© Eastpak

Kom helt tæt på Jacquemus

Måske kender du det hotte, parisiske mærke? Her kan du blive klogere på designeren bag, som vi har talt med om kønsroller, stiltips og inspiration

Bag mærket Jacquemus finder man den unge, franske designer Simon Porte Jacquemus, der må siges allerede at have haft en kometkarriere.

Jacquemus er en selvlært designer, der startede med at skabe tøj som 19-årig, og hans karriere har stadig fuld fart fremad i dag, hvor designeren er 26 år.

Han har netop indgået et designsamarbejde med Eastpak til fordel for kampen mod hiv og aids, og i den forbindelse har vi taget en snak med den unge designer.

Psst ... Her er de 20 smukkeste hverdagstasker

Om samarbejdet med Eastpak

Jacquemus valgte at takke ja til samarbejdet med Eastpak, fordi han gerne ville støtte kampen mod aids. Han har derfor, ligesom 11 andre designere, skabt sin egen fortolkning af den klassiske rygsæk, som fra i dag af lanceres i hele Europa. Du kan læse mere om projektet her.

Om inspiration og stil

Jacquemus' tøj er kendt for sit legefulde og androgyne islæt. Derfor kan det måske komme som en overraskelse, at hans største muse faktisk er hans mor, med tanke på tøjets meget ungdommelige udtryk.

Han er blandt andet kendt for at have designet både lyseblå og solgule neoprenkjoler, som i den grad skiller sig ud fra mængden. Jacquemus mener da også, at det bedste stilråd, der findes, er at ignorere andres råd om stil og istedet lytte til sig selv og turde at gå egne veje.

Sådan ser franske Jacquemus bud ud på den moderne Eastpak anno 2016

Om at være en ener

Jacquemus lever også selv efter devisen om ikke at lytte til andres råd, og da han bliver spurgt om, hvad han kunne ønske sig at se mere af i modebranchen, svarer han prompte:

“Mere poesi og mere ærlighed, og jeg behøver vist ikke at uddybe hvorfor.”

Om ikke at ville dømme kvinder

Den unge designer er ligesom mange andre optaget af hele samtidens diskussion af køn og konventioner og undlader derfor altid at svare på spørgsmål omkring kvinders påklædning. Som Jacquemus selv formulerer det:

“Jeg vil ikke dømme piger eller kvinder.”

Her på Costume er vi spændte på at følge den unge designers rejse, som indtil videre har budt på mange spændende kreationer i eget navn – og nu også for Eastpak.

MERE FRA COSTUME