© @rosesvane

Hækledesigner Rose Svane: "Jeg er enormt taknemmelig for, at man ikke altid behøver følge normerne for at få succes"

Rose Svane startede med at hækle for to år siden. Det begyndte blot som en adspredelse fra hverdagen, men er siden blevet til flere tusinde følgere på Instagram, og i maj udgiver hun sin første bog med 15 fine hækleopskrifter. I den forbindelse har vi talt med Rose Svane om bogen og hendes rejse mod at skabe sin egen forretning, og så deler hun en gratis hækleopskrift på en af sine populære tasker.

Du lancerer i maj en ny bog med dine egne hækleopskrifter. Hvordan har processen bag udgivelsen været?

"Den har været sindssyg hård og nok noget af det mest udfordrende, jeg har gennemført – men også en mega fed, spændende og kreativ process. Der har været så mange dygtige mennesker omkring mig, som jeg har lært sindssygt meget af. Det har også været utroligt fedt, fordi bogen indeholder en masse små personlige historier, som jeg har glædet mig til at skulle dele, og som jeg tror, at mange kan spejle sig i. Men de personlige historier har også været en hård del af dét at skrive bogen – ikke fordi det har været svært at skrive dem, men mere grænseoverskridende, fordi jeg jo var velvidende om, at en masse ville komme til at læse dem. Så det bliver utroligt grænseoverskridende, den dag bogen lanceres, og det bliver spændende at se, hvad folk kommer til at sige til det. Men jeg er så glad for og stolt over bogen."

Hvad håber du på, at fremtiden bringer for dit brand?

"Det lyder måske lidt voldsomt, men jeg har en meget stor drøm om, at (næsten) alle i hele verden vil bruge bare ti minutter om dagen på at lave noget kreativt. Hvis alle gjorde det, så tror jeg, at verden ville være et bedre sted – for så ville alle opleve den meditative afslapning, man opnår gennem håndarbejde, som er så fantastisk og givende. Det er også derfor, jeg er gået over til at lave hækleopskrifter: for at inspirere andre til at hækle. Jeg håber, at jeg fortsat vil kunne leve af mit brand, for jeg elsker det, jeg laver, og vil ikke tilbage på skolebænken. Derudover er jeg i gang med at lave en række hæklekurser, som er endnu et skridt mod at få flere til at hækle."