Gestuz
© Martin Honoré

Gestuz’ kreative direktør: Det bedste råd, jeg har fået

Vi har mødt Sanne Sehested, kreativ direktør for Gestuz, til en snak om arbejdsfilosofi, inspiration, og hvordan det er at designe for det succesfulde danske brand

HVERDAG

Min dag begynder ... “klokken 6.00, hvor jeg skal have mine to drenge op af sengen. De er B-mennesker og slowstartes ligesom jeg selv.”

Min træningsrutine ... “er en blanding af styrketræning og cardio fire gange om ugen.”

En hverdagsklassiker er ... “god musik og kaffe i bilen på vej til arbejde – og altid et par opkald til mine veninder. Jeg ringer til dem, der er lige så tidligt oppe som mig selv – de ved godt, at det er der, jeg har tid til at snakke.”

Hverdagslykke er ... “særligt vores aftener hjemme med familien rundt om spisebordet, når vi er samlet og har tid til at hygge os, børnene laver lektier, og vi taler om dagen, der er gået.”

Min dag slutter med ... “at jeg fikser ting og ordner mails. Når jeg har ferie, elsker jeg at læse og at gå i seng med en god bog. Men jeg skal holdes til ilden. Jeg er helt klart mest til krimier.”

Jeg holder aldrig op med at bruge ... “læbepomade. Jeg er afhængig af det, og jeg bruger primært en fra Biotherm.”

LIV

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “‘Du kan ikke gøre alle mennesker glade’. Jeg vil som udgangspunkt gerne gøre alle glade, både som person og som designer, og i begge forhold har min erfaring lært mig, at det er bedre at være fokuseret end at please alle omkring sig.”

Den person, der ændrede mit liv, er ... “min tidligere chef. Han har virkelig udfordret mig og gav mig et kæmpe ansvar allerede som meget ung. Han har lært mig at blive en forretningskvinde og turde tro på mig selv, men også at blive en rigtigt god leder og uddelegere ansvar og se tingene fra oven.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at blive mor til mine to drenge, der i dag er 8 og 12 år gamle.”

Første gang jeg ... “stod på ski, røg jeg direkte på den isede, røde løjpe og fik så mange tæsk af et styrt. Jeg har stået meget på rulleskøjter og været virkelig god til det, og en af mine venner sagde, at rulleskøjter og ski var næsten det samme. Det er det ikke. Jeg fik det lært på en enkelt dag, men var gul og blå over hele kroppen.”

Nervøsitet ... “ligger ikke til mig, men jeg bekymrer mig ofte. Hvis jeg er nervøs over noget, så er det i forhold til mine børn, og det, tænkker jeg, ligger dybt i alle mødre, og er ret naturligt. Af og til kan jeg få sommerfugle i maven ved en større præsentation af mine kollektioner, men det er mere som en slags positiv nervøsitet.”

Jeg fortryder ... “at jeg tog så meget solarium, da jeg var ung.”

Kærlighed er ... “limen i alt og det største, der findes.”

Jeg griner altid ... “ved tanken om min kollega, der bragede ind i en lygtepæl en mørk vinteraften under modeugen for et par år siden. Det småsneede, og vi var på vej arm i arm over Rådhuspladsen til et stort event, og hun endte med et enormt æg af en bule i panden. Jeg kunne ikke stoppe med at grine, og alle omkring os grinede med – det var heldigvis ikke værre end den bule.”

Jeg vil helst rejse til ... “et sted, hvor der er varmt. Jeg elsker Los Angeles og kommer der flere gange om året på inspirationsture, men næste gang skal jeg have min familie med derover.”

ARBEJDE

Min arbejdsfilosofi er ... “work hard and be nice to people. Det er en kliché, men sandt.”

Min arbejdsmoral er ... “høj. Jeg er helt klart af den gamle skole. Hvis du vil noget, så må du arbejde for det. Jeg har altid været den første på arbejde – også selvom der er blevet festet hele natten.”

Mit drømmejob som barn var ... “dyrlæge. Jeg har altid været en hestepige og er vokset op med dyr, og jeg var overbevist om, at jeg skulle redde dem allesammen. Jeg er stadigvæk en stor dyreven.”

Et godt arbejde er ... “et sted med stor passion og lysten til at lykkes med det, man gør.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på at ... “pjække.”

Jeg ser op til ... “min mor. Hun er solen selv, uanset hvad livet byder hende. Hun er helt klart den sejeste kvinde, jeg kender.”

I weekenden ... “elsker jeg spontane middagsaftaler med venner og familie. De aftener udvikler sig tit festligt og ender altid med at blive rigtigt sjove.”

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF