Nadia Nadim
© Martin Bubandt

Nadia Nadim: Dette gode råd har jeg fået af min storesøster

Nadia Nadim er ikke kommet let til tingene, men har altid været en fighter. Her kan du møde årets dansker 2018

Hvordan er det egentlig at være professionel fodboldspiller og snart nyuddannet læge, Nadia Nadim, 30 år, der til daglig bor i og spiller for Manchester City?

Hun indledte 2018 med at blive kåret til årets dansker, og i juni udkom hun med biografien Min historie, der fortæller om hendes vej fra Afghanistans krigszone til den danske grønsvær. Her har hun knoklet i 18 år og var medvirkende til, at hele Danmark sad klinet til skærmen, da hun og resten af det danske kvindelandshold vandt sølv ved EM sidste år.

Hverdag

Min dag begynder med ... “at jeg beder eller spiser morgenmad. Jeg beder ikke fem gange om dagen, men jeg forsøger at gøre det om morgenen – det giver en god start på dagen.”

Jeg træner ... “hver dag. Nogle gange to træningspas om dagen.”

En hverdagsklassiker er ... “en 30-minutters middagslur, hvis jeg har tid.”

Hverdagslykke er ... “en kop grøn te i et af mine store krus med noget sødt efter aftensmaden.”

Min dag slutter med ... “at jeg ligger i sengen og ser en af to ting: koreanske kærlighedsdramaer eller en onlineserie om forskellige sygdomme med en indisk læge, der hedder Doktor Najeeb.”

Jeg stopper aldrig med at være ... “mig selv, tro på mine egne evner og have de drømme, jeg har.”

Liv

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, er ... “vær så god, at du ikke kan blive ignoreret. Sagt af min storesøster.”

Den person, der ændrede mit liv ... “er min mor. Hun er den, der gav os en ny chance ved at tage os med til et sikkert sted.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at blive årets dansker.”

Jeg bliver nervøs ...“når jeg skal tale foran mange mennesker, eller hvis jeg føler mig uforberedt.”

Jeg fortryder ... “at jeg ikke varmede mere mælk til min havregrød her til morgen, for nu skal jeg til at lave en ny portion.”

Mine tanker om kærlighed er ... “at den ikke kan forceres. Alt har sit tidspunkt.”

Jeg vil gerne rejse til ... “Thailand, Bora Bora, Korea og Mekka.” Jeg ser op til ... “folk, der tør være sig selv og skille sig ud, og som ikke er bange for at vise, hvem de er.”

Arbejde

Min arbejdsfilosofi er ... “arbejd smart. Hvis du kan klare noget på fire timer, er der ingen grund til at bruge 12 timer på det.”

Min arbejdsmoral er ... “intet kommer af sig selv. Man skal lægge tid og hjerte i det, man laver. Hvis man ikke er passioneret, kan man lige så godt droppe det.”

Min drøm som barn var ... “at blive rig.”

Et godt job er ... “et, hvor man føler, man gør en forskel – både for andre og for sig selv. Noget, man er glad for og ser frem til at gøre.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på ... “haha, der er ikke noget, jeg ikke kunne finde på.”

I weekenden ... “skal jeg til Istanbul på fem dages ferie. Jeg har ikke haft ferie i årevis. Min moster har købt en lejlighed der, og jeg skal besøge hende og ellers bare turiste den.”