© Sarah Stenfeldt

Marie Mark: “Jeg designer tøj, som fremhæver kroppen”

Marie Mark, 25 år, studerende og indehaver af mærket Kerne.milk bruger sin baggrund som danser og sin forkærlighed for musikvideoer fra 90’erne og 00’erne, når hun designer og syr tøj hjemme i sit lille studio på Nørrebro i København

Hvem henvender dit design sig til?
“Alle mennesker, der vil være sexede på en sjov og chik måde, og dem der går op i at købe noget, som alle andre ikke har.”

Hvad inspirerer dig?
“Jeg har blandt andet boet i Berlin og rejst rundt i Vietnam, og jeg bliver altid meget inspireret, når jeg er ude at rejse, hvor jeg tager billeder, som jeg efterfølgende bruger til inspiration. Det kan være alt fra en silhuet til en farvekombination. Derudover bruger jeg også min baggrund som danser til inspiration, både i form af bevægelighed i tøjet og i mit ønske om at fremhæve kroppen. Jeg elsker musikvideoer fra 90’erne og 00’erne og bruger også ofte referencer derfra.”

“Jeg er jo ny i gamet og oplever derfor, at mange kommer med holdninger og råd til, hvordan jeg skal gøre tingene.” — Marie Mark

Hvor bliver dine kollektioner til?
“I mit lille studio på Nørrebro, hvor jeg selv designer og syr det hele.”

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud?
“Mine dage begynder som regel med skole. Lige for tiden er jeg i gang med et tekstilprojekt med remazol på silke. Efter skole er jeg ofte i mit studio, hvor jeg enten syr eller eksperimenterer med nye former eller farver uden egentlig at vide, hvad det skal bruges til.”

Hvad er for dig det mest dragende ved at lave beklædning?
“Jeg elsker at have en idé og se den for mig, og så opleve, at den rent faktisk bliver til. At sy noget op for første gang, der ser ud, præcis som man havde forestillet sig. Generelt driver det mig, at jeg selv bestemmer alt, og at jeg får lov til at eksperimentere, uden at der er et rigtigt og forkert.”

Hvad er det mest udfordrende?
“At følge min egen mavefornemmelse og ikke blive revet med af, hvad andre mener og synes. Jeg er jo ny i gamet og oplever derfor, at mange kommer med holdninger og råd til, hvordan jeg skal gøre tingene.”

Hvad har du gang i lige nu?
“Jeg planlægger p.t. en lille lancering af Kerne.milk til maj eller juni. Og så arbejder jeg på at producere mine egne håndmalede tekstiler.”