Mød smykkedesigneren bag Ebba Brahe

Charlotte Ramel er designeren bag smykkemærket Ebba Brahe, og du kan læse med her, hvor vi er kommet helt tæt på den svenske designer

Vi har længe beundret det svenske smykkemærke, Ebba Brahe, som laver de flotteste smykker. Vi har derfor spurgt Charlotte Ramel, desigeren bag, hvad der har inspireret hende, og hvilke gode idéer hun har for fremtiden.

Læs med her, og kom tæt på den varmhjerterede og energiske designer.

NAVN: Charlotte Ramel

ALDER: 44 år

BAGGRUND: “Jeg er kreativ direktør for og skaberen af ​​Ebba Brahe. Jeg er gift, har tre børn og bor i Östermalm i Sverige.

Jeg er en svensk smykkedesigner og har altid interesseret mig for smykkedesign. Jeg var i lære hos CF Carlman allerede som 12-årig. Senere læste jeg Smykker på Sotheby i London, hvor jeg fik et Diamond Diplom og opnåede titlen GD GIA.

Senere arbejde jeg for et af ​​Stockholms største auktionshuse, inden jeg i 2013 grundlagde Ebba Brahe Smykker, hvor jeg designer moderne smykker, der er inspirerede af renæssancen, hvor smykker var symboler på rigdom, og amuletter og religiøse symboler var almindelige.”

HVOR FINDER DU INSPIRATION? “Jeg finder inspiration i alt, og designer kun smykker, som er unikke.”

HVAD ER HISTORIEN BAG DEN NYESTE KOLLEKTION? “Det er altid mange nye og inspirerende smykker, jeg designer. Armbåndet 'Eclipse’ er et smykke, hvor jeg har fundet inspiration fra naturen, hvor jeg er vokset op. De første 18 år af mit liv boede jeg på ​​landet nær skov og sø, og især den menneskelige fascination af solformørkelsen i marts 2015 inspirerede mig meget.

Solformørkelsen og kunstneren Bernard Venet inspirerede armbåndet, Eclipse, som er et stift armbånd i 18 karat guld med to måner i diamanter, der er støbt som åbningen af ​​armbandet. Klassisk, men med et twist. Armbåndet er håndlavet, hvilket betyder høj kvalitet og føles vidunderligt og luksuriøst – og så kan det bruges i hverdagen såvel som til aften.”

HVILKE ER DINE FAVORITSMYKKER: “Mine favoritsmykker er øreringene ‘Ebba Brahe’ og ringen ‘Oh dear’. De fleste kunder forbinder Ebba Brahe med vinger og ringen ‘Oh dear’.”

DINE FORETRUKNE MATERIALER: “Mine favoritmaterialer er guld og rosa smaragder og turmaliner. Derudover er jeg også meget glad for ædelsten, og det er der en historie bag: Nemlig, karakteren Ebba Brahe, som var en ekstremt stærk, succesfuld kvinde, der levede i 1600-tallet, og som jeg er utroligt inspireret af.

Ebba Brahe havde en hemmelig affære med kong Gustav II Adolf. Kongens mor acceptere ikke sin søns romance med Ebba Brahe og de aldrig blev gift, men som et bevis på hans kærlighed, gav kongen den smukke Grevinde en storslået perlekæde. Da Ebba Brahe døde i en alder af 78, blev perlerne givet til den næste generation. 400 år senere er halskæden stadig i min families besiddelse, og vidner om Gustav Adolf og Ebba Brahes romantiske hemmelighed.”

HVILKE KVINDER HAR BÅRET EBBA BRAHE:
“Nogle af de kvinder, der har båret smykker fra Ebba Brahe tæller blandt andre: Prinsessen Hendes Kongelige Højhed af Sverige, Sofia, Kronprinsesse Victoria, Zara Larsson, Tilde de Paula, Martina Bonnier og Kristin Kaspersen.”

HAR DU NOGLE FREMTIDIGE IDÈER? “Forårskollektionen er inspireret af blomster og bier. Jeg har valgt at designe smykker inspireret af bierne, fordi bierne har tiltrukket meget opmærksomhed, da de er ved at uddø. Desuden er der bier på Ebba Brahes våbenskjol. Det er en kollektion hvor moderne møder klassisk stil.”

Se alle de fine smykker på Ebbabrahe.com.

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER