Her er skodesigneren, du skal kende

Kate Moss, Kate Middleton og Kate Winslet er alle fans. Vi har mødt skodesigner Rupert Sanderson til lancering i luksusbutikken Kassandra

Den københavnske luksusbutik Kassandra har i mange år forsynet danske kvinder med sko, tasker og accessories fra førende modehuse som Prada, Céline og Givenchy – og nu har de tilføjet endnu et navn til sortimentet: Rupert Sanderson.

Vi har mødt designeren til en snak om vaders, luksus og kvinder, der hedder Kate.

HVORFOR SAGDE DU JA TIL AT BLIVE EN DEL AF KASSANDRA-FAMILIEN?
“Jeg nyder at arbejde tæt med mindre butikker med ægte mennesker bag. Det er mere intimt end stormagasiner.

Mette (ejer og stifter af Kassandra, red.) kender sine kunder, så når hun køber ind, har hun dem in mente. Kassandra er et godt eksempel på den type butik, jeg ønsker at støtte op om.”

DU STARTEDE SOM SKODESIGNER RELATIVT SENT. HVORNÅR FANDT DU UD AF, AT DET VAR DIT KALD?
“Det var skodesign, der fandt mig – jeg vidste ikke rigtig noget om det i forvejen. Mange har vel et ønske om at lave noget kreativt, og sådan var jeg også. Førhen hørte det bare til i min fritid, mens mit egentlige arbejde var et rigtig voksenjob, som ikke var kreativt.

Efter at have arbejdet der i ti år, hvor jeg var ulykkelig, besluttede jeg mig for at sige op og lære, hvordan man designede sko. Hvis det ikke gik, kunne jeg jo altid vende tilbage til mig job og sige ‘undskyld, jeg er blevet ædru nu’. Men det er 15 år siden, og jeg er stadig ikke blevet ædru – og min forretning går godt.”

Kate Moss i sko fra Rupert Sanderson

HVORDAN VIL DU BESKRIVE DIN ÆSTETIK?
“Underligt nok, er den meget feminin, nærmest som et eventyr. Det er jo abstrakt for mig at designe damesko, fordi jeg aldrig selv kommer til at gå med dem, og det abstrakte aspekt tillader mig at være mere fantasifuld. Det er jo ikke mig, der kommer til at leve med de fysiske konsekvenser af det, jeg laver.”

DINE FANS TÆLLER BLANDT ANDRE KATE MIDDLETON, KATE MOSS OG KATE WINSLET … HVAD ER DET MED DIG OG DET NAVN?
“Vi beskæftiger os kun med Kates!”

SÅ HVIS MADONNA SPURGTE?
“Så ville jeg sige ´Nej, desværre, jeg har skrevet under på, at jeg kun designer til kvinder, der hedder Kate.’

Nogle gang sker det, at både Kate Middleton og Kate Moss går med mine sko i løbet af én måned – det er et ret bredt spektrum af kvinder. Jeg er vild med dem begge, de har masser af substans.”

Kate Middleton og Kate Winslet i sko fra Rupert Sanderson. Foto: Rupertsanderson.com

HVAD BETYDER LUKSUS FOR DIG?
“Det handler om, hvordan et produkt er blevet lavet, hvor det er blevet lavet og hvem, der har lavet det. Det handler om integritet. Du kan masseproducere et produkt og gøre det populært, men det er bare marketing.

Luksus kan sagtens være et enkelt design, som der er blevet brugt en masse tid på at lave. På den måde, er der blevet lagt en masse anti-marketing i processen, fordi det handler om et godt resultet, ikke bare overflade.”

FORTÆL OS NOGET, SOM DE FÆRRESTE VED OM RUPERT SANDERSON!
“Det må nok være, at den bedste skogave, jeg har fået, i løbet af de seneste fem år, er et par vaders. Altså et par store gummistøvler til at fiske i, som går langt op over lårene. Så kan jeg vandre rundt i en flod hele dagen uden at blive våd eller kold.

Du burde næsten finde et billede af vaders, og skrive ‘manden, som går rundt i noget så kikset, laver de her sko.’”

Hermed gjort:

Hvis du er faldet pladask for Rupert Sandersons sko, kan du finde dem på Kassandra.dk.