Freja_kirk_teaser
© @frejakirk

Freja Kirk: "Nuet er konstant, og vi skal huske at gribe det"

Om 11 dage indtager Freja Kirk scenen i henholdvis Århus og København med spritny musik, der endnu ikke har set dagens lys – og denne gang har hun kastet sig ud i noget ret specielt; nemlig sange på dansk. Vi har snakket med Freja og fået et indblik i, hvordan hun forbereder sig inden sine koncerter – og vi også snakket med Freja omkring hendes syn på alder og det at blive ældre.

Hvilke koncerter har du i pipelinen for 2023?

"Det ved jeg faktisk slet ikke endnu. Lige nu koncentrerer jeg mig om mine to koncerter 31. marts og 1. april i Århus og København – og så prøver jeg virkelig bare at lægge alt arbejde i min musik, som langt om længe begynder at komme ud i år. Det er noget jeg glæder mig helt sygt til."

Har du en særlig rutine inden showstart?

"Jeg går altid totalt ind i mig selv sindssygt mange timer op til et show. Jeg kan sidde i de fedeste samtaler og zone helt ud, fordi min hjerne bare er et andet sted. Så jeg prøver at gå med den følelse og finde noget ro i kaosset, inden jeg skal ind og give den alt, hvad jeg har. Det er altid lidt angst inden, og jeg har stadig den der lille snert af sceneskræk, indtil man lige er kommet igang. Og så råber jeg altid meget højt ind i en pude, lige inden jeg går ind på scenen for at være sikker på, at der er hul igennem."

Hvilke overvejelser gør du dig i forhold til valg af outfits til dine koncerter?

"Det vigtigste for mig er, at jeg skal føle mig comfy frem for alt, når jeg står på scenen. Så du ser mig hundrede procent ikke i noget for stramt, eller noget der ikke også afspejler, hvem jeg er som person. Og så har jeg altid et par rene, nye sko på – det er et vigtigt element for mig, som jeg har haft med mig siden, jeg startede."

Hvad skal du have på til koncerterne i Århus og København?

"Uha, det ved jeg sgu ikke endnu!!! Det er altid noget jeg finder ud af i dagene op til. Men jeg ender typisk med noget dansk design såsom Sunflower, Han Kjøbenhavn eller (Di)vision – eller også går jeg Bode- og Gant-vejen."

"Det er så fucked at gå og banke sig selv i hovedet over alle de ting, man troede, man skulle have opnået i en vis alder." — Freja Krik

I magasinet, som er på gaden lige nu, berører Costume et stort og vigtigt tema – nemlig alder. Her taler vi med en række interessante personligheder såsom Signe Lindkvist og Clara Rosager omkring deres syn på alder og det at blive ældre – og vi har selvfølgelig også snakket med Freja omkring hendes syn på temaet.

Hvordan forholder du dig til alder og det at blive ældre?

"Jeg har altid haft det sådan, at alder bare er et tal og nogle erfaringer rigere – og det er det jo virkelig bare. Det er så fucked at gå og banke sig selv i hovedet over alle de ting, man troede, man skulle have opnået i en vis alder. Jeg har mødt folk på 20, der finder ro i at leve nærmest som pensionister – et roligt liv hvor der ikke sker for meget. Og omvendt har jeg mødt folk i 50’erne, der har lyst til eventyr hver dag, og som har levet, som var det den sidste dag. Så det er jo virkelig, hvad man gør det til."

Hvad er den vigtigste livserfaring, du har gjort dig?

"At vi lever hele tiden! Nuet er konstant, og vi skal huske at gribe det. Jeg troede engang, at man fandt et hvilepunkt og at tiden standsede, men alt er bare igang konstant. Det handler om at nyde processen og ikke være så fokuseret på målet, for det rykker sig alligevel hele tiden."

Hvordan har dit syn på alder forandret sig i takt med, at du er blevet ældre?

"Jamen man finder jo bare ud af, at følelsen indeni ikke følger med alderen. Så det er så latterligt at gå og få nedtur over, at man har rundet 30’erne og tænke fuck, nu forsvinder alt det sjove. Livet er akkurat lige så optur, som du gør det til – hvis ikke mere. Så man skal bare blive ved med at leve og gribe alle muligheder og chancer, der byder sig – det er dét, der er livet!"

Vind koncertbilletter til Freja Kirks koncerter i Århus og København

Lige nu kan du vinde to billetter til Freja Kirks koncerter i henholdsvis Århus og København via vores konkurrence, som du finder på Instagram. Du kan også finde vej til konkurrencen via videoen herunder. Koncerten i Århus foregår 31. marts i Musikhuset, og koncerten i København foregår 1. april på Hotel Cecil.

For at deltage i konkurrencen skal du blot følge betingelserne, som står skrevet i videobeskrivelsen. Vi trækker vinderne mandag 27. april, som herefter får direkte besked.