© Alona Vibe

"Er de fleste af os ikke sådan et sted i livet? Sådan lidt på vej?"

Kom helt tæt på den populære influencer Cathrine Widunok Wichmand, der står bag Rockpaperdresses.dk, når hun fortæller om at finde ro i livet, parforholdet og det at blive mor

”Jeg er overhovedet ikke en statisk voksen men et virvar af følelser og tanker og forhandlinger med mig selv.”

Sådan beskriver Cathrine Widunok Wichmand sig selv, da hun reflekterer over spørgsmålet, om hun er dér, hvor hun gerne vil være i livet.

”Inde i mig selv tænker jeg, at roen kommer mere og mere snigende. Jeg oplever den som en følelse, der indfinder sig i områder ad gangen, når jeg tillader. Når jeg har øjeblikke i ét med mig selv, hvor min krop, mit hoved, min kerne er… aligned… Hvor jeg føler mig helt og aldeles hjemme i mig selv.”

Det kræver tid at lære sig selv at kende

Det at finde ro og hvile i sig selv er ikke en selvfølge for den populære influencer, der fortæller, at det kræver tid at lære sig selv at kende og dermed blive bedre til at sætte grænser og forudse sine reaktionsmønstre.

”Det er ikke hver dag, men jeg rykker mig derhendad, hver dag. Jeg bliver lidt mildere, lidt rundere, lidt klogere. Lidt bedre til at se mig selv, søge at afdække mine behov, stå op for mig selv og sætte grænser. Jeg er endda ved at være dér, hvor jeg begynder at kunne forudse min egne reaktioner og mine egne behov,” fortæller hun.

"Jeg har aldrig set en ring som denne, med sin rå diamant, slebet point cut – som man gjorde det i gamle dage, før man lærte at slibe de mange facetter. Den er så særlig og ser derfor også helt vintage ud, som om den kom fra mormors gemmer. Og så er der de to armbånd – et klassisk i guld eller det med den smukke farvede sten," siger Cathrine. Rå Pointy Classic diamantring, Ro Copenhagen 13.900 kr.

© Alona Vibe

Når roen finder sin form i kærligheden og moderskabet

Arbejdsliv, ægteskab og at blive mor. De seneste år har budt på mange forandringer for Cathrine, der midt i al virvaret har oplevet glæden ved at have fundet en indre ro – både når det gælder parforholdet og moderskabet – selvom livet omkring hende forandrer sig.

”Roen bor også i vores hjem, mellem Adam og jeg i øjeblikket. Ej, jeg synes faktisk, det er blevet en konstant, nærmest. Vi har ro. Ja, det knager i ny og næ, men det viser bare, at det hele arbejder. Ro betyder vel ikke nødvendigvis stilstand? Den satte for alvor ind, da vi sagde ja til hinanden og valgte alt andet i verden fra, sådan helt og aldeles og sort på hvidt,” forklarer hun og fortsætter:

"Perlesmykkerne er bedårende – både som dette slanke vedhæng, der velsagtens både kan hænge på en ørestik eller bruges på en halskæde. Alle Ros smykker har en signaturbrillant siddende på sig – øreringe som fingerringe," forklarer Cathrine. Fryd Wave ørestik, Ro Copenhagen 2.500 kr., Fryd barok perleørehænger, Ro Copenhagen 5.900 kr.

© Alona Vibe

”Men det største kvantespring min indre ro har taget, har været i mit moderskab. Jeg kan nogen gange godt tænke, at jeg var født til at være mor. Eller også er Eddie bare født til at være min dreng - ham kan jeg finde ud af. Og når det kommer til mine forventninger til mig selv og andre, min gamle hang til at fortabe mig i detaljen, og bære nag? Der er simpelthen ikke tid til det, og min erfaring indtil nu er, at jo mere jeg giver slip på kontrollen og blot følger med ham, jo mere spreder roen sig faktisk i mig, som et snedække over land.”

På vej i livet med ro i sindet

Selvom Cathrine føler, at hun har fundet roen i sig selv, i livet og sin stil, er det ikke ensbetydende med stilstand ifølge hende.

”Jeg tror ikke, jeg er fremme, at vi er fremme - og måske er vi det først, når vi er krøllede og grå. Nu kommer det til at lyde som om at fremme nærmest er endestationen. Men jeg tror, vi har mange år foran os med bevægelse og fremdrift. Lad os få nogle flere børn! Lad os skifte jobs! Lad os flytte!,” siger hun.

Om hun er dér, hvor hun gerne vil være i livet, siger hun:

"Sådan... På vej? Måske er det dét, der kommer til udtryk i vores 2020-plan. Vi er et sted i livet, hvor vi ligesom går det til og går os til rette. Er de fleste af os ikke sådan et sted i livet? Sådan lidt på vej?,” slutter hun.

"Og i den klassiske ende, måske en konfirmationsgave? Det lille kors eller de tre brillanter i klase," siger Cathrine. Fryd diamantvedhæng, Ro Copenhagen 6.900 kr., Rock classic korsvedhæng, Ro Copenhagen 2.200 kr., Ro halskæde med tag, Ro Copenhagen 5.700 kr.

© Alona Vibe