© Copenhagen Fashion Week

Mød Danmarks største designtalent

Costumes journalist har tilbragt et halvt år med vinderen af Danmarks største modepris. Kom tæt på en af landets vigtigste nye designere

Hvad sker der egentlig, når konfettien er dalet til jorden, og vinderen af Danmarks største modepris er blevet kåret? Det ville vi finde ud af, da vi for et halvt år siden begyndte at følge Cecilie Bahnsen, der i efteråret 2016 vandt Dansk Design Talent – Magasin Prisen. Seks måneder, der bød på et anmelderrost debutshow i Operaen og en ny prisnominering i Paris med Karl Lagerfeld blandt dommerne og Rihanna som vært.

Her får du en smagsprøve på artiklen Et halvt år med Danmarks designtalent, som du kan finde i det nye Costume.

NOMINERING

23. februar. SMS

Beskeden kommer tre uger efter Cecilies roste debutshow i Operaen. Allerede dagen efter sit show modtog hun en e-mail fra en talentspejder fra LVMH, som havde overværet det og på det kraftigste opfordrede hende til at søge om at være med i konkurrencen. Og nu er det netop blevet offentliggjort, at Cecilie er blandt de 21 designere ud af 3.000 ansøgere, der skal kæmpe om årets prestigefyldte LVMH-pris. Som den anden danske designer nogensinde skal hun under modeugen i Paris deltage i en todages præsentation i LVMH’s showroom.

LVMH-KONKURRENCE

3. marts. Fredag eftermiddag. Klokken 14.00. LVMH's hovedkontor i Paris.

På en af Paris’ mest eksklusive shoppegader, Avenue Montaigne i 8. Arrondissement, ligger hovedkontoret for konglomeratet LVMH. I den store oplyste hall står Cecilie og de tyve andre nominerede fra blandt andet Japan og Finland. I løbet af to dage klar ved hver deres stand. Alle bærer eget design. Nogle står i asynkrone hatte og skrigende farver foran deres kunstinstallationslignende præsentationsstande. Cecilies stand er holdt i et minimalistisk og feminint look. Det samme er hendes udseende. Det mørke hår er flettet, hendes hvide signaturkjole er mikset med et par stramme sorte bukser og et par røde slippers. I dag præsenteres de nominerede for LVMH-prisens jury – et panel bestående af 40 modeeksperter, som løbende kommer forbi de 21 stande. Heriblandt designerne Jonathan Anderson, Phoebe Philo og Marc Jacobs og modellerne Kendall Jenner og Karlie Kloss.

“I går aftes kom Nicolas Ghesquière (chefdesigneren for Louis Vuitton, red.) forbi, og han roste mit tøj. Jeg har været stor fan af ham siden hans tid i Balenciaga, og jeg kunne næsten ikke være i mig selv,” fortæller hun entusiastisk, før hun standses af en tv-vært fra Vogue Taiwan, der vil lave et live-interview.

Designeren Cecilie Bahnsen.

Tv-værten er særligt vild med en sort velourkjole tilsat en hvid broderikrave. Cecilie viser den frem med et smil, svarer på et spørgsmål om Danmark, og så er holdet videre til næste stand. Hun puster kort ud og gør sig klar til de næste gæster. Rygterne siger, at Karl Lagerfeld er på vej.

“I de få stunder, hvor jeg ikke er på eller skal snakke med nogen, kan jeg godt mærke, hvor udmattende det hele også er. Der er så meget ‘how are you doing’ hele tiden. Når samtalerne handler om mit tøj, er jeg egentlig ret god til smalltalk, men så snart det handler om alt muligt andet, bliver jeg genert. Jeg mener, hvad pokker skal jeg snakke med Karl Lagerfeld om ud over tøj,” siger hun.

Når dagen er forbi, afgiver dommerne i juryen hver især otte stemmer fordelt på de 21 designtalenter. De otte, der har fået flest stemmer, vil herefter gå videre til finalen. Vinderen af et legat på cirka 2.2 millioner kroner og et års mentorprogram fra folkene bag LVMH vil blive afgjort ved et finalearrangement i juni.

LÆS MERE ...

... i det nye nummer af Costume, der er på gaden nu. Tag med Cecilie til finalen, hvor hun mødte Rihanna, og få resten af historien om de seks begivenhedsrige måneder i designerens liv.