The Apartment / Tina Seidenfaden
© Sarah Stenfeldt

Kvinden bag The Apartment: Det her er det vigtigste, livet har lært mig

Hun lever af at håndplukke og sælge vintageinteriør. Mød Tina Seidenfaden Busck, som driver den toneangivende designbutik The Apartment

En excentrikers skatkammer. Det er, hvad Tina Seidenfaden Busck, 44 år, går efter at skabe med designgalleriet The Apartment. Engang var hun nærmest alene om at sælge kurateret vintageinteriør i København, men sådan er det ikke længere. Og det er ikke helt skidt. For når man ikke vil ligne de andre, kræver det, at man konstant udvikler sig.

Hvordan har din branche ændret sig, fra du startede til i dag?
“Sat på spidsen kan man sige, at det, jeg engang var en af de eneste, der gjorde, i dag er noget, som rigtigt mange gør. The Apartment er skabt ud fra håndplukket design, vintagemøbler og selekteret kunst og ligner til forveksling et rigtigt hjem, og i mange år var jeg nærmest alene om denne form for butik. Men mens almindelige møbelforretninger i dag er en nærmest uddøende race, så er det blevet vigtigere og vigtigere for folk, at de kan se, at det, de nu skal til at købe, har en historie. Folk kan godt lide, at der er nogle, der har kurateret for dem og skabt et univers, og derfor er rigtigt mange begyndt at arbejde ud fra samme tilgang som mig. Og det er ikke, fordi jeg har opfundet den dybe tallerken, jeg har bare længe været den eneste, der brugte den.”

“Gør dig umage med at finde din egen stil, og følg så den. Det virker langt mere sikkert og langtidsholdbart end at efterligne andres.”

Hvilke krav stiller denne ændring til dig?
“At jeg i endnu højere grad forsøger at sprænge rammerne for, hvad en butik er og kan. De sidste år har jeg blandt andet lavet en pop up- butik og et miniboutiquehotel, og jeg er for eksempel begyndt at kigge endnu mere tidsmæssigt bagud i forhold til møbler og også orientere mig mod etniske tekstiler. Jo flere, der gør som jeg, desto mere får jeg lyst til at gøre noget andet, så når alle kigger mod Murano, kigger jeg andre steder hen efter godt håndværk og originale udtryksformer. Men mest af alt handler det om, at jeg har brug for at udfordre og udvikle mig selv. For ellers keder jeg mig og går i stå.”

Hvad er det sjoveste ved at drive The Apartment?
“At se, hvor de ting, jeg har brugt tid og energi på at finde, får hjem. Det oplever jeg, når mine ting ender i hjem, jeg kender, men det sker også, at kunder uopfodret sender mig billeder. Jeg kunne godt tænke mig på et tidspunkt at lave en publikation med de bedste ting, jeg har solgt.”

Hvad er dit bedste råd til dem, der gerne vil gå samme vej som dig?
“Gør dig umage med at finde din egen stil, og følg så den. Det virker langt mere sikkert og langtidsholdbart end at efterligne andres.”

Hvad ville du have gjort anderledes i din karriere?
“Jeg ville gerne have lært flere sprog. Ud over dansk taler jeg engelsk og lidt fransk, og jeg kan godt fortryde, at jeg ikke har lært at tale italiensk. Jeg handler rigtigt meget med Italien, så det ville helt klart gøre mange ting nemmere.”

Hvad har været det bedste år i dit liv?
"Det er klart, at de tre år, hvor jeg fødte mine børn på henholdsvis 11, 9 og 6, står som nogle helt specielle år. At blive mor er fantastisk, men det er også overvældende at opleve, hvordan ens fokus på et øjeblik flyttes fra en selv og det, man før har været interesseret i, til nu hundrede procent at være på det jer lille nye menneske."

Hvordan er det at blive ældre?
"Det har jeg det fint med. Alder er jo bare et tal, og jeg kan tit ikke huske, hvor gammel jeg er. Men min mavefornemmelse er helt klart vokset med alderen, og det er vigtigt for mit arbejde, hvor jeg, til stor frustration for min bedre halvdel, opererer meget ud fra min mavefornemmelse. Han så gerne, at jeg arbejdede mere med Excel-ark og sådan noget, men sådan fungerer jeg bare ikke. Jeg er et intuitivt væsen og bliver træt bare ved tanken om Excel og femårs forretningsplaner."

Hvad er det vigtigste, livet har lært dig?
“At man altid skal forsøge at se bægeret halvt fyldt frem for halvt tomt. Vi har alle sammen en travl hverdag med logistik og udfordringer, så lad os lade være med at underholde hinanden med det og i stedet fokusere på og fortælle om alt det positive i vores liv, og hvad vi nærer passion for.”