Modelparret alle snakker om: Lær Jasmine og Tobias at kende her

De er begge modeller. De er kærester. Og de har det ud fra billederne at se ret godt sammen. Læs Costumes interview med verdens smukkeste par, her

Det er svært ikke at blive bare en lillebitte smule misundelig, når man kigger Jasmine Tookes’ og Tobias Sørensens Instagram-profiler igennem.

Parret er kåret til verdens smukkeste af den britiske avis The Independent, er blevet fotograferet sammen til Vogue og har skudt en storstilet kampagne sammen for Calvin Kleins Eternity now-parfume.

Tobias Sørensen er fra Søborg og har arbejdet som model siden sine handelsgymnasium-dage i Danmark. Jobbene har været for blandt andre DKNY, Dolce & Gabbana og Versace.

Varemærket er arret på kinden, han fik som 6-årig efter et hundebid.

I 2008 flyttede han til New York, hvor han i dag bor sammen med Jasmine Tookes, der er fra Huntington Beach i Californien, men har rødder i Europa, Brasilien, Afrika og Vestindien.

Hun begyndte sin modelkarriere allerede som 14-årig. Her fotograferede den ikoniske fotograf Bruce Weber hende til en Abercrombie & Fitch-kampagne. Arbejdet er væltet ind lige siden. Engel for Victoria’s Secret, catwalk for Tommy Hilfiger, ansigt for Lancôme.

De to har været sammen i snart fire år og er et modelpar med propfyldte kalendere. De er modeller af tiden og bruger især de sociale medier til at fremme karrieren og få flere jobs.

Læs hvad parret synes om at ...

Have en privat side

Kigger man alle deres billeder igennem, virker det fuldstændigt, som om man er fluen på væggen. En lille del af deres liv. Men det er ikke alting, der bliver lagt op. Især Tobias Sørensen vil gerne have en vis privatsfære.

“Der er nogle ting, jeg holder privat. Min familie for eksempel. Det er ikke deres valg. Jeg er aktiv på de sociale medier på grund af arbejdet, og jeg tænker altid på, hvad jeg kan poste og ikke poste. Og hvad tænker de i Danmark om det? Det er mit hjemland, så jeg vil gerne være lidt ydmyg og likeable,” siger han.

Jasmine Tookes har det lidt omvendt. Hendes amerikanske facon gør, at hun lukker helt op. Poster det meste. Men i virkeligheden er hun faktisk ret genert.

“Når jeg møder folk ansigt til ansigt, fortæller jeg intet om mig selv. Jeg er meget genert privat. På billederne og i videoerne har jeg det sjovt, jeg er mig selv, men privat er jeg meget mere lukket om mig selv. Tobias, du er det modsatte,” siger hun.

“På jobs kan jeg godt fjolle lidt rundt, men på de sociale medier er jeg mere seriøs,” siger Tobias Sørensen.

For ham handler sociale medier om arbejde, og de to ting kan ikke skilles ad.

Psst ... Læs også Costumes interview med den smukke Alicia Vikander her

Være off-duty

Der er fart på karrieren. For begge to. Men de holder også fri.

“Når Tobias er væk, sover jeg og slapper af. Når vi er sammen, ser vi en film, vi bestiller mad og er sammen med vores hunde. Og så shopper vi meget,” siger Jasmine Tookes.

“Netflix and chill,” griner Tobias Sørensen.

Derudover er fritiden for en model også lig med træningstid.

“Vi træner meget sammen. Basketball, svømning, golf, gocarts. Når den ene er træt, kan den anden motivere. Vi laver begge meget arbejde som undertøjsmodeller, så det er vigtigt for vores karrierer, at vi får det gjort,” siger Tobias Sørensen.

Og hvor tit er det så?

“Seks gange om ugen,” siger Tobias Sørensen.

“Fire gange,” siger Jasmine Tookes.

Deres træningsresultater er især tydelige på de mange rejsebilleder fra drømmeagtige strande rundt omkring i verden. De rejser meget sammen. Favoritdestinationen er Caribien, og for nylig var de i fransk polynesiske Bora Bora.

Arbejde sammen

Calvin Klein afslørede en noget intim stemning, da de i juli offentliggjorde deres Eternity now-parfumekampagne.

Billedet viser modelparret i en newyorker-agtig lejlighed, Jasmin Tookes sidder overskrævs på Tobias Sørensen. Hun holder om hans ansigt, han holder fast i hendes lår, de kigger på hinanden og smiler. I reklamevideoen ser man dem i en seng, på gaderne, man føler kemien.

Og at kysse og smyge sig på sengen med sin kæreste foran et helt kamerahold var ikke så akavet, som man kunne forestille sig. Som Jasmine Tookes fortæller, var alle meget professionelle – “og vi er ikke så generte,” siger hun.

For Tobias Sørensen var kampagnen bedre end de jobs, hvor han er sammen med en fremmed kvinde.

“Jeg foretrækker at arbejde sammen med Jasmine. Vi kender hinandens grænser. Når jeg arbejder med fremmede, tænker jeg meget over, om jeg overskrider deres grænser. Men her var der naturlig kemi. Det kom naturligt til os.

Efter et kvarter glemte jeg alle andre end hende, og sådan føler jeg det ikke normalt med andre piger. Der tænker jeg over, hvordan jeg ser ud, hvor kameraet er. Her var det ægte. En dag i vores liv og forhold,” siger han.

Bruge sociale medier i karrieren

Der er masser af fotos. På Jasmine Tookes Instagram-billeder er der træning, shopping, venindemiddage, rejsebilleder, selfies og en del af hendes lillesøster. Og selvfølgelig Tobias Sørensen.

Han viser selfies, billeder af parrets hunde, Luzy og Rouge, og flere professionelle fotos foruden situationer med Jasmine Tookes som en vandkamp, en rejse, et tæt øjeblik.

Og der er masser af følgere til at få det hele med. I skrivende stund har @thesorensen 183.000 følgere, mens @jastookes har 943.000. Både følgere og (potentielle) kunder kan lære dem begge meget bedre at kende online.

“Jeg bruger det som en platform til, at alle i verden kan lære mig at kende personligt. De ser ikke bare et foto af mig fra et job, men ting, jeg kan lide at lave, og min hund. Der er mere om mig end bare kampagner. Når jeg for eksempel er på job for Victoria’s Secret, bliver jeg bedt om at bruge visse hashtags og lægge billeder op. Det er gratis reklame for dem, men det er en del af pakken, og det har jeg det fint med,” siger Jasmine Tookes.

Det er noget, de forskellige firmaer går op i, fortæller Tobias Sørensen.

“Når du kommer ind til castings, bliver du spurgt om, hvor mange følgere, du har. Til et vist punkt er det godt, men det kan let blive for meget. Nogle mærker ser mere på, hvem du er på de sociale medier, end hvad du kan som model,” siger han.

De sociale medier har dermed ændret, hvordan modelbranchen fungerer.

“Hvis du går nogle år tilbage, var det mest skuespillere og kendte på forsiderne, fordi folk havde et forhold til dem. Det var før de sociale medier. Nu kan modeller gøre det samme og lade folk komme ind i deres liv gennem de sociale medier og få samme effekt. Derfor er modellerne tilbage på forsiderne,” siger Tobias Sørensen.

Spørger man dem, om de får flere jobs på grund af de sociale medier, er svaret tydeligt:

“Definitely!” siger Tobias Sørensen. “Totally!” siger Jasmine Tookes.

Men hvordan?

“Der er mange fotografer og kunder, der følger os på Instagram, så vi er meget aktive der. Vi poster hver dag. De ser os der og booker os. Vi sikrer os, at de har os i baghovedet, næste gang de skal bruge en model til et job. De husker os, og det er Instagram et godt redskab til.

Da vi for eksempel kom ind på Calvin Klein-settet, var der moodboards med billeder fra vores Instagram- profiler. Det var en af grundene til, at de valgte os,” siger Tobias Sørensen.

Mødes for første gang

Det var på en natklub. De var der hver især med nogle venner.

“Vi så hinanden fra vores forskellige borde og kiggede en smule. På et tidspunkt gik jeg over til hende og talte kort med hende og spurgte om hendes telefonnummer. Og så gav hun et falsk et. Jeg spurgte senere, om hun ville drikke en kop kaffe på et tidspunkt, og så sagde hun: ‘Lad mig lige se telefonen igen, jeg tror, jeg lavede en fejl’,” siger Tobias.

Det er tre et halvt år siden. Og Jasmine Tookes indrømmer, at det var et falsk nummer.

“Jeg gad ikke rigtig date, jeg havde ikke rigtigt lyst til det,” siger hun.

Men det, at Tobias Sørensen fulgte op på det, plus lidt pres fra vennerne gjorde, at hun ombestemte sig. Ingen af dem vidste, at de havde samme slags job.

“Jeg vidste ikke, hvem hun var, men jeg kunne selvfølgelig se, at hun var meget smuk,” som Tobias Sørensen siger.

Psst ... Mød 3 af Danmarks sejeste kærestepar her

Være i et offentligt forhold

“Når vi poster et billede sammen, får det flere likes og kommentarer, end når vi er alene på det. Folk kan relatere til sådan et billede eller vil gerne have den slags forhold. Vi griner meget, og det kan mange lide. Vi har det sjovt, når vi poster – også i virkeligheden,” siger Jasmine Tookes om de mange kærestebilleder, der fylder begges profiler.

“Folk snakker meget om ‘relationship goals’. Men folk må forstå, at vi har et rigtig godt forhold og er glade, men vi er som alle andre mennesker. Vi elsker hinanden, men vi kan også skændes. Det ser folk ikke, og det er lidt usundt,” siger Tobias Sørensen.

“Men sådan er det. Vi sælger drømmen, og det gør, at vi får jobs – som det hos Calvin Klein,” siger Jasmine Tookes.

Ingen af dem har private profiler på Instagram, så de offentlige indeholder det hele. Og de skal holdes kørende.

“Jasmine er mere aktiv end mig på de sociale medier, men vi poster mindst et billede af os selv om dagen. Vi skal sørge for, at det bliver ved med at være interessant,” siger Tobias Sørensen.

“Og det er kun de gode billeder. Det er ikke sådan: ‘Oh my god, vi skal poste et billede lige meget hvad’,” siger Jasmine Tookes.

De mange billeder dukker op i andre sammenhænge. Der er flere fansider om deres forhold, ligesom en hel Tumblr-side er dedikeret til deres parforhold. TookensenLove hedder den, og den handler kun om deres kærlighedsfotos. De ved ikke, hvem der står bag det, og de går ikke rigtig op i det, siger de. De griner lidt af det. De lever af at få taget billeder, de er vant til at blive eksponeret.

Date en anden model

Samme branche, samme erhverv. Er det en fordel eller ulempe at være kæreste med en, der laver præcis det, man selv gør?

Tobias Sørensen ser det som meget lettere, end hvis han var sammen med en fra en anden branche.

“Vi har en forståelse for hinandens arbejde. Fordi vi er i samme industri, ved vi, hvad vi kan forvente af den andens arbejde, og der er ikke noget jalousi,” siger han.

Ulemperne handler mere om den manglende tid, når to parter kan blive kaldt på arbejde i hele verden.

“Det er svært at være væk fra hinanden. Vi er tit i forskellige lande og kan ikke koordinere noget, fordi vi rejser så meget. Det er svært at få tingene til at gå op.

Vores skemaer ændrer sig fra dag til dag. Jeg kan være væk til modeugerne i en måned og være hjemme resten af året, det er meget forskelligt. Men det er svært at planlægge ting som jul og fødselsdage,” siger Jasmine Tookes.

“Næsten umuligt,” tilføjer Tobias Sørensen.