Pernille Teisbæk og Orit Elhanati: Smykkekollektion: samarbejde
© Philip Ørneborg

Pernille Teisbæk: “Det er der, magien opstår”

Modsætninger mødes i venskabet mellem stylist Pernille Teisbæk og guldsmed Orit Elhanati. Vi har mødt venindeparret til en snak om deres vellykkede designsamarbejde

For stylist Pernille Teisbæk og guldsmed Orit Elhanati er det i kontrasterne, at det spændende opstår. I efteråret lancerede de to veninder en smykkekollektion, der er et gyldent møde mellem det bedste fra to verdener.

Tonerne i guldet fremstår konstrastfuldt på baggrund af det sorte marmorunderlag, som Afin Ateliers skulpturelle smykker er placeret på. Ved bordet er veninderne Pernille Teisbæk og Orit Elhanati i gang med at præsentere deres professionelle partnerskab og første fælles smykkekollektion. Som guldet på det sorte underlag fremstår de to kvinder komplementerende i deres modsætningsforhold med Orits eksotiske ydre og Pernilles lyse toner. Lige så forskellige, de to kvinder bag Afin Atelier ser ud, lige så passionerede er de, når snakken falder på smykker, design og deres venskab.

HVORDAN KENDER I HINANDEN?

Pernille: “Da Orit poppede op for fem år siden, var jeg hurtig til at kontakte hende, for jeg syntes, at det var nogle af de smukkeste smykker, jeg længe havde set. Det viste sig, at hun ikke bare var en superdygtig guldsmed, men også et fantastisk menneske, og på den måde kom snakken hurtigt til at handle om alt muligt andet end smykker.”

Orit: “Det, jeg med det samme faldt for ved Pernille, er, at hun forelsker sig i ting. For Pernille handler det om æstetik frem for forbrug. Den tilgang deler vi, ligesom vi også deler en fælles forståelse for det sanselige og begge tror på, at der er mere mellem himmel og jord.”

Pernille: “Sammen med min kæreste har Orit også designet min forlovelsesring. På den måde er vores venskab blevet af en meget privat karakter. Det er nærmest familiært.”

HVILKE BETÆNKELIGHEDER HAVDE I VED AT ARBEJDE SAMMEN?

Pernille: “Jeg var slet ikke i tvivl. Da muligheden kom, var Orit den første og eneste, der dukkede op i mine tanker.”

Orit: “Jeg tænkte over, at det var vigtigt, at vi ikke holdt noget tilbage i processen. Når man på forhånd er veninder, kan man komme til at være lidt for sød og derved glemme at sige, hvad man egentlig tænker. Et godt samarbejde kræver ærlighed. Det har vi heldigvis været rigtigt gode til.”

Pernille: “Ja. Det hjælper nok også, at vi samtidig er ret gode til at fjolle. Det bliver nemmere at sige noget, den anden måske ikke vil høre, hvis man kan grine samtidig.”

Orit: “Og de snakke, hvor vi har været uenige, er faktisk dem, der har rykket os mest. Hvis vi hver især bare gjorde, som vi plejer, ville der jo ikke være nogen grund til at samarbejde.”

HVORDAN SUPPLERER I HINANDEN?

Orit: “Det, vi gerne vil, er at fortælle en historie med vores smykker. Og i den historie er mødet mellem vores to stilarter. Mellemøstlig detaljerigdom møder skandinavisk minimalisme. Den kombination ville vi ikke kunne lave hver for sig. Jeg tror på, at når man laver et co-lab, skal man arbejde sammen med folk, der på nogle områder er dygtigere end en selv.”

Pernille: “Og det er jo der, magien opstår.”

Orit: “For eksempel har vi lavet en guldørering inspireret af de der enorme clip-ons fra tv-serien Dallas. Mit oprindelige designudkast havde et Marrakech-inspireret solmønster i midten. Da jeg præsenterede det for Pernille, mente hun, at solen skulle væk. Mit hjerte blødte, men i dag elsker jeg resultatet. De er netop blevet æstetisk hverdagstilgængelige på den måde, som Pernille mestrer.”

HVAD ER JERES PLANER FOR FREMTIDEN?

Orit: “Vi har da talt om at lave noget mere, men lige nu er det vigtigste for os at se smykkerne komme ud og leve.”

Pernille: “I foråret har vi nogle internationale samarbejder, som vi er rigtigt spændte på. Men det univers, vi har skabt med Afin Atelier, handler netop om, at smykkerne skal kunne holde længe. Vores drøm er, at et smykke bliver en del af ens personlighed frem for lige at være hot i én sæson.”

Se mere på Oritelhanati.com

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF