Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ma | Re Gold © Ma | Re Gold / Ditte Isager

Her er det nye danske smykkebrand, du ikke må snyde dig selv for

En rejse til Mexico viste sig at blive afgørende for Marie Worsaae og Rebecca Elbek, der i dag er klar til at give den danske designbranche et friskt og favrerigt pust med deres nye smykkebrand

I dag er ikke hvilken som helst dag for medejer og tidligere brand director hos Aiayu, Marie Worsaae. Det er nemlig dagen, hvor en helt ny rejse kan begynde for hende og partner, Rebecca Elbek, der lancerer deres nye smykkebrand Ma | Re Gold.

Med guldsmed Rebecca Elbeks baggrund i smykkebranchen og Marie Worsaaes erfaring inden for mode- og livsstilsbranchen er det ikke helt uerfarne, at de har kastet sig ud i deres fælles projekt.

Og de to kvinder kan godt være tilfredse med at kunne præsentere et gennemført, uhøjtideligt og samtidig raffineret univers, der allerede forhandles i Lot#29.

Costume har taget en snak med Marie Worsaae, der ser frem mod en ny spændende rejse.

Hvorfor valgte I at starte Ma | Re Gold?
“Fordi vi begge holder meget af at rejse. Vi drømte om at tage lidt af udlandet med hjem og kombinere det med Rebeccas formsprog i guld. Rebecca havde rejst i Mexico og var sikker på, at jeg ville forelske mig, ligesom hun gjorde første gang, hun var der. Så vi tog på en researchtur, og der faldt alle brikker i hak. Vi mødte fantastiske mennesker og var så inspirerede af det smukke land og dets farver.”

Du har tidligere siddet som brand director bla. hos Aiayu – hvad har du taget med dig derfra over i Ma | Re Gold?
“Glæden ved smukke materialer og ved at værdsætte håndværk, der hvor det kommer fra.”

Hvordan har det indtil videre været at gå selvstændigt?
“Dejligt! Det er en ny rejse, der bringer nye ting med sig.”

Hvordan vil du beskrive Ma | Re Gold?
“Uhøjtideligt, smukt og nemt at bruge i alle situationer. Øreringene er lette, trods de fylder meget. For os var det drømmen om at kombinere noget uhøjtideligt, som perler, med et højtideligt materiale, som guld, i Rebeccas formsprog, der gjorde projektet interessant. Smykkerne virker til en hættetrøje, til en strik, til sommerkjolen, til festkjolen, til en kedelig T-shirt... Jeg synes de virker til alt.”

Hvad/hvem er I inspireret af i jeres arbejde – og hvorfor?
“Farvesammensætningerne i Mexico var vovede og både moderne, grafiske og samtidig helt sine egne. Luis Barragáns smukke arkitektur og hans farvevalg har været en stor inspiration – ligesom de mange fliseformationer, man ser alle steder i Mexico i ler og glasur. Min passion for at få noget af verden med hjem i et produkt og skabe en kontekst, så man forstår produktet, og så det værdsættes, er essentielt for mig, i det jeg laver.”

"Med Ma | Re Gold håber vi, at vi kan pifte hverdagen op med en smule farve"

Hvordan skiller Ma | Re Gold sig ud fra andre smykkebrands?
“Vi har ikke tænkt så meget i, hvordan smykkerne er i forhold til andre smykkebrands. Vi har egentlig blot fokuseret på, hvad vi selv synes, der manglede. Kontrasten i et meget almindeligt materiale, som perler, sammen med ægte guld, synes vi, er smuk.”

Hvem vil I helst se med jeres smykker?
“Jeg synes, vi spænder både fra en ung målgruppe til en ældre, der måske ikke kan skeje ligeså meget ud i tøjet, men kan gøre det via et par øreringe, der ikke kun er sjove, men også mere seriøse med ægte guld.”

Har du en personlig favorit blandt jeres smykker?
“Jeg er personligt meget glad for Sinaloa i den rosa farve. Til efteråret ville jeg måske mere bruge en af de andre farver. Der er mulighed for både at få guld foroven og forneden – eller blot foroven. For tiden bruger jeg dem, der blot har guld foroven.”

Mere om Interview? Få Costumes nyhedsbrev