Kender du Owlle?

Costume har talt med den pladeaktuelle dreampop-franskmand, der er vild med nordiske sangerinder, dramatisk design og spiller i Vega på fredag

Du kender hende på det ildrøde hår og de fede dreambeats. Egentlig hedder hun France, men kunstnernavnet er Owlle - et nyt stjernefrø i musikbranchen. Hun er oprindeligt kunstuddannet, men har netop udgivet debutalbummet "France", der emmer af Dream Pop; et mix mellem melankolske toner og dunkende danserytmmer. For godt et år siden fik Owlle æren af at remixe Depeche Modes "heaven", og siden da er hendes popularietet kun gået en vej - nemlig op! I anledning af at hun opvarmer for Jenny Wilson i Vega 7. februar, har Costume fanget den 27-årige sangfugl til en snak om musik, design og nordiske sangerinder. DESIGN

Du samarbejder med den belgiske designer Jean-Paul Lespagnard. Kan du uddybe, hvordan og hvorfor I har samarbejdet?

Jeg var imponeret af hans kreationer til Hyères festival i 2005. Han er virkelig en éner og har sans for at bringe teatrale og skøre inputs i sine kollektioner, hvilker skaber et intenst indtryk. Du kan mærke dramatikken bare ved at se hans kollektion. Han er meget inspirerende! Samtidig er der noget konventionelt over ham. Lespagnard tager inspiration fra vidt forskellige områder med en masse humor - det er virkelig forfriskende! Lige nu har han en fantastisk udstilling i Paris på Galeries Lafayettes.

Hvilke designere inspirerer dig?

Alexander McQueen er et af mine idoler sammen med Alaïa. Jeg elsker outfits, der har et dramatisk eller hypnotiserende aspekt over dem. Det er en del af hele konceptet: Jeg elsker at prøve forskellige ting og være eventyrlysten. Jeg er heldig nok til at blive tilbudt fantastiske muligheder af enkelte designere, jeg er tætte på.

Hvilken designer vil du gerne samarbejde med i fremtiden?

Jeg elsker alle førnævnte designere, men jeg er nysgerrig og klar på at udforske nye talenter. Jeg tror på samarbejde, der foregår naturligt og ikke forceret!

Hvem er din favorit blandt danske designere og hvorfor?

Lige nu er det den danske designer Mads Dinesen og hans kollektion for mænd. Han er meget grafisk, mørk med tribal påvirkning og meget sin egen og skiller sig ud fra, hvad jeg har set nogen steder før.

Hvordan ser dit typiske hverdagsoutfit ud?

Et par stilede sneakers, jeans fra 90'erne, en elegant t-shirt, en lang kappe og en skuldertaske

NORDISKE KVINDER

Jeg har læst i et af dine tidligere interviews, at du har en stor forkærlighed for nordiske sangerinder fx MØ. Hvad er det du specielt godt kan lide ved dem?

Ja, det er helt rigtigt! Jeg elsker Lykke Li, Jenny Wilson, Karin Dreijer fra The Knife og senest Mø for bare at nævne et par stykker. Jeg elsker store stemmer men også atmosfæren af tvistet pop med noget mystisk, men meget fysisk i sig - en slags ild under isen. Jeg føler mig ret tæt på den måde den slags artister optræder og laver musik på. De appelerer faktisk mere til mig som moderne kunstnere end blot musikere!

Hvordan inspirerer de dig?

Moderne kunstere som Pierre Huyghes og Brian Eno. Mode, dans og rejser. Jeg er begejstret over at voguing (red. en moderne form for hourse dans) er på mode igen.

Hvilken nordisk sangerinde ville du helst samarbejde med?

Lykke Li - hun er så fantastisk!

MUSIK 2014

På din februar/marts turné er Danmark det eneste land, du besøger foruden dit hjemland, Frankrig. Hvorfor lige Danmark og ikke andre?

Jeg optrådte første gang i Skandinavian i December, og selvom det var små shows, må jeg indrømme, at jeg blev overvældet over den varme modtagelse jeg fik! Showet i København var specielt godt. Efterfølgende fik jeg tilbudt at blive support for Jenny Wilson her til februar, og så jeg kunne ikke sige nej! Jeg er fan af hende og det er en ære at vende tilbage til byen så hurtigt. Så alt i alt, var det ikke rigtig planlagt, men overraskede os positivt. Jeg begynder snart min album turné i Frankrig og flere lande bliver tilføjet hen ad vejen i løbet af foråret. Jeg er mere end glad for at optræde, hvorend jeg kan, hvorend folk gerne vil høre mig.

Hvorfor skal man tage ind og se dig i Vega 7. februar?

Jeg føler, at jeg er i mit naturlige element på scenen. Det er der, jeg har testet de fleste af mine sange, inden jeg tog i studiet. Det har hjulpet mig med, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Om ikke andet: Hvor meget mere direkte kan du få etableret en forbindelse og komme ind under huden på dit publikum (eller nogle gange ikke) end gennem en live performance? Jeg gør mit bedste for at formidle sange som rører folk, men samtidig kan få dem til at danse. En begejstring som hverken videnskab eller ord kan forklare.

Hvordan ser dit 2014 ud?

Travlt - og det er en god ting! Jeg skal tournére med mit nye album, men nye sange pibler stadig frem. Jeg har et par melodier på hjernen og jeg elsker også idéen om at samarbejde med andre artister. Der er ingen fast plan endnu, men jeg er helt klart åben! Bare i går inviterede Boy George mig til at optræde i en duet med ham på fransk tv. Det var så uventet og en ære for en ung artist som mig. Jeg har også lige skudt videoen for min nye single ”Don’t Lose It” som jeg glæder mig helt vildt til at lancere. Så hvad jeg forventer af 2014 er; flere overraskelser, mere sjov, flere shows og udenlandsrejser og at mine sange kommer ud til så mange mennesker som muligt.

Bonusfact:

Navnet "Owlle" er Frances egen feminisering af det engelske ord for "ugle" og udtales som owl.

Har du fået smag for Owlle? Tjek hende ud her

Ticky Ticky (stylet af Jean-Paul Lespagnard):

Don't lose it: