Patricia Drati: Her er det bedste råd, jeg nogensinde har fået

Vi har bedt den filmaktuelle producer afslutte en række sætninger om alt fra hverdagsliv og arbejde til kærlighed

Hvordan er det egentlig at være filmproducer og tekstredaktør for tjekkisk Vogue, Patricia Drati, 43 år, som er aktuel med filmen og serien Don’t Give a Fox om pigerne fra den danske skategruppe af samme navn, der bliver vist på henholdsvis Cph:Dox og DR3?

Vi har bedt Patricia Drati afslutte en række sætninger.

Hverdag

Min dag begynder med ... “et glas juice – altid med ingefær. Hvis jeg har tid, laver jeg den selv.”Jeg holder aldrig op med at bruge ... “mit badekar. Alle de steder, jeg har boet, har jeg altid haft et badekar. Jeg elsker at tage et varmt bad, selvom jeg ikke gør det særlig tit på grund af miljøet.”

Min træningsrutine ... “er at lave Bikram-yoga fire gange om ugen. Så har jeg det bedst.”

En hverdagsklassiker er ... “min cykeltur til og fra arbejde. Jeg cykler året rundt, og når jeg er ude at rejse, savner jeg altid den daglige tur. Jeg cykler meget langsomt og kan godt finde på at stoppe op og tage et billede til Instagram. Når vejret er godt, cykler jeg ofte en omvej, som jeg kalder The Scenic Route.”

Hverdagslykke er ... “at gøre noget spontant. Jeg synes, vi er meget styret af vores kalendere i Danmark, og alle planlægger alt virkelig lang tid i forvejen. Derfor bliver jeg altid lykkelig, når min mand eller mine venner overrasker mig med en spontan invitation i biografen om vinteren eller et glas rosé på kajen på Christianshavn om sommeren.”

Min dag slutter med ... “at læse en bog. Tit når jeg kun et par sider, før jeg falder i søvn.”

Liv

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “‘Hakuna Matata’. Min far kommer fra Østafrika, og de bruger tit det her ordsprog, som betyder, at man ikke skal bekymre sig. Jeg kender ingen, som er så positiv som min far. Han klager aldrig. Når det gælder livsindstilling, ville jeg ønske, at jeg var lidt mere som ham.”Den person, der ændrede mit liv, er ... “uden tvivl min datter. Jeg aner ikke, hvad jeg har gjort med al den tid, før hun blev født. Nu er hun næsten teenager, og i de år, hun har været i mit liv, har jeg lært ufatteligt meget om mig selv og verden.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at komme igennem nogle svære perioder i mit liv. De øjeblikke, hvor jeg har måttet kæmpe og ikke vidst, om jeg kunne klare det, er det, der har gjort mig til den, jeg er.”

Jeg bliver nervøs ... “når jeg skal tale foran mange mennesker. Jeg er introvert og har det bedst i små selskaber.”

Jeg fortryder ... “alle de ting, som jeg ikke har gjort, fordi jeg troede, jeg var for gammel.Vi skal ikke lade alderen stoppe os i noget, hverken i at farve vores hår lyserødt, tage en helt ny uddannelse eller danse på bordene.”

Mine tanker om kærlighed er ... “at det er det vigtigste i livet. Derfor skal man ikke være nærig med den.”

Jeg griner altid af ... “de små fjollede videoer og billeder, som min datter sender til mig dagligt. Jeg håber, hun bliver ved med det.”

Jeg vil helst rejse til ... “Japan. Det har været på listen i nogle år nu, men jeg vil først gøre det, når jeg kan tage en måned ud af kalenderen og se landet ordentligt. Jeg vil gerne bade i varme kilder, sove på nogle af de bedste ryokan, opleve te-ceremoni og besøge vores japanske venner i Kyoto.”

Arbejde

Min arbejdsfilosofi er ... “at prøve på kun at arbejde med dem, jeg virkelig kan stole på. Der går jeg efter min mavefornemmelse.”Min arbejdsmoral er ... “at gøre mig umage.”

Mit drømmejob som barn var ... “at være arkæolog. Jeg var og er stadigvæk fascineret af det gamle Egypten.”Et godt arbejde er ... “når man kan kombinere det, man godt kan lide at lave, med at være sammen med dem, man godt kan lide at være sammen med. Så er det perfekt.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på at ... “flirte for at opnå noget. Jeg synes virkelig, at det er et no-go.”

Jeg ser op til ... “mennesker, som bliver ved med at være nysgerrige på livet. Jeg kender for eksempel en mand, som havde en meget tryg stilling på en af de førende tv-stationer i Europa. Selvom han ikke var så langt fra at gå på pension, sagde han jobbet op for at kaste sig ud i at lave Virtual Reality-film. Det var før, de fleste vidste, hvad Virtual Reality overhovedet var. Sådan nogle mennesker inspirerer mig utroligt meget.”

I weekenden ... “prøver jeg virkelig at holde fri. Weekenderne er tit reserveret til yoga og gåture med familien. Jeg kan også godt lide at se på kunst og kan altid tage en tur til Louisiana.”