© Frederikke-Agnete Svarre

Josephine Bredsted: “Jeg følte, at jeg kun lignede mig selv med full face-makeup”

For Josephine Bredsted, 33 år og Brand Manager hos Karmameju og grundlægger af LeGue, var aknen, som viste sig i midttyverne, et tegn på, at kroppen prøvede at fortælle hende, at hun skulle lægge sit liv om. Det har hun gjort, og i dag er aknen blevet bedre, men vigtigst af alt er Josephine Bredsted blevet bedre til at elske sig selv.

"Intentionen er at vise et billede, som jeg ikke selv så, da jeg fik akne første gang" — - Josephine Bredsted

Så du har tidligere følt dig skamfuld over din akne?
“For mig har akne været forbundet med skam over ikke at være god og smuk nok. Det er ikke alle, som tillægger deres akne alt det, men det gjorde jeg. Jeg ville være perfekt, og jeg tænkte, at jeg først var perfekt, når min hud var det. Efter at have lagt min livsstil om, så jeg for eksempel ikke drikker alkohol, er mit indre kommet i bedre balance. Det gør, at jeg ikke har store udsving i min følelser, hvilket betyder, at mit ydre ikke længere er så stor en indikator for, om jeg er god nok.”

Hvordan vil du råde andre til at lære at acceptere deres akne?
“Akne skyldes noget hormonelt og er ikke noget, du nødvendigvis kan styre. Det, man selv kan arbejde med, er, hvordan man håndte- rer de udsving i livet, vi ikke selv kan kontrollere. Men påvirker aknen ens selvværd, er det vigtigt at finde redskaber, som hjælper til at håndtere det. I mit tilfælde skulle jeg lære at elske mig selv, og det har jeg først lært efter at have været i terapi. Jeg tror også på, at man skal vide, at man ikke er den eneste, der går igennem det, eller som lider af forstyrret selvværd, når der sker udsving med ens krop.”

Er det også derfor, du deler billeder af din akne på Instagram?
“Ja. Intentionen er at vise et billede, som jeg ikke selv så, da jeg fik akne første gang. At vise andre, at de ikke er alene om at have hud med tekstur, med bumser eller begyndende rynker, og at det er fuldstændigt normalt.”

Har du oplevet, at folk har kommenteret negativt på din akne?
“Nej. Jeg tror heller ikke, at folk kigger skævt til en, bare fordi man har akne. Så snart du møder et menneske og snakker med dem, ser du dem, for hvem de er, og ikke for hvilken farve jakke de har på eller for deres hud. Har folk endelig tænkt noget, foregår det hos dem, og er ikke noget, der berører mig.”

Har du nogle gode råd, som hjalp din hud?
“Få styr på din fordøjelse. Lider du for eksempel af forstoppelse, kan det betyde, at du ophober affaldsstoffer, hvilket kan påvirke din hud. Så er der din cyklus: Er dine hormoner i ubalance, kan det også påvirke huden. Faktisk påvirker dit stressniveau også din fordøjelse og cyklus, så se på, hvad der afstresser dig. Er det at skære ned på aftaler eller at begynde at meditere dagligt? Jeg vil også altid råde til at tage til en hudlæge. Du kan læse dig til mange gode råd og købe nok så mange kosttilskud, men akne kan nogle gange skyldes en bakterietilstand, som har været der så længe, at du er nødt til at slå den ned.”