen–igen for sent i seng.”

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF