Mette Lindberg interview X-Factor stil og tøj
© Bjarne Bergius Hermansen

Mette Lindberg: “Det er en succes, hvis nogen rynker på næsen”

Hvad betyder udseende for Mette, og hvor finder hun modet til at stå ud fra mængden? I anledning af aftenens sæsonpremiere, har vi sat X Factor-dommeren i stævne

I aften markerer en milepæl for X Factor, når DR’s talentshow for tiende gang ruller over skærmen.

Den nye sæson byder på et glædeligt gensyn med sidste sæsons dommertrio, Thomas Blachmann, Mette Lindberg og Remee.

Mette Lindberg er ikke mindst kendt for sine opsigtsvækkende look, som er alt andet end den gængse danskers foretrukne sort/grå-outfit og udstråler et ønske om at skille sig ud fra mængden.

Vi har stillet X Factor-dommeren syv spørgsmål om hendes outrerede stil, som vi har tænkt på siden sidste sæson.

© Bjarne Bergius Hermansen

HVAD BETYDER UDSEENDE FOR DIG?

“For mig er udseende ligeså meget den enkeltes personlige mimik, et smil, glimtet i øjet af det vemodige, generte eller sjove.

Men selvfølgelig er udseende også den ydre menneske-skal, som vi kan sminke, modellere og påklæde alt efter, hvem vi ønsker at være.

Det er samspillet mellem faktorerne, der giver helheden. Derfor kommer skønhed på en eller anden måde indefra … Men kan være sløret af ydre omstændigheder, og omvendt.”

HVILKEN EFFEKT TROR DU, DIT UDSEENDE HAR PÅ ANDRE?

“Ja, det er sgu et godt spørgsmål! Jeg møder tit folk, som siger ‘eiiij, hvor er det inspirerende og glædeligt med alle de farver og glitter du tør have på. Jeg tror også jeg vil gå lidt tættere på regnbuen.’ Det gør mig glad.

Egentlig klæder jeg mig ofte i mørkeblå og sort og helt klassisk, det er bare ikke så tit, at det er dét, jeg trækker i, når jeg performer.

I forhold til mit hår og i særdeleshed pandehår, som altid har været enten krølle ud/op/ind, og i måske unaturlige længder, var der et tidspunkt en journalist fra Holland, som spurgte mig, hvordan det føltes at mange piger fik klippet samme pandehår som mig. Og det var jeg slet ikke klar over fandtes, da jeg jo ikke boede i Holland, men altså, så begyndte jeg at lægge mærke til, at der var mange piger, som kom til vores koncerter, som havde det dér ud-buede pandehår, og så fik jeg optur på, hvor mega sejt var det ikke lige, at være til inspiration for andre.”

HVAD BETYDER ANDRES MENING FOR DIG?

“Den betyder en hel del, hvis jeg selv har søgt den, og særligt hvis det er samarbejde- og arbejdsrelateret. Hvis den er nedladende, forsmået, eller smagmæssigt ikke sammenligneligt, eller upassende ud af den blå luft, så prøver jeg at lade det gå, og ikke tage det nært. Alle komplimenterende henvendelser tager jeg imod med kyshånd.”

© Bjarne Bergius Hermansen

HVOR FINDER DU MODET TIL AT STÅ UD FRA MÆNGDEN?

“Det tænker jeg ikke sådan konkret over. Jeg har i de sidste ti år spillet koncerter verden over, stået i front på scenen, udtalt mig om musik og inspiration med mere. Jeg har været nødt til at give slip på mig selv og turde gøre og sige lige det, som jeg følte for, også med et glimt i øjet nogle gange.

Det er fedt, jeg synes jo det er en succes, hvis der er nogen, der rynker på næsen, så er det netop ikke stille og rolig, kedelig metervare-energi.”

HVAD KAN VI FORVENTE AF DIT LOOK I DEN NYE SÆSON?

“Det er altid lidt tricky med look og pre-optagelser. Vi starter optagelser i august og programmerne starter med at blive sendt i slut december, så det look, jeg har, er noget, jeg digger laaang tid før det kommer ud! Så jeg krydser fingre for, at jeg stadig synes det er bare lidt fedt, når det bliver vist i fjernsynet.

Jeg har kørt noget 90’er med store bukser og fletninger i håret, men også en masse mønstre og helsæt. Jeg styler mig selv, nogle gange finder jeg noget nyt lige dagen inden vi filmer, og så laver jeg mit look om, det er lidt ‘som vinden blæser’ i nuet for mig.”

HVAD VILLE DU ALDRIG GÅ MED?

“Det er lidt noget med, at det kan være svært at tage en trend op, som man gik med som teen. Jeg tror ikke, jeg kommer til at have strop-kjole uden på en rib-trøje igen … Det går bare ikke, jeg får flashbacks til, da jeg var 14 og så Beverly Hills 90210. Altså på en god måde, men det var dengang.”

HVEM VILLE DU HELST BYTTE KLÆDESKAB MED (DEAD OR ALIVE)?

“Björk, Gwen Stefani, Michael Jackson og David Bowie.”

Du kan se første afsnit af X Factor sæson ti i aften klokken 20 på DR1.