© Sarah Stenfeldt

Emilie Helmstedt: "Når man har gjort noget tilpas mange gange, der ikke virker, så kan man få en åbenbaring"

“For omkring fem år siden beslutter jeg mig for at opsøge alternativ medicin. I en længere periode har jeg haft en kronisk sygdom, der påvirker mig i et sådant omfang, at jeg har svært ved at have en almindelig dagligdag. For at holde sygdommen nede tager jeg antibiotika, men at spise regulær medicin i lang tid er meget skadende og trættende for kroppen. Jeg har næsten ingen energi og opholder mig primært derhjemme.

"Når man har gjort noget tilpas mange gange, der ikke virker, så kan man få en åbenbaring. Sådan en får jeg en morgen, hvor jeg pludselig beslutter mig for at skifte retning og opsøge alternativ behandling.”

Når man har gjort noget tilpas mange gange, der ikke virker, så kan man få en åbenbaring. Sådan en får jeg en morgen, hvor jeg pludselig beslutter mig for at skifte retning og opsøge alternativ behandling. Jeg starter til yoga og akupunktur. Her lærer jeg om arbejdet med medianbaner og det flow, de skaber for kroppen. Det giver mig noget helt andet end antibiotikaen. Jeg kan næsten øjeblikkeligt mærke, hvor god en harmoni det skaber i min på det tidspunkt uharmoniske krop, og jeg begynder derfor at opsøge flere behandlingsformer. Jeg starter blandt andet hos en kvinde på Amager, der hedder Irene. Hun arbejder ud fra en schweizisk metode, der er godkendt i det tyske sundhedsvæsen, men ikke herhjemme, hvor hun gennem elektroder kan mærke belastningspunkter og eventuelle bakterier i kroppen. Jeg har gået der i tre år nu, og for hver gang går vi dybere ind i kroppen.

Samtidig går jeg hos Fatima Loren, en fantastisk spirituel kvinde, der har rødder i kinesisk medicin. Hun arbejder meget sanseligt med kroppens energier, blandt andet med solar plexus, der er stedet, hvor sorg og stress ligger i os. Hun presser på punktet, mens jeg laver dybe vejrtrækninger, og bagefter kan jeg altid mærke, at jeg trækker vejret anderledes. Mere let.

"Jeg tror, at vi alle har brug for sådanne rum, der alene er skabt til tanker og følelser, og min interesse for alternative behandlingsformer er ikke blevet mindre af, at jeg ikke længere er syg.”

At træde ind i Fatimas praksis i Indre By føles som at træde ind i en drøm. Fra jeg tager mine sko af, og mine tæer mødes af det bløde gulvtæppe, der dækker hele stedet, kan jeg mærke, hvordan jeg rammes af en ro, jeg ikke finder andre steder. Der dufter af citrus og palisander, der er et helligt træ fra Peru, som man oprindeligt brugte til at skræmme myg væk med, men som i dag er kendt for sin rensende effekt på luften og beroligende effekt på os mennesker. Overalt er farverne dæmpede og varme, på gulvet står der stearinlys, og der er en sval lyd af klokker fra et vindspil. Når jeg lægger mig op på briksens varmetæppe, føler jeg, at min krop smelter sammen med underlaget.

Jeg tror, at vi alle har brug for sådanne rum, der alene er skabt til tanker og følelser, og min interesse for alternative behandlingsformer er ikke blevet mindre af, at jeg ikke længere er syg. Nu bruger jeg behandlingerne til at fokusere på at være den, jeg gerne vil være for mine ansatte, min familie, min kæreste og ikke mindst mig selv. Jeg lader mine batterier op, for det kan man virkelig godt glemme, når der er fart på, og jeg har kun fået mere fart på de seneste år, hvor min virksomhed er vokset hurtigt. Derfor er det virkelig rart at træde ind et sted, hvor jeg ikke skal være noget for nogen.”