© Maanesten

Mød medstifteren og chefdesigneren bag Maanesten

Maanesten har siden 2010 beriget os med smykker fra deres fine og farverige univers. Siden da er det gået stærkt for brandet, der i dag har butikker landet over og nu kan fejre åbningen af deres nyeste butik i København. Vi har mødt medstifter og chefdesigner Lotte Venø Callesen til en samtale om Maanesten-universet samt brandets nye AW21-kollektion, der er på hylderne fra i dag.

Hvornår startede Maanesten, og hvad var tanken bag?
"Jeg har haft gang kreative projekter, så længe jeg kan huske. Det har været en form for 'getaway' for mig at samle og forme, og det har jeg altid holdt fast i. Ved siden af min uddannelse som sygeplejerske solgte jeg unika-smykker til butikker, hvilket udviklede sig til, at jeg solgte smykker på Roskilde Festival, og pludselig gik det hele op i en højere enhed. For syv år siden tog min mand og jeg springet og gik fuldtid begge to. Vi åbnede en lille butik bag vores hus på Frederiksberg og satte et lille skilt op. Det blev pludselig til endnu en butik, og sådan gik det slag i slag.”

Hvorfor lige smykker? Hvor kommer interessen fra?
"Jeg tror, det er håndarbejdet og materialet. Jeg strikker og hækler også, men jeg synes, at smykker er ekstra delikate at arbejde med. Jeg tror, det handler om de muligheder, der er i smykker, samt de materialer og det delikate stykke håndarbejde, der ligger bag. Man kan udtrykke sig på utroligt mange måder i smykkerne, og det har altid tiltalt mig. Og vigtigst af alt betyder smykker bare noget for en.”

Hvor kommer inspirationen bag dine design fra?
"Jeg er meget spirituel og betaget af naturen. Maanesten er drevet af det magiske, filosofiske, drømmende og legende, og det kommer meget til udtryk i vores design. Det ligger slet ikke til os at lave grafiske smykker. Vores smykker skal kunne fortælle mere end en ren linje.”

Du nævner selv, at I er inspirerede af spiritualitet. Hvordan kommer det til udtryk i smykkerne?
"Sten er spirituelle, de har en betydning. Vi er draget af månestenen og dens betydning. Vi har lavet gudinde-ringe og stjernetegnshalskæder, hvor vi hylder kvinder. Derudover har vi også samarbejdet med pigerne bag Astropod. Spiritualitet kan faktisk findes i alle vores kollektioner.”

Hvad kan vi forvente af AW21-kollektionen?
"Den hedder Magic, fordi den tager udgangspunkt i nattens magi. Alt, hvad der sker, når mørket falder på. Regndråber, der giver genskær. Natsværmerne, der kommer frem. Vi har udvalgt sten til kollektionen, som vi føler passer til nattens magi.”

Går man forbi jeres butik, er der ofte lang kø. Hvad tror I, jeres succes skyldes?
"Jeg tror, at succesen er kommet, fordi man får godt design i en ordentlig kvalitet til en god pris. Man kan lave et ret individuelt udtryk med vores design. Noget, der giver mening for én og får en betydning.”

Hvilket smykke bør alle eje?
"Jeg synes, at alle skal eje en gudinde-ring. De er stærke og taler til alle.”

Maanestens nye butik kan besøges på Pilestræde 19, 1112 København K. Læs mere på Maanesten.dk.