Interview med Jakob Hybholt og Malene Knudsen
© Privat / Jakob Hybholt / Costume

“Det var mere eller mindre en 'love at first sight'-ting”

De mødtes, da begge arbejdede som modeller i New York for syv år siden – og i dag er kærligheden ligeså stor. Mød et af landets sejeste kærestepar, Jakob og Malene

Valentinsdag falder som bekendt midt i februar, og hvad end du religiøst fejrer kærlighedsdagen eller ej, er det unægteligt en fin anledning til at sætte fokus på tosomheden.

Her kan du møde et af landets sejeste kærestepar, som deler deres kærlighedshistorie.

Jakob Hybholt og Malene Knudsen mødtes, da de begge arbejde som modeller i New York for syv år siden. I dag er Jakob aktuel som udvikler og tilrettelægger af DR3-programmet De smukke piger, mens Malene stadig arbejder som model – blandt andet som blikfang på Costume.

© Privat / Jakob Hybholt

HVORDAN MØDTES I?

“Vi mødtes tilfældigt på et gadehjørne i New York for syv år siden. På det tidspunkt vidste vi vist begge to godt, hvem hinanden var, da vi arbejdede inden for samme branche. Men vi havde aldrig mødt hinanden rigtigt. Det var under New York Fashion Week og vi var begge to meget trætte efter nogle hektiske uger.

Vi gav hinanden et stort kram, og så et til, og et til, fordi vi kunne se, at den anden havde brug for det. Og da vi forlod hinanden, var vi blevet enige om at ses til middag.

I april sidste år gik vi faktisk en tur ned til netop det hjørne, hjørnet på West 14th Street og Washington Street, for at se, hvor vi mødtes dengang.”

HVORNÅR BLEV I KÆRESTER?

“Vi blev faktisk kærester dengang for syv år siden. Efter at have mødtes tilfældigt på gaden, og spist middag sammen i New York, mødtes vi yderligere to gange i København.

Det var mere eller mindre en love at first sight-ting. Vi kendte knap nok hinanden, men Malene havde i en sms skrevet: 'Jeg siger til folk, at du er min kæreste – bare så du ved det'. Og i april 2010 flyttede vi sammen i en lille lejlighed i New York.”

© Privat / Jakob Hybholt

HVORDAN MINDER I MEST OM HINDANDEN – OG MINDST?

“Vi minder ret meget om hinanden, når det kommer til vores socialliv. Vi elsker at fylde vores liv med gode og inspirerende mennesker. Vi planlægger og holder en del fester og middage, og vi bruger meget tid på venner og familie – både sammen og hver for sig. Vi har begge en stor trang til sjov, fest, hygge og god mad og vin.

Men udover det, så er vi på de fleste punkter vidt forskellige. Lidt ligesom ketchup og salt – men begge dele går sgu meget godt til pomfritter.”

HVORFOR ER I ET GODT MATCH?

“Måske fordi vi netop er så forskellige. Inden for en overordnet ramme af, at vi skide godt kan lide hinanden og respekterer den anden som menneske, fungerer det faktisk super godt, at vi er forskellige.

På den måde får man ofte udfordret sine holdninger og vaner – selv efter syv år – og man udvider sin horisont i retninger, som man måske ikke ville have gjort, hvis man havde en kæreste, der var totalt den samme type som en selv.”

HVAD ER JERES MEST ROMANTISKE MINDE FRA JERES TID SAMMEN?

“Det er svært at pege på et enkeltstående minde, der er det mest romantiske. Når vi tænker tilbage på vores år sammen, så er det i høj grad de tilfældige og upolerede øjeblikke, der står frem.

Det er gåture gennem Lower East Side, sommeraftener i København og grin over bodega-øl.”

HVOR ER I OM FEM ÅR?

“Om fem år … Ja, hvem ved? Måske har vi fået børn og alt det der.”

HVORDAN HOLDER I KÆRLIGHEDEN I LIVE I HVERDAGEN?

“Vi gør os ret umage for at for at få noget liv, romantik og hygge ind i de grå hverdage. Det hjælper at gøre lidt ekstra ud af aftensmaden, at få et glas vin eller at gå lidt ud, selv om det er tirsdag og man skal tidligt op næste dag.

Og så er vi vist også meget gode til at forkæle og komplimentere hinanden.”