Hanne Gaby Odiele om at være interkønnet og udtrykke sig gennem tøj

Sideløbende med sin karriere kæmper den populære model for en ukendt minoritet. Vi har mødt Hanne Gaby Odiele, der er ansigt for Zalandos seneste kampagne

© Zalando
1 / 3

Det er tid til at være den, du er. Zalando omfavner individualiteten med deres nye kampagne Me. Unlimited., der inkluderer fire farverige personligheder: model Hanne Gaby Odiele, sangerinde Beth Ditto, influencer Sonia Ben Ammar og atlet Alexandra Wester.

Vi har taget en snak med model og stilikon Hanne Gaby Odiele om at dele sin historie med verden og springe ud som interkønnet.

Psst ... Du kan læse vores interview med Beth Ditto her

© Zalando
2 / 3

Beskriv din stil med tre ord.

“Personlig, ingen regler, i øjeblikket.”

Hvad betyder mode for dig?

“At udtrykke sig gennem tøj i nuet.”

Hvordan bruger du mode til at udtrykke dig?

“Du kan virkelig sætte stemningen for dagen gennem dit outfit; Det kan være en fordel, hvis du føler dig som en boss, når du tager til møde – eller du kan tage de perfekte sweatpants på for at slappe af.”

Kan du nævne dit mest mindeværdige mode-øjeblik?

“At gå for Alexander McQueen, Raf Simons’ sidste Jil Sander-show og Valentinos couture-show i Rom var alle store highlights for mig.”

Hvad inspirerer dine stil-valg?

“Det er svært at sige, jeg er meget i nuet.”

Hvorfor er det vigtigt for dig at hylde forskellighed gennem stil?

“Individualitet er det, der gør stil til noget særligt.”

© Zalando
3 / 3

Du er sprunget ud som interkønnet og har skabt opmærksomhed omkring de problemstillinger, der følger med. Hvordan vil du fortsat bruge din platform til at bekæmpe stigmatisering af ikke-binær kønsforståelse?

“Da 1,7 procent af befolkningen er født interkønnet, (cirka samme procentdel, som er født rødhåret), føler jeg, det er vigtigt at give dem en stemme og bekæmpe stigmatisering i verdenen. Jeg vil fortsætte med at bruge min unikke platform til at belyse problemstillingerne og være en stemme i debatten.”

Du har gået catwalk for alle fra Chanel til Prada og medvirket i kampagner for blandt andre Mulberry, Balenciaga og nu Zalando. Hvad holder dig forelsket i mode?

“Mode er et udtryk for kreativitet og nuet. Jeg tror, mode har hjulpet mig til at acceptere mig selv.”

Hvad er det største, du har opnået?

“At have haft en stabil karriere i over 13 år (som ciskønnet kvinde) og at overkomme mine største personlige hindringer ved at dele min historie med verden.”

Du er ikke bange for at bryde med normerne – både på og af catwalken. Hvad er din hemmelighed til den perfekte personlige stil?

“Vær i øjeblikket, og lad være med at overtænke det. Og lad være med at kigge for længe på dig selv i spejlet.”

Hvad er dine garderobefavoritter til forår, sommer, efterår og vinter?

“Hvis jeg kun skal nævne ét item? Formentlig et joggingsæt! Det er altid et must på flyet.”