Inspirerende ildsjæle i modebranchen: chefredaktøren

Hvordan er det lige, at man lander et job som chefredaktør for Danmarks største modemagasin? Vi har spurgt vores egen Rikke Amtorp Christensen, og du får svaret her

Når der starter nye medarbejdere her på Costume-redaktionen, er det ofte med en vis ærefrygt over for chefredaktøren, for vi har jo alle sammen set The devil wears Prada, hvor tonen er hård og angsten for at lave fejl stor. Filmen har heldigvis ikke noget med vores virkelighed at gøre og her på Costume er vi vores egen lille familie med masser af smil, skulderklap og åbne arme.

Mød chefredaktøren herunder og få svar på, hvordan hendes hverdag ser ud og hvordan det lige er, at hun har fået sit meget eftertragtede job.

Navn: Rikke Amtorp Christensen

Stilling: Har været Chefredaktør for Costume i to år

Alder: 36 år

Hvorfor arbejder du i modebranchen? “Jeg er vild med, at der ikke er to dage, der er ens, at jeg stadigvæk kan blive fascineret af både Danmarks og udlandets talentfulde designere og at jeg konstant er omgivet af kreative mennesker, der både formår at udfordre og inspirere mig.”

Hvordan er en typisk dag på dit job? “En typisk dag starter ved en 8-9 tiden. Enten på redaktionen eller til et møde i byen med vigtige samarbejdspartnere. Derefter kan det være, at forsiden skal udvælges sammen med Malene, Art director, og Maiken, moderedaktør, og vi snakker farvevalg og forsidetekster. Det bliver også ofte til et møde med Camilla, som er redaktionschef, hvor vi gennemgår artiklerne til magasinet, og så er der også en del e-mails og praktiske gøremål, som budget, som jeg skal bruge tid på.”

Hvad er det bedste ved dit job? “Jeg elsker at fordybe mig i en god idé, at holde møder med redaktionen og mærke, hvordan alle er passionerede omkring deres idéer - og så selvfølgelig glæden ved at få magasinet til at gå op i en højre enhed. Jeg elsker, at jobbet er så alsidigt og at jeg møder så mange inspirerende mennesker i min hverdag.”

Hvad er den fedeste oplevelse, du har haft på dit job? “Der har været mange, men det er uden tvivl at have lavet Costume som en bog - det, syntes jeg, er ret sejt. Det gjorde vi i august sidste år og 7.august udkommer det næste bog-nummer. Glæd jer!”

Hvad er det mest udfordrende ved dit job? “At man er afhængige af andre mennesker og faktorer, som man ikke er herre over - som hvis trykket i magasinet ikke er godt nok, eller hvis interviewpersonen, som vi skulle have lavet et interview med, pludselig bliver syg. Det kan både være frustrerende og udfordrende.”

Hvordan kom du igang med din karriere? “Startskuddet til min karriere var et stylistkursus, som jeg tog i London. Da jeg vendte hjem til Danmark igen, blev jeg først assistent for en stylist og derefter for en moderedaktør. Da jeg havde arbejdet som assistent i en periode, blev jeg selv moderedaktør, og nu sidder jeg her i jobbet som chefredaktør for Danmarks største modemagasin.”

Du har over de sidste uger på Costume.dk mødt tre top inspirerende ildsjæle fra modebranchen: butiksejeren Tikkie, modefotografen Sascha og chefredaktøren Rikke. Fra næste uge sætter vi skarpt på networking, som er meget mere end kindkys og tørre visitkort. Det rigtige netværk, hvor man inspirerer og hjælper hinanden, kan være din vej til succes.