Designer og butiksejer Mads Nørgaard
© PR

Mads Nørgaard: Det bedste råd, jeg nogensinde har fået

Vi har bedt designer Mads Nørgaard afslutte en række sætninger om drømme, hverdagslykke og arbejde

Hvordan er det egentlig at være Mads Matthias Nørgaard, 56 år, designer og butiksejer, der netop nu er i gang med kollektionerne til foråret 2019, indkøb til sine butikker, Mads Nørgaard og Nørgaard på Strøget, indretningen af firmaets kommende butik i Århus og at lægge sidste hånd på sit nye Modeleksikon om dansk mode?

Vi har bedt designeren om at afslutte en række sætninger.

Hverdag

Min dag begynder med ... “at jeg står op før resten af familien og går i vandet. Vi bor på en husbåd, og jeg bader hver morgen.”
Jeg træner ... “ikke, da min sklerose har sat en stopper for at løbe. I stedet dyrker jeg en masse yoga og laver lidt styrketræning i ny og næ.”
En hverdagsklassiker er ... “at have tid om morgenen – god tid om morgenen. Te, havregrød, toast og så videre.”
Hverdagslykke er ... “tid med familien.”
Min dag slutter med ... “at jeg læser i sengen. Jeg savner en god nat-læselampe, for lyset fra mit læseri generer Sille (Mads’ kone, uddannelses- og kønssociolog Cecilie Nørgaard, red.).”
Det bedste, jeg gør for mig selv, er ... “at sørge for at have tid, god tid.”

Liv

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “ikke at lytte for meget til andres råd og meninger. Flere har sagt det til mig undervejs i livet, og det er langsomt ved at sive ind.”
Den person, der ændrede mit liv, er ... “min skønne kone Sille.”
Det største, jeg har opnået, er ... “at få børn og skabe en familie.” Jeg bliver nervøs over ... “hvad Trump kan finde på.”
Kærlighed er ... “den lille ekstra følelse af varme, jeg mærker, når jeg møder min kone og mine børn efter endt arbejdsdag/skoledag/ fridag.”
Jeg griner ... “ofte og gerne. Jeg er lattermild af natur og har mange venner og medarbejdere, som jeg synes er topsjove.”

Jeg ser op til ... “jeg tror, det er vigtigt at have helte, og jeg beundrer dem, der for alvor har deres egen stemme, som bringer noget til feltet og gør banen bredere.”
Jeg vil helst rejse til ... “tilbage til Athos-bjerget med alle klostrene og munkene i Grækenland eller til Armenien og se de gamle, kristne kirker – og allerhelst: Iran! Derudover vil jeg gerne til Steilneset, allerhøjest mod nord i Norge, hvor kunstneren Louise Bourgeois og arkitekten Peter Zumtor har skabt to mindesmærker for de hundredvis af kvinder og mænd, der blev brændt som hekse i middelalderen.”

Arbejde

Min arbejds filosofi er ... “et gammelt irsk ordsprog: ‘Anything Worth Doing is Worth Doing Well’.”
Et godt arbejde er ... “noget, som giver glæde og mening, både for én selv og andre.”
På arbejde kunne jeg aldrig finde på ... “aktivt at kopiere andre, råbe og bande, løbe og styrte rundt.”
I weekenden ... “har vi lange morgener, arbejder nødigt og laver noget sammen.”