© Mango

Kom med bag om Pernille Teisbæks nye kollektion med Mango

Vi har talt med stilikonet Pernille Teisbæk, som i dag lancerer en kollektion lavet i samarbejde med highstreetmærket Mango. Læs om hendes tanker bag kollektionen, hvordan hendes egen stil afspejler sig i den, samt hvilke items hun glæder sig til at klæde sig i.

Hvorfor har du valgt at samarbejde med Mango? Hvad kan du godt lide ved brandet?
"Jeg har arbejdet med Mango i seks år nu, og vi har i den tid lavet mange forskellige og spændende projekter samt kampagner. Vi har snakket om dette designprojekt i flere år nu, og endelig kunne vi søsætte samarbejdet om en kollektion.”

Hvad var din inspiration bag kollektionen?
"Jeg ville gerne kreere en kollektion med tidløse og basic pieces, der kan holde i lang tid. For mig er basic items nogle, som er nemme at iklæde sig både om dagen og aftenen – for eksempel et par jeans, en hvid t-shirt eller en klassisk blazer. Derudover ville jeg gerne skabe en række stærke items, som kan indgå i en eksisterende garderobe, og som kan genbruges til mange sæsoner. Så jeg havde meget hurtigt en klar vision for, hvordan alle looks og styles skulle se ud.”

"Jeg kan se mig selv bære meget af tøjet, fordi det passer godt ind i min eksisterende garderobe”

Hvad har været det sjoveste ved at skabe kollektionen?
"Fra starten af havde jeg en stærk intuition om, hvordan kollektionen skulle ende. Derfor var det meget nemt for mig at lave et moodboard samt at indsnævre kollektionen til, hvad jeg synes er blevet en stærk kollektion med mange stylingmuligheder. Jeg var meget imponeret over, at Mango-teamet fangede mine idéer og forstod mine visioner for både silhuetter, materiale og farver. Derudover er det altid fantastisk at se sine idéer blive en realitet.”

Hvordan afspejler kollektionen dig og din æstetik?
"På mange måder indfanger den mit forhold til tøj. Tøjet i kollektionen er nemt at bære, det har smukke silhuetter, det er flatterende, og farverne er neutrale – lige som jeg godt kan lide det. Jeg kan se mig selv bære meget af tøjet, fordi det passer godt ind i min eksisterende garderobe. Jeg ved, at tøjet vil være relevant og brugbart i mange år fremover.”

Hvad er dit favorit-item fra kollektionen?
"Jeg har mange favoritter, men jeg elsker et godt suit, hvor delene både kan bæres separat med et par jeans eller en basic t-shirt, eller hvor suitet kan bæres samlet med et par sneakers og en tanktop. Jakkerne fra kollektionen er også fantastiske, fordi farverne og materialerne er så gode. Jeg kan slet ikke vente til de køligere efterårsdage, så jeg kan begynde at iklæde mig dem.”

Hvem vil du gerne se iklædt kollektionen?
"Jeg har forsøgt at skabe silhuetter, farver og basics, som kan passe ind i enhver garderobe. Jeg vil være meget beæret over at se en masse stærke og cool kvinder bære kollektionen.”