Gigi i spidsen for en ny liga supermodeller
© Wenn.com

Gigi Hadid taler ud om synet på sin krop

Vi har mødt en af tidens største supermodeller, Gigi Hadid, til en snak om kvindetyper og samarbejdet med Max Mara

Der var sat koncertgitre op for at holde menneskemængderne på geled, da vi kort mødte Gigi Hadid tidligere på året i Max Mara-butikken i Milano. Anledningen var modellens aktuelle kampagne for det italienske brand, og skrigende fans stod i timevis både før og efter åbningen for at få et lille glimt af den eftertragtede supermodel. Og det fik de. Gigi Hadid var i sin ultrakorte, camelfarvede buksedragt og en gulvlang, guldglimtende frakke over skuldrene svær at overse.

Det er ellers ikke mange år siden, at den blonde Hadid endnu var ukendt for de fleste, men da hendes krop ansigt begyndte at dukke op, skete det i sådan en fart og i sådan et omfang, at hun var uundgåelig – også selvom mange endnu ikke vidste, hvorfor de skulle forholde sig til den californiske skønhed.

Gigi Hadid står i spidsen for en ny liga af supermodeller, der forstår at udnytte de sociale medier til fulde. Og så har hun i det hele taget et look og en fremtoning, der rammer bredt. Hun har tunge øjne, fyldige læber, en Marilyn Monroe-agtig sødme og en kats kælenhed. Alligevel er hun ikke langt fra at være den kønne pige, du gik i skole med, og hun insisterer vedholdende på, at hun er en helt almindelig pige, der elsker at hænge ud, male og lave mad. Med andre ord: Hun er naboens datter i en uopnåelig og ekstremt glamourøs verden, og den kombination har gjort hende til en af tidens største, mest hypede supermodeller og it-girls med – i skrivende stund – 26,9 millioner følgere på Instagram.

DU ER IKKE EN OPLAGT PARDANNELSE MED MAX MARA, MEN ER ALLIGEVEL BLEVET EN AF HUSETS MEST BERØMTE AMBASSADØRER. HVAD KAN DU LIDE VED MAX MARA, OG HVAD KAN DU BIDDRAGE MED TIL ET SÅ IKONISK BRAND?

“Max Mara laver tidløst tøj, og historierne i deres kampagner er også inspireret af modens historie. Jeg kan godt lide den kreative retning, som Max Mara går i med deres kampagner og shows, og når jeg bliver inspireret på den måde, er det let for mig at formidle den karakter eller stemning, de gerne vil have i deres billede.”

I KAMPAGNEN ER DU ENDNU ENGANG PARRET MED DEN LEGENDARISKE FOTOGRAF STEVEN MEISEL. HVORDAN ER DET AT ARBEJDE MED HAM?

“Steven er en af mine yndlingspersoner at arbejde sammen med. Lige fra første gang, jeg skød med ham for et par år siden sammen med Carine Roitfeld, har jeg vidst, at vi havde et særligt bånd. Han forstår, hvordan jeg arbejder foran kameraet, og han lader mig lære og udforske mit håndværk, samtidig med, at han altid får mig til at føle mig smuk. Det er ikke så tit, at en fotografs billeder bliver sådan, som du forestiller dig dem, men med ham bliver de for det meste endnu bedre.”

DER ER SÅ MEGET SNAK OM DIN KROP, OG HVORDAN DEN PÅ NOGLE MÅDER ADSKILLER SIG FRA DEN GÆNGSE MODEL. HVILKEN KVINDETYPE FORETRÆKKER DU, RENT ÆSTETISK?

“Helt ærligt, så påskønner jeg alle typer af kvinder. Der er så meget skønhed i forskellige kropstyper og forskellige etniciteter og blandingen af dem. Jeg tænker virkelig – stadig ud fra et æstetisk synspunkt – at indre skønhed, selvsikkerhed og nærvær spiller en enorm rolle for, om folk finder dig attraktiv, selv inden du har mødt dem. Kvinder, der udstråler det, har en vildt fortryllende glød helt uden at vide det.”

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF