Kom tæt på modedesigner Freya Dalsjø
© Josephine Svane

Freya Dalsjø: “Det bedste råd, jeg har fået, er at kæmpe, til legen bliver god”

Vi har bedt den danske designer afslutte en række sætninger om alt fra kærlighed og dårlige tanker til hverdagslykke

Hvordan er det egentlig at være designer Freya Dalsjø, 27 år, der med sit modige og arkitektoniske kvindetøj på kort tid er blevet en af frontfigurerne på den danske modescene?

Det vil vi prøve at finde ud af i dette interview, der lader dig komme helt tæt den talentfulde, unge designer.

Psst ... Smugkig i Costumes The Party Issue lige her

Hverdag

Min dag begynder med ... “kaffe og kys.”

Jeg holder aldrig op med at bruge ... “min telefon. Tror jeg.”

Min træningsrutine er ... “at dyrke yoga, så ofte jeg kan.” En hverdagsklassiker er ... “noget med at komme lidt for sent ud ad alle døre.”

Hverdagslykke er ... “varm, hjemmelavet aftensmad, når jeg kommer sent hjem.”

Min dag slutter med ... “kedeligt fjernsyn, man kan falde i søvn til.”

Liv

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “at kæmpe, til legen bliver god.”

Den person, der ændrede mit liv, er ... “Rune Finseth, som jeg blev ung og voksen med i Berlin og grundlagde Freya Dalsjø sammen med efterfølgende. Han er så menneskeklog, trofast, strategisk og fremadskuende, dygtig og dejlig.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at have knoklet mig til muligheden for selv at bestemme hver dag.”

Jeg bliver nervøs over ... “trafikken og nyhederne.”

Jeg fortryder ... “faktisk sjældent noget. At fortryde ting betyder vel, at man er blevet klogere, siden man tog den beslutning, som man nu vil lave om. Jeg tager det ikke så tungt det med at indse, at man har taget fejl. Så længe man lærer og gør sig umage.

Jeg tror på, at jeg har gjort mit bedste med, hvad jeg vidste, da beslutningen skulle træffes. Ellers ville jeg slet ikke have nerver til det, jeg laver, hvor der skal tages store og små og hurtige beslutninger hele tiden. Jeg vil ikke slå mig selv i hovedet og kigge bagud, for det er den forkerte vej til frem.”

Mine tanker om kærlighed er ... “at jo mere kærlighed jo bedre. Man skal elske så mange, man kan. Det er kærligheden, der binder alting sammen og gør en til et gladere og bedre menneske.”

Jeg griner altid af ... “alting. Jeg er generelt i ret godt humør.”

Jeg vil helst rejse til ... “Mexico eller Japan. Jeg var på Fyns Hoved i weekenden, det var nu også meget dejligt.”

Arbejde

Min arbejdsfilosofi er ... “praktisk. Jeg tror både på, at man løfter i flok, og på at man har et stort ansvar for at smede sin egen lykke. Man skal kæmpe for at være den bedste udgave af sig selv og gå målrettet efter sit eget bedste resultat. Hvis alle gør deres bedste, kan man skabe noget stort sammen.

Jeg tror på konkurrence, men ikke med tilhørende undskyldninger og misundelse. Alle kæmper en kamp, nogle har det svært, og andre meget lettere. Men du spilder din tid, hvis brokken bliver ved snakken og ikke bliver til handling.”

Min arbejdsmoral ... “overskygger ofte min fritidsmoral. Jeg arbejder om aftenen og i weekender, om nødvendigt. Mit arbejde tager meget af min tid og mit fokus.“

Mit drømmejob som barn var ... “at arbejde med mode.”

Et godt arbejde er ... “først og fremmest et godt samarbejde. Et godt arbejde er et, hvor man går op i at gøre sit bedste. Hvor man føler, at det, man laver, er vigtigt, og der er meget på spil.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på ... “at insistere på et hieraki. Jeg tror på en flad struktur, hvor den bedste idé vinder – om den kommer fra min mor, en kunde eller en ny praktikant.”

Jeg ser op til ... “mennesker, der er gode til at passe mange venskaber og er nærværende og trofaste.”

I weekenden ... “cykler jeg ud og ser mine venner. Så bader vi eller går ud eller laver mad eller ligger på sofaen.”

MERE FRA COSTUME