© Sarah Stenfeldt

Maria Foerlev: Her har andre god stil

Maria Foerlev, 42 år og indehaver af Etage Projects, deler sine bedste råd til en misundelsesværdig garderobe og personlig stil

Maria Foerlev, 42 år og indehaver af designgalleriet Etage Projects, formår at få enkle items som et par herrebukser og en silkeskjorte til at fremstå som noget helt særligt. Hun håndplukker klassiske items, men med lige den lille detalje, der rammer tidens tendens, uden at hun bliver dens rytter.

Vi har mødt Maria til en snak om mode og personlig stil.

© Sarah Stenfeldt

Hvordan tror du, andre vil beskrive din stil?

“Jeg har fået at vide, at jeg ofte lader mig påvirke stilmæssigt af en aktuel udstilling, og designduoen Soft Baroque har faktisk lavet en silkekjole til mig i samme motiv som indgik i en møbelkollektion, vi viste sammen.”

Hvor i modebilledets geografi befinder du dig?

“Jeg befinder mig bedst i en enkel og stærk æstetik – med et godt snit og fokus på kvaliteter som silke, uld og læder. Jeg elsker kjoler, da de elegant antyder kvindelighed. Jeg bruger meget lidt tid på shopping, så som regel køber jeg ind i begyndelsen af hver sæson, og så tænker jeg ikke mere på tøj, før jeg enten har det for varmt, eller jeg fryser.”

© Sarah Stenfeldt

Har du en ‘uniform’, og hvordan ser den ud?

“Bukser og en skjorte fungerer godt for mig.”

Er der en epoke eller en person, du bruger som stil-pendul?

“Ud over mine egne udstillinger ser jeg lige nu på, hvad designeren Peter Do laver. Jeg prøver at holde mit udsyn åbent, men der findes evigt aktuelle sager, og i vintageafdelingen er jeg for eksempel ret glad for Comme des Garçons og Junya Watanabe.”

Hvad er vigtigst for dig, når du klæder dig på?

“At jeg ikke skal tænke på mit tøj, efter at jeg har taget det på. Jeg gider ikke noget, der strammer, eller at være bange for, at jeg falder i en lang kjole.”

© Sarah Stenfeldt

Hvad er dit bedste tip til at holde fast i sin stil?

“Hvis man føler, at ens stil er noget, der skal holdes fast i, er det måske tid til at skifte.”

Hvad har du på om 10 år?

“Aktuel mode, der er syet af genbrugsmaterialer, og tekstiler fremstillet på en økologisk hensigtsmæssig facon.”

Hvornår synes du, andre har god stil?

“Når de slapper af i deres tøj. Jeg synes, at det lækreste tøj kan være ligegyldigt på en kvinde, der tænker for meget over, hvad andre synes om, hvordan hun ser ud.”

Hvad tænker du om den måde, moden ser ud på i dag?

“Der er mindre af det forfærdelige ord ‘trend’ og mere personlighed i modebilledet. Forbrugerne dikterer, hvad de vil have, og er ikke på samme måde som før underlagt stilmæssige retninger udstukket af modehusene. Det er forfriskende.”