© Christian K. Torp

Malaika: Jeg ville ikke sige nej til Game of Thrones

Mød den unge skuespillerinder Malaika Berenth Mosendane til en kort Q&A om hendes egne film- og TV-vaner, og hendes tanker bag karrierens næste store projekt.

Der er fuld fart på skuespilleren Malaika Berenth Mosendanes karriere for tiden. Hun startede på Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2019, men droppede ud igen i november 2020, da hun scorede rollen som Emma i Netflix-serien Chosen. En rolle som skulle vise sig, at blive hendes store gennembrud, da den udkom tidligere på året, og som hun stadig er aktuel i.

Til februar kan hun så skrive sin første spillefilm på CV'et med intet mindre end Hella Joof som instruktør. Det sker i forbindelse med filmatiseringen af Stine Pilgaards prisvindende roman Meter i Sekundet, der handler om et ungt par, som flytter fra København for at bosætte sig på en højskole i Vestjylland med deres lille barn. Her skal familien vænne sig til kontrasten mellem den travle storby og en ny verden af fællessang, økolærere og lokalsamfund.

Vi har taget en snak med skuespilleren om hendes egne serie- og filmvaner, og hvad det største øjeblik ved indspilningen af hendes næste projekt, har været.

Foretrækker du mest film eller serier?
Jeg har en DVD samling og elsker at se film. Én af mine yndlingsaktiviteter er også at tage i biografen, som jeg tit gør alene, hvis jeg har en fridag. Men jeg elsker samtidig at se karakterer vokse og historier udvikle sig, og det har man tit mere tid til i serier.

Hvilken serie er din guilty pleasure?
Jeg har lidt en ting for animerede serier, når jeg bare skal slå hjernen fra: Big Mouth, Family Guy og mystiske Adult Swim serier på HBO. Men jeg tror den serie, som jeg oftest vender tilbage til, når jeg er allermest nede, er Avatar: The Last Airbender. Den minder mig om min barndom.

Hvilken filmgenre vil du aldrig sætte på?
Reality, rom-coms og action er nogle genrer, som jeg stort set aldrig sætter på, når jeg skal se noget alene. Til gengæld elsker jeg fantasy eller en god gyserfilm.

Hvilken skuespiller vil du helst spille sammen med?
Uha, jeg har en megalang liste! Her kommer et par stykker: Lupita Nyong’o, Benedict Cumberbatch, Florence Pugh, Andy Serkis, Sidse Babett Knudsen, Sofie Gråbøl og Lars Mikkelsen for bare at nævne nogle stykker.

Hvor mange streamingtjenester abonnerer du selv på?
MANGE. ALT FOR MANGE.

Hvilken film eller TV serie vil du aller helst genindspille hvis du fik lov?
Kill Bill, Moulin Rouge og The Grand Budapest Hotel kunne være fuldkommen crazy at få lov at lave igen. Men jeg ville da heller ikke sige nej til at være med i Game of Thrones!

Hvad har været det bedste/største øjeblik ved at indspille Meter i Sekundet?
Det var jo for det første en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med Hella! Hun lod os improvisere i mange af scenerne, hvilket var vildt sjovt og udfordrende. Nogle af scenerne, vi skulle spille var så absurde og samtidig så menneskelige, at jeg ikke kunne lade være med at grine, mens vi lavede det.

Vi var også en gruppe af unge, der spillede højskoleelever sammen, og det var en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med så dygtige mennesker - vi havde det bare rigtig sjovt på settet, og der var hele tiden god stemning.

Jeg er vildt spændt på at se det færdige produkt! Glæd jer til at møde Emma, hun er noget for sig…