© Rasmus Stabell

"Jeg ved godt, at det, jeg siger om krystaller, vil provokere rigtig mange"

Fra en ny (og måske bedre) tilgang til kærlighed til mere økonomisk overflod i livet. Krystaller kan være et værktøj til at opnå det, du drømmer om – hvis du altså også selv tager ansvar for forandringen. Det mener Noell Elise Wakeroots, der dagligt udbreder kendskabet til krystaller blandt danskerne på Instagram. Det har hun nu suppleret med bogen 'Krystaller' – og vi har i den forbindelse talt med hende om, hvordan du kan bruge krystaller til at blive klogere på dig selv og verden omkring dig.

“For mig at se er krystaller en fin invitation til at begynde at genskabe kontakten til sin intuition” — Noell Elise Wakeroots

Formålet med bogen er at indvie endnu flere danskere i krystallernes univers – og ikke mindst opfordre læserne til at begynde at lytte mere til deres intuition.

“Jeg tror, at der gennem tiden er gået nogle ting tabt, når det kommer til vores spiritualitet. Fra vi er helt små, bliver vi afvænnet fra at mærke efter og lytte til os selv. Vi bliver opdraget til, at andre kan fortælle os, om vores barn har det godt, eller hvilken uddannelse vi skal vælge. For mig at se er krystaller en fin invitation til at begynde at genskabe kontakten til sin intuition: Hvor er du i dit liv lige nu, og hvad har du brug for? De er et rigtigt godt redskab til at støtte dig i dit arbejde med dig selv – uanset om det handler om, at du ikke føler, at du fortjener kærlighed, eller at du ønsker mere økonomisk overflod i dit liv,” siger Noell Elise Wakeroots, da vi taler med hende forud for bogudgivelsen.

Håndplukket til dig

Et værktøj til at se indad

Noell Elise Wakeroots’ interesse for krystaller begyndte allerede fra barnsben, hvor hun blev draget af at finde rav og samle sten på stranden. Da hun blev ældre og begyndte at studere på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, benyttede hun enhver fritime til at køre fra Emdrup til Indre by i København for at besøge krystalbutikker og finde al den faglitteratur, hun kunne, om krystaller – og ikke mindst begyndte hun at bruge dem mere og mere aktivt i sin hverdag.

“Da jeg fik mit andet barn, begyndte jeg virkelig at tænke over: ‘Hvad er det egentlig, jeg vil med det her liv?’ Det fyldte hos mig, hvad jeg ville byde på, og hvordan jeg bedst muligt kunne være en stærk rollemodel for min datter,” siger Noell Elise Wakeroots.

“I den forbindelse begyndte jeg at se indad og udforske mig selv, og der gik det blandt andet op for mig, at jeg har en meget begrænset tilgang til penge – forstået på den måde, at jeg aldrig tror, at der er penge nok, og det er nok et resultat af, at jeg er vokset op med to forældre, der var studerende,” siger hun.

"Jeg har aldrig haft den tilgang til krystaller, at du bare kan købe dem, og så opstår det, du ønsker" — Noell Elise Wakeroots

Som et led i sin selvransagelse brugte Noell Elise Wakeroots krystaller – helt specifikt en lille citrin, der symboliserer velstand og succes, og som hun bar rundt i sin pung.

“Hver gang jeg brugte penge, kunne jeg se den, og når jeg lagde kortet tilbage i pungen, sagde jeg til mig selv: ‘Og der er mere, hvor det kommer fra’. På den måde programmerede jeg min hjerne til at have en konstant bevidsthed om, at det godt kan være, at jeg bruger penge nu – men de skal nok komme tilbage,” siger Noell Elise Wakeroots.

Og det er egentlig meget sigende for, hvordan hun selv arbejder med krystaller – og opfordrer andre til at gøre det. For siden hun officielt åbnede Noell Crystals, har hun sideløbende forsøgt at udbrede budskabet om, at krystaller ikke kan fikse alle ens problemer. Og hvis man vil opnå resultater, skal man selv være en aktiv del af det frem for en passiv tilskuer, der blot venter på, at tingene på magisk vis sker af sig selv.

“Jeg har aldrig haft den tilgang til krystaller, at du bare kan købe dem, og så opstår det, du ønsker. Jeg synes, at jeg er meget gennemsigtig omkring det – jeg lover ikke folk, at de kan købe en krystal, og så bliver alt godt. For mig er de en slags accessory, der støtter dig i at arbejde med dig selv: Hvis du først har taget en beslutning om, at du eksempelvis vil have ryddet op i dine kærlighedsrelationer og har en klar intention om det, så tror jeg også, at du får et langt større udbytte af at bruge en krystal som et værktøj eller en reminder om dén intention, end hvis du bare køber den og stiller den derhjemme,” siger hun.

© Rasmus Stabell

Og det er netop noget af dét, hun gennemgår i den nye udgivelse Krystaller, der er en slags opslagsværk over både de enkelte krystallers symbolik og historie, kobling til de forskellige chakraer og ikke mindst hvordan man helt lavpraktisk kan bruge dem til at sætte intentioner og mål i sit liv. Eller kort sagt bogen, som Noell Elise Wakeroots selv manglede, da hun begyndte at interessere sig for krystaller og havde svært ved at finde et samlet værk, der både virkede moderne og ikke blot fortalte læserne, hvordan de ikke skulle bruge krystaller, men i højere grad inspirerede dem til at forsøge sig frem.

Krystaller er ikke en facitliste eller en bibel, der fortæller dig, hvad du skal gøre. Men jeg håber, at folk bliver inspireret til at eksperimentere med, hvordan det giver mening for dem at bruge krystaller,” siger Noell Elise Walkers.

“Jeg ved godt, at det jeg gør og siger vil provokere rigtig mange, men jeg vil hellere fokusere på alle dem, der faktisk oplever en større tilfredshed og ro i deres liv ved at bruge krystaller. Jeg kan jo ikke bevise, at krystaller rent faktisk virker – men personligt vil jeg gerne forsøge mig med for eksempel at smide en ametyst ind under min hovedpude for at se, om jeg sover bedre, før jeg begynder at tage sovepiller,” siger Noell Elise Wakeroots.