Kvamie Liv
© Kwamie Liv / PR

Kwamie Liv: Det bedste råd, jeg nogensinde har fået

Vi har bedt album-aktuelle Kwamie Liv afslutte en række sætninger om alt fra kærlighed til det, der gør hende nervøs

Interview med Kvamie Liv

Hvordan er det egentlig at være sangerinde og sangskriver Kwamie Liv, 33 år, der netop har udgivet albummet Lovers That Come and Go på sit eget pladeselskab Fame Bear? Hun bruger tit sine aftenener på at tegne og skrive og fik ændret sit liv, da hun arbejdede i en flygtningelejr i Bangladesh.

Hverdag

Min dag begynder med ... "at jeg sætter noget musik på, laver en frisk juice eller smoothie, tager et brusebad og tjekker min mail.”

Min træningsrutine ... “kunne jeg godt tænke mig at bruge lidt mere tid på ...”

En hverdagsklassiker er ... “at jeg går sent i seng. Jeg er mest inspireret om natten.”

Hverdagslykke er ... “at høre en, jeg holder af, grine.”

Min dag slutter ... “tit med, at jeg sidder og skriver, læser eller tegner.”

Jeg holder aldrig op med at bruge ... “tid og energi på dem og det, jeg elsker.”

Liv

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “jeg har fået mange gode råd, men det sidste var fra en mand, jeg mødte i Norge. For ni år siden havde han til alles store forfærdelse droppet jakkesættet til fordel for et job, hvor han kunne være mere ude i naturen, da det var der, han havde det bedst. ‘Follow your spirit, not the flow’, sagde han. Det, syntes jeg, var ret fint.”

Den person, der ændrede mit liv ... “er en gruppe rohingya-flygtninge, jeg arbejdede med for ti år siden i en flygtningelejr i Bangla- desh. Det var første gang, jeg virkelig forstod det privilegie, det er at kunne bevæge sig frit rundt og at have helt basale menneskerettigheder. Det var også første gang, jeg forstod, hvor stærke mennesker kan være. Nogle af de mest inspirerende mennesker, jeg har mødt, mødte jeg der.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at leve af min kunst og at
være med til at samle et team, hvor vi udfordrer hinanden og vokser sammen.”

Jeg bliver nervøs over ... “tanken om, at vi glemmer, at vi som mennesker har mere til fælles, end vi har forskelle, og at vi skal passe på hinanden."

Mine tanker om kærlighed er ... “at det er det, livet handler om.”

Jeg griner altid, når ... “mine venner sender mig inside-jokes eller sjove billeder. Vi er spredt ud over hele verden, men er ret gode til at holde kontakten ved lige og dyrke hinanden.”

Jeg vil helst rejse til ... “Japan, Namibia og Mexico.”

Kwamie Liv
© Kwamie Liv / PR

Arbejde

Min arbejdsfilosofi er ... “udnyt potentialet.”

Min arbejdsmoral er ... “tag det lette med det tunge.”

Mit drømmejob som barn var ... “at skrive historier, at være skuespiller eller at interviewe folk.”

Et godt arbejde er ... “et, hvor man går rundt med en mavefornem- melse af, at det man laver, giver mening.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på at ... “undervurdere dem, jeg arbejder sammen med, og deres input. Med det sagt er det helt klart forskellige folk, jeg bruger til at løse forskellige problemstillinger.”

Jeg ser op til ... “mennesker, der ser muligheder i tingene og tænker ud af boksen.”

I weekenden ... “siden jeg startede mit pladeselskab og begyndte med at udgive min musik i 2014, er der ikke rigtigt noget, der hedder hverdag og weekend. Det betyder, at jeg kan være ret fleksibel og spontan, men også, at jeg altid er lidt på arbejde, hvilket jeg faktisk har det fint med, da meget af det, jeg laver, handler om at skabe noget, hvilket jeg elsker. Når jeg skal slappe af, kan jeg godt lide, at der ikke er for mange planer, at tingene bare får lov til at ske naturligt og i eget tempo. Ingen stress.”