Mads Emils tips til at shoppe vintage

Kreativ konsulent, modeformidler og stylist for kunstnere som Kesi og Burhan G er blot nogle af de titler, som Mads Emil Grove kan skrive på visitkortet. Mads Emil lægger især vægt på detaljerne i et look, som meget gerne må være et miks af vintage-items og nye modetendenser.

SMYKKER FRA UKENDTE BRANDS
“Kigger du efter vintage smykker, vil jeg råde dig til at købe dem fra ukendte brands og helst items, der skiller sig ud, og som der findes få af. Personligt er jeg vild med, at mine smykker ikke er noget, alle ejer, hvorfor en del af mine egne smykker er custommade hos min ven @jannicthejeweler.”

DE BEDSTE BUTIKKER
“Herhjemme er Franz Jaeger & Me i Gothersgade min go-to butik, hvis jeg er på udkig efter vintage smykker eller ure. Han har altid et godt udvalg af især ure og får løbende nye, så butikken er værd at holde øje med. Jeg har også købt nogle smykker i en lille antikbutik i Store Kongensgade i København, der sommetider ligger inde med nogle seje og anderledes vintage smykker.

Hvis du er vild med at shoppe på nettet, vil jeg anbefale Ebay.com. Her kan jeg selv bruge rigtig mange timer på at søge efter et specifikt item, da udvalget af vintage smykker her er stort inden for alle kategorier. Og du kan være heldig at få fingre i nogle superfede ting til en fair pris. Derudover er jeg også vild med at kigge efter ure online på Chrono24.”

“Jeg mikser vintageure med nye tendenser”

MIT BEDSTE KØB
“Det er på én af mine mange rejser, at jeg har gjort mit bedste vintage smykkekøb. Det er en ring (på billedet herover), der oprindeligt blev designet til det amerikanske flyvevåbens piloter under 2. Verdenskrig. Jeg elsker den ring, fordi den er helt unik, har sin egen historie og minder mig om New York, hvor jeg er kommet hele mit liv.”

“Accessories er key... prikken over i’et, der kan gøre outfittet til mit eget. Halskæden, ringen eller armbåndet, som du har ledt efter, håndplukket og nøje udvalgt giver ganske enkelt din stil en mere personlig karakter.”

“Vintagesmykker eller -ure, giver mig noget, de færreste ejer. Jeg bruger mine fund på en grå mandag og på en festlig fredag.”

MIN NÆSTE VINTAGE INVESTERING
“Cartier er ét af tidens mest interessante brands i forhold til vintage. Du kan sagtens finde et ur fra Cartier, som er 20 år gammelt, men stadig lige så cool som et nyt ur. Derfor kan det også være interessant at følge med i markedet for vintage ure, hvis du drømmer om at gøre en god investering.

Men du behøver ikke kun at gå efter ure fra dyre, high-end brands. Et ældre Swatch-ur kan også noget særligt – de billigere mærker har gennem tiden også lavet nogle uforglemmelige styles, som det kan være spændende at kigge efter.”

“Når jeg skal købe et vintage smykke, kigger jeg først og fremmest på, om smykkedesignet er iøjnefaldende og unikt – jeg foretrækker smykker, der er anderledes. Og jeg går primært efter items, der er i god stand uden al for meget slitage.”