Mode handler om individualitet
SS21-kollektionen er nok den mest minimalistiske fra Nadège Vanhee-Cybulskis hånd, siden hun i 2014 tog sine første skridt hos Hermès. Under processen med at skabe kollektionen kiggede hun blandt andet mod 90’ernes rene linjer og knivskarpe skræddersyning, fortæller hun, hvilket forstærker idéen om en tidløs, men stadig vedkommende garderobe. Mantraet om tidløshed bliver også forstærket af processen bag kollektionen, idet mange af de styles, som blev fremvist i Paris i oktober, oprindeligt skulle have været en del af London resort-kollektionen i april, der dog blev aflyst som følge af covid-19.
“Vi redigerede meget i kollektionen, men fandt også ud af, at vi havde en stærk, ren kernekollektion. For mig at se siger det noget om, at det, vi gjorde før covid-19, også var ret konstruktivt – selvom en pandemi blev bragt ind i spillet, var kollektionen stadig relevant,” fortæller Nadège Vanhee-Cybulski, hvilket også understøtter hendes generelle syn på mode:
“I mine øjne handler mode om at udtrykke sin individualitet og sine drømme – og ikke nødvendigvis en spejling af sæsonens trends,” siger hun.
Kollektionens kerneværdier – tidløshed, relevans og et behov for at gå back to basics i form af purisme og rene linjer – afspejlede sig også i fremvisningen af den. Mens nogle kunne opleve showet live i Paris, var mange forhindret i at rejse – noget, der gjorde sig gældende under modeugerne i samtlige byer og kaldte på nye, kreative løsninger fra de forskellige modehuse. Mange tyede til digitale påfund – Pradas futuriske livestreaming, Moschinos marionetdukke-show og Balmains virtuelle publikum – men Hermès valgte at gå i en anden retning. Forskellige kunstnere, herunder fotograferne Sam Rock og Camille Vivier, blev bedt om at fortolke kollektionen gennem en række kunstværker, der blev samlet i en scrapbog og sendt til redaktører verden over.
“På det tidspunkt sad vi midt i social distancering og den frustration, det medførte. Derfor ville jeg gerne bruge et meget velkendt medie, nemlig bogen. Jeg tror, at vi alle havde fået en overdosis af Zoom og alle de her digitale løsninger, og det var rart i stedet at få lov til at komme med ind i alles hjem via bøgerne og ikke mindst at danne et fællesskab med alle kunstnerne, som gav deres input til kollektionen,” siger Nadège Vanhee-Cybulski, der fortæller, at hun for at bygge bro mellem det digitale og det fysiske havde indlagt koder i bogen, som modtagerne kunne scanne med deres telefoner og dermed blive præsenteret for videofremvisninger af kollektionen.
“Det, der har været virkelig interessant ved pandemien, er, at den har været en katalysator for nye måder at arbejde og kommunikere på. Det var første gang for os, at vi eksperimenterede med platformen, og det er helt sikkert noget, vi vil fortsætte med fremover,” siger hun.