Millie Bobby Brown for Pandora
© Pandora

Millie Bobby Brown: Det kan være svært at være en ung kvinde i dag

Fra superkræfter i Stranger Things til ambassadør for UNICEF og Pandora. Vi har stillet den 15-årige stjerne ti hurtige spørgsmål

Siden skuespilleren Millie Bobby Brown første gang tonede frem på skærmen i Netflix-serien Stranger Things med karseklippet hår, næseblod og superkræfter har hun brændt sig fast på alverdens nethinder.

Sidst på sommeren blev Millie Bobby Brown annonceret som ny ambassadør for smykkefirmaet Pandora, og i den forbindelse har vi fået hendes svar på ti hurtige spørgsmål.

Hvordan er det at være en ung kvinde i dag?

“Det kan være svært, og nogle gange oplever jeg, at folk ikke lytter til mig alene på grund af min alder eller mit køn. Men det er også en tid, hvor jeg vokser og lærer og bliver stærk. At være ung kvinde i dag handler om at udvikle sig, men mest af alt om at finde ud af, hvad man er værd. ”

Hvis du kunne sprede ét budskab til verden, hvad skulle det så være?

“Spred kærlighed, og hold op med at hade andre.”

Hvordan er det at være ansigt for Pandora?

“Jeg er ekstremt beæret over det. Jeg har elsket Pandora, siden jeg var lille, fordi smykkerne giver alle mulighed for at fortælle en historie. Hvert symbol kan repræsentere din individualitet.”

Kampagnen Pandora Me, du er med i, handler netop om at udtrykke sin identitet. Hvordan fandt du frem til din?

“Gennem min evne til at spille skuespil. Så snart jeg begyndte at forfølge mit talent, fik jeg tillid til at undersøge, hvem jeg er. Som skuespiller er det vigtigt at kende sig selv, fordi du altid spiller andre.”

Hvad betyder smykker for dig?

“Meget. Jeg kan godt lide at tilføje alle mine outfits sjove smykker. Det betyder især noget, når der er et særligt minde forbundet med et smykke. Min far har for nylig foræret mig en Saint Christopher-halskæde, som jeg altid har på, når jeg rejser. Den betyder meget for mig.”

Hvilken charm ville du forære henholdsvis din bedste ven, mor og søster?

“Min bedste veninde Rachel skulle have kvindesymbolet, fordi hun er en virkelig vigtig kvinde i mit liv. Min mor skulle have familietræsymbolet, fordi hun er overhovedet i vores familie. Og min lillesøster skulle have enhjørningen eller kærlighedscharmen – det er svært at vælge.”

Hvad er dine visioner for fremtiden, og hvordan holder du fokus på dine mål?

“Jeg er så heldig, at jeg allerede har haft succes med mange af mine mål, og det gode er, at hver gang jeg har nået et mål, så finder jeg på et nyt. Selvbestemmelse og motivation er nøglen.”

At være ambassadør for UNICEF Goodwill er lidt af en bedrift. Hvorfor besluttede du dig for at blive det, og hvad har overrasket dig mest ved rollen indtil nu?

“Det har været på mine ønskeliste længe. Faktisk lige siden jeg for første gang var vært på verdens børnedag, hvor UNICEF virkelig åbnede mine øjne for, hvad det er for en verden, vi lever i. Det er hjerteskærende, hvordan unge piger ikke får de samme muligheder som drenge, når det for eksempel gælder skolegang. Uddannelse er så vigtig. Lige siden jeg så, hvor meget arbejde UNICEF gør for børn, har jeg villet hjælpe. Det, der er kommet mest bag på mig, er, hvor hands-on organisationen er. Jeg var på en tur med dem til Tyskland, hvor jeg så, hvordan hundrede mennesker med deres bare hænder hver dag pakker kasser for at give børn de forsyninger, de mangler. Det var et meget inspirerende og følelsesladet øjeblik for mig.”

Hvad er dit bedste råd til andre piger, der gerne vil udtrykke sig selv?

“Jeg tror, mit bedste råd er at finde ud af, hvem du er. Det tager tid, og jeg er selv ikke hundrede procent sikker på det endnu. Men når først du er villig til og tryg ved at undersøge det, kan du blive ustoppelig.”

Hvordan har du fundet din stemme?

“Gennem den platform, som mit job har givet mig. Unge mennesker fortjener en plads ved bordet, og deres stemmer skal altid høres.”