© Le Management

Fra Netto til Miu Miu-model på 5 dage

Mød 16-årige Habsa Abdulkadir, der kom på sit livs rejse efter et tilfældigt møde på Strøget i Århus

Nogle gange tager livet en uventet drejning. Det var tilfældet for Habsa Abdulkadir, der gik fra at være en helt normal 16-årig i Danmark med folkeskole og fritidsjob i Netto, til at stampe ned ad Miu Mius catwalk i Paris – på blot fem dage.

En fredag eftermiddag er Habsa forbi modelbureauet Le Management til en samtale og fotoskydning, hvorefter en af bureauets bookere deler et billede af modelspiren på sin private Instagram-profil. Billedet bliver set af casterne på Miu Mius modeshow, og få dage efter bliver Habsa fløjet til Paris og går sit første show nogensinde for et af verdens største modehuse.

Vi har mødt den danske model til en snak om den vilde rejse.

16-årige Habsa Abdulkadir på Miu Mius catwalk i Paris.

© Miu Miu / Le Management

Hvor er du fra?

“Jeg er vokset op i den sydlige del af Århus med min mor og storebror. Til hverdag går jeg i 10. klasse og arbejder i Netto.”

Hvordan blev du opdaget som model?

“Jeg har aldrig forestillet mig eller drømt om, at jeg nogensinde skulle blive model. Jeg har simpelthen slet ikke tænkt i de baner. Så da en scout prikkede mig på skulderen en helt almindelig dag på Strøget i Århus, kom det virkelig bag på mig. Jeg blev inviteret forbi modelbureauet Le Management sammen med min mor, hvor de tilbød mig at starte som model, og jeg fik taget nogle helt naturlige billeder. Nogle dage senere postede en booker fra bureauet et af billederne i en Instagram Story, og få dage senere sad jeg på et fly på vej til Paris sammen med min mor. Så det hele gik virkelig stærkt.”

Hvordan var det at gå Miu Miu som dit første job?

“Det var fuldstændig uvirkeligt pludselig at stå i Paris backstage til et Miu Miu-show sammen med gudesmukke og topprofessionelle internationale modeller. Det var en kæmpe ære, og det var både fantastisk, frygtindgydende, spændende og virkelig overvældende. Kort fortalt var det den vildeste oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Og så var det i øvrigt også bare rigtig fedt at se Paris.”

Hvad er dine drømme for fremtiden?

“Lige nu skal jeg lige lande og forstå alt det der sker. Det er ret uvirkeligt, at jeg pludselig er model og går show for et kæmpestort internationalt brand. Men jeg håber at komme ud og opleve verden, og jeg håber at få endnu flere sjove og spændende jobs. Og så vil jeg gerne tage en gymnasiel uddannelse ved siden af.”