Det elsker mænd ved kvinder

Radiovært Mads Axelsen, skuespiller Jonathan Harboe og Tonsure-designer Malte Flagstad sender en hyldest til kvinder i anledning af kampdagen

© Privat & Emilia Staugaard
1 / 4
  1. marts markerer Kvindernes Internationale Kampdag og i den anledning sender tre mænd fra det danske kulturliv en hyldest til kvinder; Hvad har kvinder lært dem, hvilke kvinder ser de op til og hvad elsker de ved kvinder?

Læs med, når radiovært og dj Mads Axelsen, skuespiller Jonathan Harboe og designer Malte Flagstad, der står bag herremærket Tonsure, deler deres tanker.

Mads Axelsen © Privat
2 / 4

Mads Axelsen

En kvinde, jeg ser op til, er … “min veninde Pernille (Rosendahl). Hun har brugt store dele af sit privatliv og sin karriere på at give en stemme til alle dem, der ellers ikke får så meget taletid. Vi lærte hinanden at kende, fordi hun sendte mig en besked på Instagram for snart seks år siden, hvor hun mere eller mindre bare skrev 'Jeg synes, du virker sej, har du ikke lyst til at spise en frokost?'. Så det gjorde vi – og vi faldt helt pladask for hinanden. Hun er modig, hun er frygtløs, hun er stærk, hun er skrøbelig på den fineste vis og så er hun et menneske, der bruger meget energi på, at folk omkring hende skal have det godt. Og det sætter jeg i hvert fald pris på som et af de mennesker, der er omkring hende.”

Kvinder har lært mig … “at lytte efter, nuancere mig selv og finde frem til lag i mig selv, jeg ellers ikke havde fundet. Mange kvinder har et mere finjusteret og avanceret følelsesregister end mange mænd. Det holder jeg meget af og føler mig meget inspireret af.”

Det flotteste, kvinder kan have på, er ... “et smil og sommerbrun hud. Beklædning og forfængelighed bliver overflødigt, hvis man har et mildt ansigt med et smil på læberne.”

Det bedste ved kvinder er … “deres kompleksitet, energi, varme og styrke. Jeg har altid haft betydeligt flere kvinder i mit liv end mænd, og jeg tror, det skyldes den umiddelbare følsomhed og ro, som mange kvinder besidder.”

Jonathan Harboe © Emilia Staugaard
3 / 4

Jonathan Harboe

En kvinde, jeg ser op til, er … “min lillesøster. Hendes historie er ret unik, så jeg er meget stolt af hende.”

Kvinder har lært mig … “at elske. Alle kvinder – familie, fremmede, veninder og kærester – jeg har mødt på min vej, har lært mig noget noget, jeg har taget med mig i livet. Men vigtigst af alt, har de lært mig at elske.”

Det flotteste, en kvinde kan have på, er ... “en lang kjole. Jeg er ret gammeldags på den front, men jeg dåner virkelig over en flot kjole og et par høje hæle.”

Det mærkeligste, en kvinde nogensinde har sagt til mig … “forbliver mellem hende, der sagde det, og mig. Men I er opfindsomme, mere siger jeg ikke.”

Det bedste ved kvinder er … “det, I får mig til at føle – på godt og ondt. Men også jeres små humørskift og intelligens. Den er svær at konkurrere med og det er jeg vild med. Ligesom jeg er vild med en kvindes duft.”

Malte Flagstad © Privat
4 / 4

Malte Flagstad

En kvinde, jeg ser op til, er … “Astrid Lindgren, fantastisk kvinde med ben I næsen og flair for at skabe fantastiske fortællinger, der er lige så aktuelle nu, som da de blev skrevet.”

Kvinder har lært mig … “at tænke mig om.”

Det flotteste, en kvinde kan have på, er … “underspillet og cool fremfor 'in your face'.”

Det mærkeligste, en kvinde nogensinde har sagt til mig, er … “vil du være min søster?”

Det bedste ved kvinder er … “at de kan sætte alting i perspektiv.”